10 consells per viatjar amb nens

Us hem preparat un nou post de consells amb aquelles recomanacions que nosaltres us faríem si voleu començar a viatjar en família. Podeu consultar una altra entrada amb ‘10 consells per viatjar en avió amb nens‘ on també recopilem algunes de les nostres experiències.

1. Començar per destinacions que us facin sentir còmodes

La primera recomanació que us fem per viatjar amb nens i nenes, sobretot si són nadons, és que comenceu a poc a poc. Amb alguna destinació que us faci sentir còmodes i de mica en mica anar provant com respon l’infant al canvi de ritme, de lloc, a la logística, … El primer viatge que vam fer amb en Blai de 3 mesos va ser a la Toscana. Vam carregar tot el cotxe i vam embarcar-nos a un vaixell Grimaldi. Vam veure que responia bé a les seves necessitats i a les del viatge i la seguent vegada vam decidir anar una mica més lluny, en avió. Una mica es tracta de posar en pràctica l’assaig i error.

2. Assumir que no ho podrem visitar tot: canvi de ritme

Si hi ha una cosa que canvia quan viatgem amb infants és el canvi de ritme. És indispensable perquè tot flueixi bé adaptar-nos a les hores de son i menjar de la canalla, sobretot quan són nadons. Això implica abaixar el ritme del viatge (almenys nosaltres estàvem acostumats a passar tot el dia de visites fora) i seleccionar el que voldrem veure, perquè no ho podrem visitar tot, segurament. A nosaltres ens va molt bé fer una llista de coses que es poden visitar per zones i organitzar-nos amb una activitat/zona al matí i una a la tarda. Al migdia, procurem que sigui per menjar i descansar.

3. Buscar destins de bon temps quan són nadons

Abrigar i desabrigar un nadó és un conyàs. No és que aquest sigui un consell indispnesable, però farà el viatge més còmode. Si podeu, els primers mesos del vostre infant opteu per destinacions on faci bon temps (per exemple, les illes Canàries, el Marroc, …). De criatures que viuen amb fred n’hi ha a tot el món i no passa res, però si us podeu estalviar el maldecap de portar roba d’abric (que ocupa molt a la maleta) i abrigar-vos constantment, és una comoditat que guanyareu a la logística del viatge.

4. Reduir al màxim l’equipatge

Anar lleugers és molt important. Per sort la roba de nadó ocupa molt poc, encara que quan es van fent una miqueta més grans la cosa es va complicant. El nostre consell és portar les mudes indispensables (2, 3 o 4 segons la quantitat de dies) i rentar sempre la roba en el destí on anem. és molt fàcil fer-ho en països com els Estats Units, per exemple, que està ple de bugaderies de carrer i molt barat al sud est asiàtic, on els hotels ofereixen aquest servei per 3-4 euros. Si viatgeu en un apartament també és possible que tingui rentadora, així que és un altre motiu per no omplir la maleta de roba.

5. Optar per apartaments com a allotjament

Aquest és un consell que us fem sobretot dedicat al primer any de vida de les criatures. Allotjar-se a un apartament i no a un hotel us permetrà adaptar-vos a les hores de descans i menjar dels nadons, cuinar el que necessiteu i no dependre dels horaris de bars i restaurants. Quan ja es van fent més grans, és una manera d’economitzar el viatge. De totes maneres, penseu sempre a viatjar amb aigua i alguna cosa per menjar (igual que sempre que sortiu de casa). Us salvarà de molts moments de nervis i rabietes!

6. Destins de natura quan comencen a caminar

Aquesta és una altra recomanació que us fem per viatjar amb nens i nenes molt personal, partint de la nostra experiència. El nostre fill va començar a caminar molt aviat i ja no va voler anar en cotxet ni portejar, volia caminar! així que quan això passa, no us recomanem un destí de ciutat on hi ha trànsit, vigilant o utilitzant el transport públic (que sovint no està adaptat o no hi ha facilitats per anar amb cotxets). Busqueu un lloc on sigui fàcil fer passejades, espais oberts, platges, … perquè corrin, caiguin i ho toquin tot, una opció de natura és el millor entre l’1 i els 2 anys. Nosaltres vam escollir les illes Lofoten de Noruega, per exemple.

7. Porteig, bolquers i BLW

Tres consells més per viatjar en família si teniu nadons. Si sou usuaris del porteig i us és còmode per a tots, és ideal. Per nosaltres és imprescindible per exemple per agafar avions, ja que si bé es pot arribar fins a la porta amb el vostre cotxet, si no és un cotxet que hi cap a la cabina a la porta de l’avió us el faran deixar i el facturaran a la bodega (és gratuït). Ara bé, quan baixeu de l’avió, no us tornaran el cotxet fins a les cintes de les maletes, per tant haureu de dur el nadó a coll. Només per aquest motiu és indispensable la motxilla portanadons per viatjar amb avió. Pel que fa als bolquers, nosaltres sempre recomanem que no us n’endueu més de 10 (us poden servir per al trajecte). Si marxeu més temps, us endueu els indispensables per passar els primer dia i la resta els compreu al lloc de destí. A tots elspaïsos hi ha bolquers! L’altra recomanació té a veure amb el BLW (baby led weaning), que facilita molt el viatge. No cal preparar ni comprar purés, perquè sempre pots demanar una mica d’arròs, unes verduretes o unes croquetes en qualsevol restaurant. També és una manera d’introduir els nadons a tastar coses noves.

8. Artilugis que ens han anat molt bé

Si viatgeu en avió sapigueu que podreu facturar gratuïtament dues coses: per exemple el cotxet i la cadireta del cotxe. Nosaltres vam optar per comprar-nos un cotxet dels que es plega i hi cap a la cabina, ja que no facturem mai maletes i era un maldecap haver d’esperar que ens tornessin el cotxet a la cinta de les maletes quan arribàvem al destí. Us deixem l’enllaç de quin hem fet servir i del qual n’estem molt contents (per resistència, sobretot!). L’altre artilugi que ens ha fet molt servei és aquesta bossa per transportar la cadireta del cotxe. Acostumen a ser molt voluminoses i difícil de transportar, així que posar-les en aquestes bosses no només les protegeix de cops i taques a la bodega de l’avió, sinó que te les pots penjar com una motxilla aprofitant que no pesen massa.

9. Vols en hores de son

Si podeu escollir les hores de vols, la nostra recomanació a l’hora de viatjar amb nens i nenes és que n’agafeu al migdia. No matines, aprofites l’estona de vol per descansar (migdiades de criatures) i arribes al destí a una hora prudent a la tarda. En el cas de ser vols llargs, us recomanaríem que fossin de nit. Per assegurar almenys que part del recorregut els petits el faran dormint (els adults ja és una altra història). Sapigueu que si teniu nadons, en vols de llarga distància, si no superen els 12 kg podeu demanar un bressol gratuïtament i si hi ha disponibilitat us el facilitaran. És un bressol que col·loquen davant vostre i us estalvieu passar el viatge amb la criatura en braços (fins als 2 anys no tenen seient propi).

10. Tenir en compte els gustos dels infants per triar destinació

I per últim, una recomanació per quan les criatures comencen a fer-se grans. Busqueu destins que satisfacin els seus gustos i inquietuds, i els dels pares. Per exemple, el nostre fill sempre ha estat molt d’aigua. Així que en el viatge que vam fer pels Estats Units quan ell tenia un any, vam buscar sempre hotels que tinguéssin piscina. Al matí fèiem les visites que als pares ens interessaven i a la tarda la dedicavem a remullar-nos i relaxar-nos en família. Tots contents. Ja de més grans, busqueu llocs on pugueu fer activitats de temàtiques que els atreguin: per exemple si els agraden les mòmies, els volcans, o els peixos, doncs buscar llocs amb museus o espais naturals on puguin trobar aquestes inquietuds. És important anar combinant el tipus d’activitats, és a dir, no dedicar tot un mateix dia a museus, us saturarà! Penseu sempre a planificar activitats diferents (aire lliure vs llocs tancats) perquè quedin dia ben equilibrats.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *