Dinamarca (1): Lego House

Dos dels motius principals per visitar Dinamarca amb nens són el parc d’atraccions Legoland i la Lego House. A nosaltres ens va agradar molt més la Lego House, un edifici creat al centre de Billund pensat per jugar, jugar i jugar amb Legos. Un concepte diferent de museu, d’espai familiar per compartir joc i pels amants de les peces de construccions infinites.

Lego House: què és?

És una espècie de museu de Lego pensat per jugar. Un edifici construit a pocs metres de la fàbrica original de Lego a Billunt, edificat en forma dels mítics blocs de cosntruccio de colors blau, vermell, groc i verd i concebut com un lloc per passar el dia en família fent construccions, amb propostes a partir d’infants des d’un any fins l’infinit.

Només entrar us sorprendrà un enorme arbre de tres plantes construit amb milers de peces de Lego. Us conduirà fins a la planta superior, on hi ha una petita exposició de maquetes i peces de Lego fet per fans de les peces de tot el món, i una de les propostes que més ens va agradar: una càmera que converteix la teva foto en peces de Lego.

A continuació, la resta de sales de joc separades en diferents espais de colors. Hi ha un primer espai, el vermell, amb piscines de peces de Lego pensades per crear, lliurement, figures amb Lego. Hi ha una meravella de cascada feta amb peces de Lego. A cada sala hi ha monitors joves que guien als infants en el joc, donant idees, consells, …

La sala blava és la dedicada a les construccions amb rodes: als vehicles fets amb Lego. La proposta és crear el teu propi cotxe i posar-lo a prova a dos circuits: una rampa amb salts i una cursa amb tres cotxes més. Aquest és l’espai que més va triomfar a en Blai.

A l’espai verd la proposta és d’arquitectura. Crear un edifici amb peces lliures i quan el tinguem acabat, integrar-lo dins de la ciutat. En aquest espai també hi ha la possibilitat de pilotar robots fets de Lego. I a la ciutat, li falten habitants! així que l’altra proposta és crear personatges diferents a partir de les peces i peces i peces diferents que hi ha a tres banyeres. Es poden fer barreges amb les diferents parts del cos, crear personatges de diferents oficis, des d’astronautes a policies, princeses, ….

En aquest espai també hi ha tres maquetes gegants espectaculars fetes amb peces de Lego: els Alps, una gran ciutat, un volcà i parc d’atraccions. La part de laboratori d’aquest espai és fer una pel·lícula amb stop motion i peces de Lego. Molt fàcil i guai per fer en família!

I a l’espai groc, és l’espai sensorial, amb propostes com fer ballar peces de Lego, contriuir peixos, escanejar-los i fer-los nedar en una pantalla, …

Lego House: el dinar també és un joc

Però si hi ha una activitat que ens va agradar molt va ser el dinar. El restaurant es diu Mini Chef i val la pena no només per la qualitat del menjar, sinó per l’experiència.

Qui fa el menjar són les els petits homenets de Lego. I perquè sàpiguen què us ve de gust per menjar, haureu de compondre el menú amb peces de Lego. Us portaran a la taula el menú en paper i una bosseta amb fitxes de Lego i cada plat correspon a una peça. Quan tingueu el menú configurat l’haureu d’escanejar a la pantalla de la taula i així és com fareu la comanda!

A la pantalla també veureu una animació del procés d’elaboració del dinar i quan elsplats estiguin a punt, us avisaran perquè aneu a recollir-los a la barra. El menú se serveixen en unes grans peces de Lego en forma de carmanyoles, que veureu com llisquen per una cinta transportadora fins als robots, que us les serviran.

El menú val uns 22 euros els adults i 9 els infants. Hi ha 4 plats per triar de primer, 4 de segons, i acompanyants (no inclou postres). Nosaltres vam provar les mandonguilles amb tomàquet i la carn de porc amb salsa i estaven boníssimes. Als nens els inclouen una jogiuneta que és una figureta de Lego en forma de cuiner.

Per la qualitat del menjar, el preu i sobretot per l’experiència diferent, dinar al Mini Chef val la pena! reserveu taula amb antel·lació a la mateixa pàgina web de Lego House i evitareu cues i esperes. Al vestíbul també hi ha taules a cobert per fer pícnic, si ho preferiu, i una petita cafeteria.

Lego House: preparatius per visitar-la

Reserveu amb antel·lació. A l’estiu (sobretot juliol) amb força antel·lació que segurament no trobareu lloc per la mateixa setmana. Compteu que hi passareu el dia sencer!

Les entrades si les compreu online són una mica més econòmiques. Costen 26,70 euros per persona, tant els adults com els nens a partir de 3 anys. Els infants de 0-3 anys no paguen.

Quan feu la compra online us enviaran per correu un codi QR. Amb aquest codi, quan arribeu us poseu dirigir directament a unes màquines per escanejar-lo, i aquestes màquines us imprimiran les pulseres personalitzades a cada un de vosaltres. Aquestes pulseres no només obren la porta d’entrada i sortida, sinó que serviran com a memòria de referència cada vegada que feu un vídeo o una foto a les activitats proposades.

Per exemple, si voleu fer una foto amb el vostre rostre fet de Lego, passeu la pulsera pel lector de la càmera i us les anirà guardant al vostre usuari. També podreu fer fotos de totes les peces que creeu en unes càmeres que hi ha a cada sala i també se us aniran guardant. Això també inclou el vídeo stop motion que creeu.

Així que quan marxeu, abans de sortir, us podreu imprimir una targeta on us donaran la clau d’accés al núvol on uspodreu descarregar tots els treballs i composicions que hagueu fet a la Lego House.

Abans de marxar, no us oblideu agafar el vostre obsequi! una bosseta amb 4 peces que la màquina de la Lego house haurà acabat de fabricar per vosaltres i que podreu seguir tot el procés. També és curiós tornar a fer una passejada ràpida per totes les sales abans de marxar: veureu les construccions que ha anat fent la gent al llarg del dia, que es guarden meticulosament i ningú les destrossa. És molt divertit veure l’abans i el després de figures molt grans, de gent que hi ha invertit hores i hores… com el cub gegant de la foto!

A la Lego House, és clar, hi ha una botiga Lego on podreu comprar mrxandatge i peces exclusives, com ara una reproducció de l’arbre gegant que dóna la benvinguda a aquest espai.

Per últim, per aparcar, hi ha un aparcament oficial de pagament però la veritat és que no hi ha problema pels carrers dels voltants. Els llocs més immediats són de pagament, però si camineu alguns carrers en trobareu de gratuït. Està dins de Billund però a l’entrada de la ciutat, envoltat d’habitatges de pisos baixos, alguna pizzeria i altres restaurants.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *