Les pedres màgiques de Sant Feliuet de Savassona

Us proposem una de les excursions més fàcils i màgiques que podeu fer amb nens i nenes a la comarca d’Osona. Pedres gegants per saltar, grimpar i fer coves; pedres que a més durant molts anys han estat lloc de trobada de bruixes, envoltades d’una aura especial perquè s’hi han fet sacrificis… Misteri i una ermita amb vistes.
  • Distància: 2 -3 km, 10 minuts per arribar a les pedres + 10 minuts per arribar a l’ermita
  • Circular: No
  • Pendent: al principi molt lleugera (gairebé planer) i després una mica de pendent fàcil fins a pujar a l’ermita
  • Amb infants: Molt apte, és un recorregut molt entretingut perquè us anireu trobant roques gegants. No es pot fer amb cotxet, recomanem motxilla de porteig

La pedra del sacrifici

La proposta d’aquest post és parc a l’aire lliure amb roques gegants per grimpar, pujar i saltar. És a prop de Tavèrnoles i una caminada fàcil per fer amb nens i nenes.

És un bosc ple de roques gegants amb una energia especial: des de l’antiguitat ha estat lloc de rituals funeraris i esoterismes.

Les primeres que trobareu són la pedra dels Daus, que serveix per fer escalada en boulder i és freqüentada per joves amb matalassos que practiquen aquest esport.

Just al seu costat, hi ha la pedra del sacrifici. La tradició popular diu que des del capdamunt s’hi feien sacrificis humans i que les bruixes hi feien els seus aquelarres

El cert és que s’hi han trobat restes de l’època neolíotica: ceràmica, eines i esquelets en dos sepulcres que es conserven al Museu Episcopal de Vic.

La pedra de l’home i la pedra de les bruixes

Una mica més enllà, endins del bosc, trobareu dues pedres singulars més. Una és la pedra de les bruixes s’hi poden distingir gravats en forma de creu, que podrien ser de l’època de bronze o medieval. Les trobareu senyalitzades i amb un panell explicatiu.

L’altra, al seu costat, és la pedra de l’home i s’hi distingeix molt bé el dibuix d’un homenet, amb el cap, el cos, els ulls i la boca.

Ermita de Sant Feliuet de Savassona

Entre les pedres de les bruixes i del’home i la del sacrifici veureu que hi ha senyalitzat un caminet que s’enfila a la roca més gran. En 10 minutets de caminada amb una mica de pendent arribareu a l’ermita preromànica de Sant Feliuet de Savassona, del segle X.

Hi ha unes vistes precioses del Montseny i la plana de Vic, dels Pirineus i el Collsacabra. I hi ha uns bancs de fusta molt ben col·locadets perquè feu una pausa amb vistes.

Ubicació i altres propostes

Passat Tavèrnoles, en direcció al pantà de Sau, a mà esquerra hi trobareu la indicació per girar cap a l’esquerra a l’aparcament de Sant Feliuet de Savassona. Hi ha un aparcament prou ampli i contenidors per recollir la brossa. Al fons veureu que hi ha les indicacions per on comença el camí.

Molt a prop, teniu altres propostes per visitar. Per exemple el monestir de Sant Pere de Cassserres i el pantà de Sau.

També us recomanem un allotjament molt a prop, el Parador de turisme de Sau.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *