Pobles bonics de la Garrotxa: Sant Martí del Corb, Castellfollit de la Roca i Besalú

En aquest post hi trobareu un recull dels poblets més bonics de la Garrotxa. Us proposem una passejada tranquil·la pels seus carrers. I un raconet preciós, una ermita romànica en mig del bosc que si teniu l’oportunitat de visitar a la tardor, és una joia.

Sant Martí del Corb

Sant Martí del Corb és una esglesieta romànica que hi ha en un raconet de bosc a prop de les Preses. Per arribar-hi, els caps de setmana haureu de fer la caminada des del poble, ja que l’accés està tallat per evitar aglomeracions de vehicles.

Entre setmana, podreu arribar fins al caminet que us portarà a ll’esglesieta (ho deixem indicat al mapa) o fer la caminada conjunta per visitar una altra esglesieta similar, la de Sant Miquel del Corb.

Sant Martí és coneguda per la seva porxada de fusta i la font que l’acompanya.

Sant Privat d’en Bas

És un poblet petitet on hi ha una botiga embotits, l’església i la casa del filòleg català Antoni Maria Badia. A la placeta, una font natural preciosa.

Castellfollit de la Roca

Castellfollit s’alça sobre cinglera basàltica de 50 metres d’alçada i 1km de llargada. La primera colada de lava va ser fa mes de 200 milions d’anys i la segona, es va superposar a l’anterior.

L’antiga església és un centre cultural i el campanar, un mirador. Si feu una passejada pel centre, pareu a comprar magdalenes Tuset.

Besalú

Besalú és conegut pel pont dels jueus. Un pont medieval espectacular que dóna accés a un poble que conserva vestigis del que va ser en època medieval: la muralla, els portals, la sinagoga, el monestir de Sant Pere, les esglésies, …

Us recomanem que aparqueu a la zona sud del pont, on hi ha habilitat un aparcament ampli, i accediu al centre històric a través del pont sobre el Fluvià.

Sant Joan les Fonts

La zona del molí Fondo és al centre de Sant Joan les Fonts, passant el pont medieval sobre el riu Fluvià, i és un mirador on hi podreu observar les tres colades de lava de diferents erupcions i volcans. En aquest punt, passat el pont, hi ha també el punt d’informació i us podran informar de les rutes que podeu fer. Trobareu més informació en aquest post.

Santa Pau

La darrera visita que us proposem per fer amb nens a la Garrotxa és al poble medieval de Santa Pau. Passat el portal de Sant Antoni arribareu a la plaça Major, la joia d’aquest indret. És una plaça porxada presidida per l’església de Santa Maria, del segle XVI, d’estil gòtic tardà. En aquest post en trobareu més informació.

Riudaura

La darrera parada del dia va ser a Riudaura, un dels pobles bonics de la Garrotxa que teníem a mig camí entre Sant Privat d’en Bas i La Vall de Bianya. Té una església-casa particular, juntmanet amb el cementiri, i poca cosa més.

Recomanacions d’allotjaments a la Garrotxa

Us recomamen un parell d’allotjaments a la Garrotxa, dels quals ja us n’hem parlat.

Si busqueu un hotel singular, a dalt d’un arbre, una de les experiències més brutals en contacte amb la natura són les Cabanyes entre Valls.

Si busqueu la comoditat d’un apartament en una masia antiga, llavors podeu optar per Mas Vedruna.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *