5 racons per anar amb nens al Vallès Oriental

Nou post amb propostes comarcals ara que tenim restringida la mobilitat. Us convidem a aquests 5 racons del Vallès Oriental per agafar aire: excursions fàcils, dues propostes de restaurants familiars i una activitat cultural.

L’ermita de Sant Hilari de Cardedeu

El primer raconet que us proposem descobrir en família al Vallès Oriental és l’ermita de Sant Hilari de Cardedeu (la darrera reforma és de 1795). És un antic mas i ermita situat als afores del poble, hereva d’un antic assentament romà. Hi podeu arribar en cotxe o en bici o a peu des del centre de Cardedeu. És un recorregut de 3 km amb alguna pujada lleugera.

Davant del mas hi ha una gran era circular i una esplanada gegant on cada segon diumenge de gener s’hi celebra l’aplec. És un espai ampli on podreu jugar amb canalla, fer alguna caminada o gaudir del sol. L’espai és propietat de l’Ajuntament i es pot llogar per fer-hi trobades.

Passarel·les de la riera de Vallforners

Una mica més enllà de Cardedeu, a Cànoves, us proposem una excursió familiar facileta des del municipi fins al pantà de Vallforners travessant passarel·les que van serpentejant la riera. L’excursió fins a l’embassament són gairebé 4km anar (i 4km més tornar) però es poden fer amb poc més d’una horeta. Us recomanem deixar el cotxe a l’aparcament que veureu a l’entrada del poble (us ho deixem assenyalat al mapa) i que camineu fins a l’inici del recorregut al carrer de Vallforners.

El camí va saltant d’una banda a l’altra de la riera per ponts i passarel·les i passa per les restes d’un molí, del castell de Cànoves fins a arribar al gorg, el roc Fiter i finalment la darrera pujada fins al pantà de Vallforners. El camí és dins el bosc, sempre amb ombra, i molt agradable per fer a l’estiu. Trobareu més informació en aquest article de NaturaLocal.

I per menjar et recomanem…

Pizzeria 1900 (Cànoves)

és un bon lloc per anar-hi si voleu una terrassa (és molt àmplia) o les nits fresques d’estiu. Les pzzes són bones i la pasta també, tot i queb també tenen plats de cuina tradicional.

Preu: Entre setmana ofereixen un bon menú per 11 euros de cuina tradicional (amb opció de pizza i pasta) i de 18 euros els caps de setmana.

Aiguafreda de dalt

Més amunt del poble d’Aiguafreda hi ha Aiguafreda de Dalt, un conjunt amb una església parroquial i el seu entorn que són l’origen del poble. Estan documentats a partir de l’any 898. En aquest llogarret hi podeu arribar en cotxe seguint la pista forestal indicada fins a Aiguafreda de Dalt i que passa per l’ ecogranja Salgot. Al costat de l’església hi ha taules per fer pícnic i podreu explorar unes antigues mines d’aiguadel segle XIV, el comunidor del segle XVIII i el cementiri medieval del segle XVII.

Una de les alternatives és fer una caminada des del poble passant per la riera de Martinet. El camí comença al costat de la font dels Enamorats i és d’uns 4 km. És una passejada molt bonica que passa per dos gorgs i diversos ponts de fusta. Una vegada arribeu a Aiguafreda de dalt podeu tornar per la pista forestal fins a Aiguafreda.

Art mural a Roca Umbert de Granollers

Si us agrada l’art urbà us recomanem que visiteu l’espai d’art de Roca Umbert de Granollers. Les parets de l’antiga fàbrioca estan en constant canvi de color, i artistes convidats com la Mina Hamada hi fan grans murals.

En aquest espai podeu visitar l’antiga fàbrica tèrmica, on han recreat el funcionament de la fàbrica de vapor i la duresa de les condicions dels treballadors. També hi ha l’espai d’arts, amb exposicions d’artistes sobretot locals, una sala de concerts, biblioteca i el restaurant. Consulteu les activitats que sempre en fan!

El misteri del mas amagat de Cardedeu

Finalment us proposem una passejada familiar per fer amb nens i nenes als voltants de Cardedeu per descobrir el mas amagat. És la proposta del Museu Arxiu Tomàs Balvey per descobrir els entorns naturals del poble tot jugant a un joc de pistes familiar. Només necessitareu descarregar-vos l’app AdventuriQ i començar introduint el codi del joc. En aquest cas l’inici del recorregut és la Creu del Terme i a cada una de les parades el joc us farà una pregunta. Si les responeu totes, al final del recorregut tindreu una recompensa al Museu!

Aquest joc comença al barri de la Riera i s’endinsa pels límits municipals, fins a baixar per dins el bosc per la finca de Can Rovellat. Una de les propostes per la canalla és que busquin els ocells amagats a la riera, per exemple. La passejada passa també pels parcs dels Pinetons i Font dels Oms i acaba al parc de Pompeu Fabra, on us espera una recompensa gratuïta a la Guingueta si responeu una de les preguntes extra. De tornada al Museu, i si heu resolt el misteri del mas misteriós, podreu triar un altre regal: un conte del Follet Verdet, una ampolleta de ratafia o un pendrive. En total, la passejada són 6km circulars molt aptes per fer amb canalla.

I per menjar et recomanem…

La Guingueta del Pompeu Fabra (Cardedeu)

Ideal si fa bon temps i per anar-hi amb nens i nenes. Tenen una terrassa àmplia dins el mateix parc, de manera que la canalla pot jugar als jocs de fusta infantils.

Preu: menú entre setmana 13 euros i tapes i hamburgueses els caps de setmana

Entre setmana ofereixen menú i els caps de setmana tapes boníssimes (us recomanem les braves, les carxofes arrebossades, les croquetes i les hamburgueses). A l’interior només hi ha quatre tauletes, per això és millor anar-hi amb bon temps. És un espai gastronòmic molt animat, setmanalment amb actuacions musicals i propostes culturals. Molt recomanable per les nits d’estiu a la fresca.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *