La Garrotxa a la tardor

La Garrotxa a la tardor va molt més enllà de trepitjar la Fageda d’en Jordà. Que és molt bonica però de vegades massa concorreguda. Us proposem en aquest post una estada en uns apartaments rurals encantadors a Les Planes d’Hostoles, la visita al marronós volcà Croscat, unes gorgues i el poblet medieval de Santa Pau.

El volcà Croscat

Una de les excursions més fàcils per fer amb nens a la Garrotxa a la tardor és la caminada fins al volcà Croscat. És una passejada d’uns 3 km anada i tornada i es pot fer perfectament en una horeta i mitja. És un camí planer (amb una petita pujada inicial molt suau) que es pot fer en cotxet o motxilla de porteig.

L’inici del recorregut és als aparcaments que hi ha habilitats al voltant del restaurant de Santa Margarida. Des d’aquí podreu agafar el trenet que porta al volcà, per exemple, en caps de setmana i festius. Des d’aquest punt també surt el camí que puja al volcà de Santa Margarida. Els caps de setmana i festius l’aparcament és de pagament i en trobareu més informació aquí. També s’hi pot arribar des dels aparcaments de la Fageda d’en Jordà o des de Santa Pau.

El camí ja veureu que està totalment senyalitzat. Primer és una pista forestal àmplia que passa pel restaurant Masnou i tot seguit hi ha un trencant a mà esquerra. És un camí que fa una mica de pujada i s’endinsa en un bosc. És un tram molt bonic a la falda del volcà.

Aviat el tram ja fa baixada per unes escales àmplies fins al centre d’Informació del volcà. Hi ha una exposició permanent amb plafons amb informació sobre la creació d’aquests volcans i dels volcans en general.

Sabíeu que durant molts anys (1966) s’hi va autoritzar l’extracció a cel obert de materials volcànics? Molts anys de de protesta després, el 1995 el parc es va protegir i va començar un procés de restauració de les graderes, segellament de l’abocador d’escombraries i regulació de l’accés a la zona.

Tot seguit ja arribareu a les graderes. L’entrada és gratuïta. Es pot accedir fins al cràter del volcà tallat per la meitat i copsar l’estructura interna que té.

En aquest punt el camí proposat és circular al voltant de les graderes i el recorregut torna fins al centre d’informació, on haureu de desfer el camí de tornada.

Els gorgs de les Planes d’Hostoles

Una altra de les excursions que podeu fer a La Garrotxa amb nens a la tardor és al voltant del poble de les Planes d’Hostoles, on hi ha fins a 3 gorgs que es poden visitar (no només a l’estiu). A la tardor aquests racons de riu també tenen el seu atractiu! L’accés està regulat amb dos aparacments a l’entrada i sortida del poble i s’hi arriba caminant en tres itineraris senyalitzats. Ara bé, si hi aneu en període d’estiu cal comprar una entrada (3 euros adults). A partir del mes d’octubre aquest sistema ja només funciona els caps de setmana. Trobareu tota la infromació i reserva d’entrades aquí.

Dels tres que hi ha, el de Santa Margarida, el del Molí dels Murris i el de Can Poeti, nosaltres vam anar fins a aquest últim, que és el de més fàcil accés. És a escassos 5 minuts caminant des del sud del poble (vam aparcar al costat del CAP) i el camí està senyalitzat. Passa per un tram del carrilet, el traçat pensat per fer en bici que uneix Olot i Girona. Passat el pont el camí es desvia a l’esquerra i baixa per unes escales fins al gorg.

Santa Pau

La darrera visita que us proposem per fer amb nens a la Garrotxa és al poble medieval de Santa Pau. La recomanació és que aparqueu, a prop de la plaça del Mirador. Aquí començaria el recorregut principal, amb vistes panoràmiques i la silueta del recinte emmurallat del poble.

En aquest carreró i al carrer Major, trobareu botiguetes per comprar artesania i fesols de Santa Pau.

Passat el portal de Sant Antoni arribareu a la plaça Major, la joia d’aquest indret. És una plaça porxada presidida per l’església de Santa Maria, del segle XVI, d’estil gòtic tardà. Aquí hi ha diversos restaurants, nosaltres us recomanem Can Daina.

Al costat ja veureu que hi ha l’antic castell., en què en destaca la torre de l’homenatge. Pugeu fins al pati d’armes, que veureu la panoràmica del poble des d’un punt alçat.

Des del portal de la Vila Vella, podreu arribar de nou al lloc on heu aparcat en un recorregut circular, travessant el petit barranc on hi ha un parc infantil i un pont.

Trobareu més excursions per fer a la Garrotxa en aquest post (les columnes basàltiques de Sant Joan les Fonts i el pla d’en Xurri a Sant Privat d’en Bas) i una altra proposta d’allotjament super xula i peculiar en aquest.

I per dormir et recomanem…

Apartaments rurals Mas Vedruna

9 apartaments rústics situats dins un mas del segle XVI. Estan situats al centre de Les Planes d’Hostoles, a mitja hora d’Olot, Santa Pau i la Fageda.

Preu: a partir de 128 euros/nit

El més característic és el pati, amb un doble porxo a la façana del 1784. Aquesta és una zona comuna, amb una taula i cadires al mig del jardí, gòndoles i una piscina d’estiu.

També hi ha un antic paller i un oratori en honor a Santa Joaquima de Vedruna. És un espai ampli per jugar si aneu amb canalla o per descansar si el que busqueu és repòs.

Els apartaments tenen capacitat per entre 2 i 4 persones. És un allotjament ideal per anar-hi en família ja que comptareu amb cuina pròpia, per estar-vos com a casa i cuinar el que faci falta. La cuina està equipada amb rentavaixelles, rentadora, forn, microones i torradora.

A més a més hi ha una sala comuna amb sofàs i llar de foc. Es nota que tenen un gust esquisit per la decoració, molt cuidada. Els apartaments estan impecablement nets i els llits són molt confortables. A més a més és molt còmode si aneu amb canalla petita ja que estan situats al centre del poble i podreu anar a comprar sense necessitat d’agafar el cotxe.

És una masia acollidora i rústica que us permetrà conèixer la zona al vostre aire amb les facilitats que comporta disposar d’un apartament.

I per menjar et recomanem…

Restaurant la Caseta

Carta casolana i molt bona. Especialment us recomanem l’arròs caldós. De l’espai no us en podem parlar peruqè hi vam anar amb restriccions de covid i ens vam endur el menjar al nostre apartament

Preu: menú diari 11 euros

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “La Garrotxa a la tardor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *