A principis de març, que és un mes força avorridot pel que fa al temps (sobretot si no sou d’esquiar), hi ha diverses comarques del sud de Catalunya que comencen a esclatar de color quan floreixen els presseguers, els cirerers i els ametllers. A banda d’aportar-nos alegria perquè vol dir que el bon temps s’acosta, és un espectacle visual que val la pena veure. En aquest post descobrim on contemplar-los a la comarca de la Ribera d’Ebre.
Darrerament ha agafat molt protagonisme el floriturisme a la zona de les comarques de Lleida, encapçalades per Aitona. Si busqueu un lloc amb menys instagramers per metre quadrat (sobretot els caps de setmana) la Ribera d’Ebre també esclata de color!
La floració
Hi ha divers camps al voltant del poble de Benissanet per veure presseguers florits. Recomanem per example passer als voltants cementiri municipal, que és una plana molt agradable. Els voltants del camí de la Sènia, que duu fins a la riba de l’Ebre, també està plena de camps de presseguers.
Hi ha també altres zones a la comarca on contemplar els presseguers, per exemple el tram de la N-240 entre Móra d’Ebre i Benissanet. La pàgina web de turisme de la Ribera d’Ebre té activada una pàgina web on s’expliquen molt bé rutes a peu, en cotxe i en bicicleta que es poden fer durant el mes de març, amb paquets que també inclouen, per exemple, altres activitats culturals. També fan visites guiades amb reserva prèvia.
Com a punts destacats amb les millors vistes dels camps de presseguers destaquen la Cubeta de Móra (entre els pobles de Benissanet, Miravet i Móra d’Ebre), la Ribera Nord (entre Vinebre, Ascó i Flix) i les Faldes de Llaberia (entre Tivissa i la Serra d’Almos).
Benissanet
Benissanet és un agradable poblet de la Ribera d’Ebre on nosaltres vam fer estada. El seu principal atractiu és la plaça Catalunya, on hi ha el refugi de la Guerra Civil. És un refugi que es pot visitar prèviament concertant cita (es pot fer tant entre setmana com els caps de setmana) i la visita dura una mitja horeta.
Es tracta d’un refugi que van construir les dones del municipi a les nits, durant la Batalla de l’Ebre, i els soldats republicans. La particularitat d’aquest refugi és que no es va descobrir fins l’any 2008, que uns anglesos van comprar una de les cases de la plaça i van trobar una de les sales que havien construït. Fins llavors, no havia existit cap document que acredités l’existència del refugi, només es coneixia per la memòria oral.
Estada en família al Mas Taniet
L’hotel el condueixen la Cristina i en Toni. Tenen 8 habitacions, amb llits dobles i una habitació especial familiar amb un llit doble i dos llits individuals.
Hi ha trona, bressols i un jardí molt ampli amb parc infantil i diversos animals de granja, com un cavall, gallines, cabretes i un parell de porcs. A més a l’hotel accepten l’estada de gossos gratuïtament.
Totes les habitacions tenen vistes als camps de presseguers, que floreixen al març. Però és un espectacle per viure tot l’any: a la tardor amb les fulles marronoses, a l’estiu amb els arbres plens de préssecs gustosos.
L’esmorzar és tipus buffet i ofereixen torrades de pa, amb embotit que varia segons el dia, cafès, sucs de fruita. També ofereixen sopars per enàrrec amb dos primers i segons plans per escollir. L’esmorzar i el sopar és un àpat que es comparteix amb la resta d’hostes de l’hotrel, ja que és al voltant d’una taula allargada. Hi ha també una sala d’estar amb jocs de taula, contes i colors. I una llar de foc!
A l’estiu hi ha piscina disponible, així que és una molt bona opció de descans i de gaudir també del mar, ja que la platja de Tarragona és a una mitja horeta en cotxe.
Des de l’hotel mateix es poden fer excursions a peu, per exemple arribar a la mateixa riba del riu Ebre (a 1 quilòmetre entre camps de presseguers) o arribar a Benissanet en una caminada de 10 minuts. Hi ha un munt de rutes per fer en bicicleta i també kayac.
Si has arribat fins aquí també et pot interessar…
4 thoughts on “La Ribera d’Ebre en flor”