malàisia

Coses que cal saber per preparar un viatge a Malàisia

Un recull de coses que heu de saber per preparar un viatge a Malàisia pel vostre compte. Us detallem la nostra ruta en dies i pressupost i us indiquem tot el que heu de tenir en compte abans d’anar-hi.

malàisia

Ruta bàsica per Malàisia i altres possibilitats

Malàisia és un país no massa gran, però que té la meitat del seu territori en una altra illa d’Indonèsia, a Borneo. La ruta més essencial si teniu pocs dies seria aquesta:

  • 3-4 dies a Kuala Lumpur
  • 4-5 dies a les illes Perhentian
  • 2-3 dies a George Town

Si ampliem la ruta, una de les parades imprescindibles és a Ipoh per anar a les Cameron Highlands (les enormes plantacions de té). HI ha fresca i molt verd, si us ve de gust un canvi. Necessitareu uns 3-4 dies més. Hi podeu anar des de Kuala Lumpur en una excursió tancada.

Des de Kuala Lumpur, una de les excursions més imprescindibles és anar fins a Malaca, una ciutat a una hora de la capital. És una bonica ciutat colonial que té molt de ganxo. Hi podeu arribar en una excursió d’un dia, per exemple amb Civitatis. Des de Kuala Lumpur, una altra zona que podeu explorar és la selva del Taman Negara, la selva més antiga del món.

I finalment, si us queden dies, una altra alternativa és agafar un vol intern fins a l’illa de Borneo, coneguda per la cura dels orangutants i les seves platges.

Segons l’època de l’any, hauràs de triar una zona de platja

No tot l’any és un bon moment per anar a les illes Perhentian. Això es deu al monzó, és a dir, durant l’època de pluges, les illes Perhentian estan tancades (no estan habitades habitualment). Per tant, si estàs plantejant-te fer un viatge a Malàisia i vols fer uns dies de platja has de tenir en compte això:

  • D’abril a octubre: és l’època bona per anar a les illes Perhentian i a Tioman (les illes Pernetian estan tancades fora d’aquests mesos)
  • Gener, febrer, juny, juliol i agost: és l’època bona per anar a l’illa de Langkawi (és a tocar de Tailàndia i hi podeu arribar des de Penang)

Pressupost per a un viatge a Malàisia

Us detallem a continuacio el nostre pressupost per una família amb 2 adults, un nen de 6 anys i una bebè d’1 any per 23 dies l’estiu de 2022:

  • Bitllets: 1.600 euros (2 adults+1 nen+ 1 bebè, comprats 6 mesos abans)
  • Allotjaments: 1.000 euros. Els allotjaments més cars són a les illes Perhentian però a George Town i a KL es pot dormir per 50 euros/nit en hotels de luxe
  • Menjars i activitats: 1.000 euros.
  • Total: 3.600 euros (juny-juliol 2022)

Trasllat de l’aeroport de Kuala Lumpur a la ciutat

La manera més econòmica d’arribar de l’aeroport a Kuala Lumpur és fer-ho amb Grab. 50 minuts de taxi ens van costar 14 euros. Ara bé, per la primera arribada no és un sistema pràctic ja que a l’app no et pots registrar fins que no estas dins el país, per la qual cosa, primer hauríeu de comprar una targeta SIM, instal·lar-la i demanar el taxi. Com en els taxis al nostre país, no hi ha servei de cadiretes de retenció infantil.

Una alternativa més ràpida és tornar amb el tren Ràpid KLIA2. Triga només 28 minuts de l’aeroport a l’estació central de Kuala Lumpur. Costa 14,40 euros i podreu comprar els bitllets amb Civitatis aquí i portar-los ja al correu per no haver de fer la cua per adquirir-los allà.

La manera més fàcil i barata per moure’s per la ciutat de Kuala Lumpur és amb Grab. Amb l’app tries destí i punt de recollida i pots veure el preu prèviament abans de contractar el servei. Es paga directament amb l’app que carrega el càrrec a la targeta i ja està. Així no hi ha malentesos amb el conductor mai, no s¡ha de portar diners en metàl·lic i a més a més, sempre hi ha aire condicionat!

Com tenir internet al mòbil

Nosaltres semore fem servir les targetes e-sim d’Holafly ja que no necessiten targeta físcia. S’instal·len amb un codi QR que us enviaran i la podeu deixar instal·lada abans de marxar. Quan arribeu a Malàisia, només haureu d’activar-la a la configuració del vostre telèfon mòbil. Podeu comprar paquets de dades per 5, 10, 15, 20, 30 dies i fins a 90 dies. Consulteu aquí les tarifes i si feu servir el nostre codi ELMONENSESPERA tindreu un 5% de descompte.

Si opteu per comprar la targeta a algun operador de Malàisia, en trobareu molts just a l’arribada a l’aeroport. Segurament seran una miqueta més econòmics però les targetes sí que són físiques, així que haureu de guardar la vostra habitual en algun lloc. Recordeu que per fer aquest tràmit necessitareu el passaport.

Pagament amb targeta

En general podreu pagar amb targeta a tot arreu, sobretot a Kuala Lumpur. Restaurants, botigues i hotels i també els Grab. Només necessitareu diners en metàl·lic per les paradetes de menjar al carrer. Nosaltres fem servir la targeta Revolut i la targeta Wise pels pagaments amb moneda estrangera. Et permet treure 200 euros al més a qualsevol caixer del món sense comissions, i la resta de pagaments tenen comissions baixíssimes (us les hem assenyalat de color vermell). Us n’ensenyem alguns exemples. És una targeta gratuïta, només es paguen 7 euros perquè t’enviin la targeta física a casa, i funciona obrint un compte nou (amb seu a Lituània) al qual li haureu d’anar transferint diners en una transferència internacional.

La nostra recomanació és que no viatgeu mai amb diners en metàl·lic a sobre. Que aneu treient poquetes quantitats de tant en tant quan les aneu necessitant i ja està. Us estalviareu uns quants ensurts.

A on necessitareu diners en metàl·lic és a les illes Perhentian, ja que els taxi boats només es poden pagar en monedes i bitllets.

Viatjar amb nadons

Als supermercats de Malàisia hi trobareu tot el que necessiteu per a la cura dels nadons. Des de bolquers, llet en pols, cereals, ‘potitos’ preparats, tovalloletes, … I a més a més, molt millor de preu que a Catalunya. Un paquet de 16 bolquers costa uns 2,50 euros!

Transport públic

A Kuala Lumpur hi ha una línia d’autobús circular que va pel centre de la ciutat que és gratuïta. Tot i això, pel preu del Grab, surt molt més a compte agafar taxi ja que estalvies temps i hi ha aire condicionat.

Documentació necessària per viatjar a Malàisia

Per viatjar a Malàisia cal que tots els viatgers tinguin el passaport en vigor i que no caduqui abans de 3 mesos. Ja no demanen cap vacuna Covid per entrar-hi. Mireu sempre els possibles canvis en els requisits a la web del Ministeri d’Afers Exteriors.

Llengua

No hi ha problemes per comunicar-se en anglès a Malàisia. Fins fa 65 anys eren colònia britànica i fins i tot la gent gran el parla.

L’alcohol està prohibit

Com a bon país de majoria musulmana, l’alcohol en general està prohibit. Us costarà trobar-ne en restaurants, per exemple a les illes Perhentian, i en hotels. En canvi, en venen generalment als supermercats.

Cal alguna vacuna per viatjar a Malàisia?

Sempre cal consultar el servei d’atenció al viatger (us ho expliquem en aquest post) perquè ells, segons la ruta que feu, us diran si cal o no posar-vos alguna vacuna. Però en general, per anar a Kuala Lumpur, Georgetown o les illes Perhentian no cal cap vacuna més que la febre tifoidea i estar al dia de l’Hepatitis A. No hi ha malària a no ser que viatgeu en una zona de selva molt concreta. La vacuna de la febre tifoidea s’administra a partir dels 2 anys.

Cal assegurança de viatge?

Sempre, imprescindible. Fora de la Unió Europea sempre cal viatjar amb assegurança de viatge. I més a Malàisia, on tindreu accés a hospitals punters. El pressupost per una assegurança de viatge a un país com Malàisia per més de 10 dies per a una família de 4 membres ronda els 200-300 euros. Però és necessària per qualsevol cosa que us pugui passar a l’altra banda del món. Nosaltres vam agafar l’assegurança Iati Familia amb la qual ens oferia consultes telefòniques al metge a banda de la cobertura necessària per als nens. Ens va costar 226 euros per una durada de 23 dies a tot el món (perquè ens asseguràvem Abu Dhabi i Malàisia) per a 4 persones. Si la contracteu amb el nosre enllaç tindreu un 5% de descompte!

Quina temperatura hi fa a l’estiu?

Una calor molt humida, uns 35 graus els mesos de juliol i agost. És una calor de suar però és prou suportable.

Quan preparis el viatge, tingues en compte aquests tres articles

Hi ha tres articles que us poden ajudar a preparar maletes i tenir en compte altres preparatius:

Altres curiositats sobre Malàisia

  • Com a bon país de la Commonwelth, la conducció dels cotxes és al costat contrari al nostre. El volant és a la dreta i es circula en aquest sentit
  • Una de les fruites més emblemàtiques són els durian, però fan més pudor del que sembla. El seu gust és molt peculiar, esteu previnguts!
  • Tenen el costum de servir aigua calenta en un vas a tots els àpats (es beuen l’aigua calenta, sí)
  • És molt comú demanar menjar a docmicili a través d el’app Grab. De fet, en molts edificis al hall trobareu una plataforma que serveix com a punt de trobada amb el conductor que us portarà el menjar
  • L’ús de sistemes de retenció infantil (cadiretes) als vehicles no està extès. De fet, com a bon país asiàtic, el més normal és trobar motos amb 3 o 4 membres a sobre i sense casc.
  • És costum menjar amb les mans. Per això, a tots els restaurants trobareu una pica al mateix menjador per rentar-vos-les

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Abans d'enviar el formulari, dóna un cop d'ull a la informació bàsica sobre protecció de dades aquí.

La titularidad de este sitio web, www.elmonensespera.com, la ostenta: NORMA LEVRERO SUBIRANA

NIF: 52166399F Dirección: Moll 13A Teléfono de contacto: 687999081 Email de contacto: elmonensespera@gmail.com

Desplaça cap amunt
Resum de la privadesa
El Món ens Espera

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.

Galetes estrictament necessàries

Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.

Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.

Galetes de tercers

Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.

El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.