Una visita diferent a una de les esglésies més boniques de Catalunya. La visita a les terrasses permet accedir a llocs que habitualment no es visiten, com les cantories, la gran rosassa o les torres amb vistes al Born barceloní. Visita no apta per a nens i nenes menors de 6 anys.
Visita interior
La basílica de Santa Maria del Mar es va construir entre 1329 i 1383, un temps récord per l’època de només 50 anys. Una de les zones exclusives a les quals podreu accedir amb aquesta visita és a les cantories, les tribunes on es col·locaven els cantaires dels cors. Des d’aquí veureu una altra perspectiva de l’interior de la basílica gòtica i en especial de les columnes que boregen l’altar. És l’església que va inspirar el llibre ‘La catedral del mar’ d’Delfonso Falcones i podeu fer-ne un tour guiat especialitzat amb Civitatis.
Per exemple des d’aquí podreu observar els vitralls que es van haver de restaurar als anys 60 i 70, un dels quals té l’escut del Barça.
Però n’hi ha dos d’originals que des del mes de gener d’aquest any s’exposa justament a les cantories i que fins ara es guardava al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Són els vitralls de l’Ascensió i del Lavatori dels Apòstols que són del segle XIV i que van sobreviure a l’incendi de l’inici de la Guerra Civil. El 1936 un grup d’anarquistes van pendre foc a la basílica i va estar cremant durant 11 dies.
De fet, en aquell incendi també va esfumar-se l’altar barroc de fusta que hi havia al costat de les grans columnes. Només se n’ha conservat una fotografia.
L’altra zona exclusiva només accessible amb la visita és la cripta, una obra totalment reconstruida als anys 70 i que és l’orígen de la primera esglesieta que hi va haver abans de Santa Maria del Mar i on van trobar-hi la tomba de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona.
Visita a les terrasses
La visita a les terrasses no és accessible a persones amb mobilitat reduïda. S’han de pujar unes escales de cargol molt estretes, uns 100 graons en total.
El primer terrat us portarà fins a tocar la gran rosassa, que es va haver de reconstruir després del terratrèmol de 1428, amb epicentre a la Garrotxa. De fet, en aquest punt podreu veure encara algunes de les escletxes que tenen les parets de la basílica per culpa d’aquest terratrèmol.
Als terrats superiors podreu descobrir el sistema de ventilació que utilitza la basílica, les rosasses originals del segle XIV i la configuració del sostre i els seus enginys: és un sostre ovalat per canalitzar l’aigua.
Des d’aquí, tindreu vistes de 360º de Barcelona, les dues torres de Santa Maria del Mar i el mar.
Dades bàsiques
Durada: 55′-1h
Preu: 10 euros adults / 8,5 estudiants, majors de 65 anys i grups / 9 euros amb carnet docent i carnet de Biblioteques de la Diputació de Barcelona
Gratis: nens de 6 a 8 anys. PROHIBIDA la visita a menors de 6 anys
Es pot fer la visita guiada només als terrats (dura 40′, es pot fer només de 13h a 17h i val 8,5 euros)
A l’estiu ofereixen una visita als capvespres, quan la basílica ja està tancada al públic.
Consulteu els horaris aquí.
Compreu les entrades online aquí.
I per menjar et recomanem…
Pintxos a Euskal Etxea
Situat a un local just al darrere de Santa Maria del Mar. Varietat de pintxos. Proveu els tigres!
Preu: pintxos 2 euros
Tapes a Tapeo
Tapes tradicionals amb una mica d’exclusivitat. Proveu les patates braves i la vedella amb chimichurri.
Preu: plats de 6 a 20 euros.
On aparquem al centre de Barcelona?
Una molt bona opció per aparcar al centre de Barcelona a meitat de preu dels aparcaments convencionals o la zona verda i blava és utilitzar els aparcaments dels hotels amb WesmartPark. Costa al voltant d’1,95 euros l’hora i si us registreu amb el nostre codi ELMONENSESPERA us regalaran els 5 primers euros. Us ho expliquem en aquest post.
Si has arribat fins aquí també et pot interessar…
2 thoughts on “Visita a les terrasses de Santa Maria del Mar de Barcelona”