Taller familiar de xocolata a Cardedeu

Us proposem una activitat en família ben diferent: un taller amb xocolata per fer bombons, torrons i mones de Pasqua entre els petits i grans. Treball compartit, a més, amb persones amb discapacitat de l’entitat Hi som. L’experiència la du a terme en Josep Teixidó de l’obrador Xòcala de Cardedeu (Vallès Oriental).

Taller de bombons, torrons i mones de Pasqua

L’activitat que us proposem és un taller familiar que podeu fer en grup (mínim 5 persones i un màxim de 12 entre grans i petits). Té una durada de 2 hores i en Josep Teixidó, mestre pastisser i xocolater, us ensenyarà primer de tot d’on ve el cacau, on es produeix i com es transforma en xocolata (i els tipus de xocolata que hi ha).

El primer pas del taller serà fondre les xocolates per començar a treballar!

Una de les coses que aprendreu serà a quines temperatures s’ha de treballar la xocolata perquè es fongui bé i com s’ha de temperar per posar-la als motllos. I a partir d’aquí, la podreu començar a crear figures, piruletes de xocolata i bombons diversos en funció dels gustos dels nens i nenes.

Nosaltres vam preparar animals de xocolata (que vam decorar amb colorants alimentaris), números per fer espelmes d’aniversari i una papallona gegant!

El seguent pas va ser preparar els bombons pels grans (vam incloure-hi licor de ratafia) i uns altres amb praliné de neules. Un dels processos que més va agradar als nens va ser la pluja de xocolata

La gràcia del taller de xocolata és que tot és molt ràpid: una vegada la xocolata és als motllos es refreda molt ràpid i al final de les dues hores, arxareu tots amb una bona bossa plena de bombons fets per vosaltres!

El preu de l’activitat és de 12 euros per persona (tant grans com petits) i inclou tot el material de xocolata. El que sí que podeu portar és un bon davantal!

Reserves: Xòcala telèfon 34 667 78 08 16 xocalacardedeu@gmail.com

Un taller inclusiu

Un dels valors afegits que té aquest taller és que en Josep Teixidó sempre s’acompanya de persones amb algun tipus de discapacitat que l’ajuden a ensenyar a pares i nens a modelar la xocolata. A nosaltres, per exemple, ens van acompanyar en Brandon i la Maria, una manera de normalitzar la feina que fan persones amb altes capacitats o en risc d’exclusió social. Tenen un rol important al taller: ells són els qui fan de mentors de tots els participants.

En Josep, a través de l’entitat Hi som, treballa amb 5 entitats amb persones amb discapacitat: Viver de Bell-lloc, APINDEP Ronçana, APADIS les Franqueses, AFADIS Baix Montseny i ORDI Natura.

En aquest reportatge de RTVCardedeu podreu veure com van néixer els tallers de xocolata amb persones amb discapacitat. Arran d’aquestes primeres experiències van crear l’entitat Hi som.

Xòcala, una empresa de caràcter social

D’alguna manera aquells primers tallers amb entitats socials de Cardedeu van començar a tenir bons resultats en tots els sentits: els productes tenien sortida i eren activitats molt beneficioses per a les persones amb discapacitat. Així que avui Xòcala és una empresa de caràcter social, que dona feina a persones amb discapacitat, que té obrador propi a Cardedeu i botiga online on podreu comprar xocolates, bombons, mones de Pasqua i fer encàrrecs personalitzats. Darrera de cada producte hi ha moltes històries de xocolata!

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “Taller familiar de xocolata a Cardedeu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *