portada tanzania amb nens

Ruta de 7 dies a Tanzània en família

Un dels viatges més especials que hem fet en família és fer una ruta de safaris per diferents parcs naturals de Tanzània. Notar la presència d’animals enormes com els elefants o les girafes, captar la mirada d’un lleó o veure una estampida de zebres, són sensacions que fan posar la pell de gallina . Sobretot perquè en un safari en un epsai amb animals amb llibertat hi entra en joc la sorpresa, la intriga del que trobarem i augmenta encara més l’emoció del moment. Nosaltres vam confiar l’organització a l’agència Tanzagrup Safaris, una empresa catalana (d’un jove de Gavà i un andorrà) que tenen un hotel propi molt especial al Serengeti i s’encarreguen també de la ruta pels principals parcs: el Serengeti, el Ngorongoro, el Tarangire i el llac Manyara. Per cert, si feu una reserva de part nostra, us faran 100 euros de descompte per persona!

banner tanzagroup

Preparatius del viatge

  • Vols: directe Amsterdam-Kilimanjaro (amb KLM, però també hi ha vol directe a Zurich, Istambul o Doha). El vol dura 9 hores
  • Documentació: passaport amb vigència de 6 mesos
  • Visat: 50 dòlars per persona per entrar a Tanzània. Es pot tramitar online aquí o directament quan arribes a l’aeroport pagant en metàl·lic (pots pagar en euros, dòlars o xelins de Tanzània).
  • Trajectes per carretera: 500km per carretera des d’Arusha fins al Serengeti (en total hem fet 1.000km)
  • Durada del viatge: 7 dies, 5 exclusivament en safaris per parcs naturals
  • Horari: només hi ha 1 hora més que a Catalunya
  • Temperatures el mes de juny: suau, primavera. Abrigats al Ngorongoro i més calor al Serengeti. Màniga llarga per dormir i jaqueta a la nit.
  • Assegurança mèdica: la Iati Estrella o Iati Mochilero. Descompte del 5% en aquest enllaç
  • Cobertura i internet al mòbil: esim d’Holafly amb bona cobertura arreu (més febre al Serengeti). Descompte del 5% amb el codi ELMONENSESPERA.

Dia 1: Arusha

Noslatres vam arribar a Arusha en un vol intern provinent de Zanzíbar. A l’aeroport ens esperava un guia de Tanzagroup Safaris que amb una furgoneta ens va portar a dinar a un restaurant de cuina internacional (Phi Phi Cafe) i després vam fer una passejada pel mercat massai d’Arusha. Vam comprar algunes cosetes d’artesania (imprescindible portar dòlars o moneda local, només algunes parades permeten el pagament amb targeta de crèdit). És un lloc ideal per si voleu comprar pulseres, quadres, samarretes o talles de fusta.

Dia 2: Parc Nacional de Tarangire

El primer dia de ruta vam sortir aviat de l’hotel d’Arusha i vam fer una hora i mitja de carretera fins a les portes del Parc Nacional de Tarangire. Ens havia vingut a recollir el nostre guia de Tanzagroup Safari amb el jeep a punt per 5 dies. Per nosaltres és un dels parcs imprescindibles perquè és l’únic lloc on vam veure arbres baobabs. No és un parc massa extens, és prou verd, i és molt fàcil veure elefants, zebres i girafes. No és un paisatge àrid de sabana com el Serengeti.

  • Trajecte Arusha-Tarangire: 1h 30 min
  • Safari dins el Tarangire: 4 hores
  • Trajecte Tarangire – Karatu: 2 hores
  • Nit a: Tloma Lodge (Karatu)

Aquest va ser el nostre primer parc natural i per tant és on vam viure per primera vegada l’experiència de notar la presència propera d’un elefant en llibertat. De les primeres girafes, de les primeres zebres, … no és un parc on s’hi vegin felins, això sí. Elefants passejant entre arbres gegants baobabs,creuant el riu Tarangire, famílies de micos babuins menjant als arbres, girafes entre palmeres frondoses, …

Allotjament: Tloma Lodge (Karatu)

Per nosaltres, un dels millors allotjaments del viatge. És com una casa en una àmplia plantació de cafè i plataners. Un oasi de tranquil·litat enmig de la selva. Les habitacions són bungalous molt molt amplis, amb les parets altes, i vam estar en una habitació amb tres llits dobles, llar de foc i una terrasseta al porxo amb taula i cadires. Hi ha una epslanada de gespa gegant i piscina d’estiu (noslatres no ens vam banyar perquè al juny hi fa fresca). Anàvem en màniga llarga i a la nit encecen una enorme foguera al menjador on serveixen el sopar, tipus bufet. Molt bo tot, tant el sopar com l’esmorzar. El punt fort també és el pícnic que preparen pels safaris: paren una taula enorme amb diverses propostes (quiche, pastissos casolans, opcions per fer entrepans, un plat de pasta o arròs, crispetes, …) i tu tries el que vols i te’l prepares.

Dia 3: trasllat al Serengeti

L’allotjament del Tloma Lodge és a les portes d’entrada del parc del Ngorongoro. Res, a escassos 15 minutets. Aixó ens va permetre entrar ben aviat al parc (cada vegada que hi entres el guia ha d’aparcar i fer els tràmits, compteu 15-20 minutets de pausa). Però no va ser el dia de veure el Ngorongoro. De fet, vam passar de llarg del cràter (vam fer una parada al mirador) i vam seguir 3h de camins fins al Serengeti. Es la part del viatge que es fa més pesada (no hi ha cap tram d’asfalt entre aquí i el Serengeti) tot i que és la que té els paisatges més meravellosos.

  • Trajecte Karatu-Serengeti: 3h
  • Safari al Serengeti: 3h
  • Serengeti-Kuoom Serengeti: 20 minuts
  • Nit a: Kuoom Serengeti

Al migdia entràvem al Serengeti. Vam fer més de 100 quilòmetres cap al nord, però ja amb el sostre del jeep alçat i combinant-ho amb l’avistament d’animals. Va ser la primera vegada que vam veure lleons, una bacanal de lleones cruspint-se un nyu, i la nostra girada preferida, una que vam topar al costat del camí, amb la posta de sol, i que és la portada d’aquest post.

Allotjament: Kuoom Serengeti

És l’altre allotjament estrella del viatge. És un hotel propietat de Tanzagroup Safaris, un gavanenc i un andorrà, en Joel, que fa 2 anys que viu a aquesta punta del planeta. Podeu arribar al Serengeti i parlar català! Són unes habitacions bombolles enormes, fora del parc dle Serengeti però enmig de la sabana. La meitat de l’habitació és paret de vidre, de manera que des del llit tens vistes directes a la sabana. Les habitacions que són familiars tenen un llit doble i dos llits individuals, un dels quals en una part alçada que es puja per escales de fusta. Tenen lavabo, dutxa i dues piques i una terrassa privada amb vistes. És fàcil asseure’s i contemplar de tant en tant com passa algun animal (elefants, nyus, …) i sobretot és espectacular sentir els sorolls de la nit (nosaltres vam sentir hienes i elefants). De fet, l’hotel està vigilat 24hores per guàrdies, que t’acompanyen sempre de la recepció i el restaurant fins a les bombolles, armats, per si apareix algun animal (i és especialment important a la nit). Les sortides i les postes de sol són espectaculars.

L’altre punt fort d’aquest allotjament és el restaurant. Hi ha un menú per sopar amb dos entrants i dos plats principals per escollir. Cuina cuidada, una barreja molt clara de cuina africana i europea i molt bona presentació. Excel·lent.

Dia 4: Serengeti

És el dia sencer dedicat a fer safari al Serengeti. No cal matinar massa, ja que la porta d’entrada al parc és a 10 minuts de l’allotjament. Aquest dia vam dedicar-nos a buscar els animals que encara no havíem vist: hipopòtams. En vam veure a prop del riu, en un raconet que coneixia el nostre guia, i també a un hipo pool que està indicada amb senyals i que és dels pocs llocs on es permet baixar del cotxe. Hi ha una zona de pícnic i lavabos i des d’allà pots veure sota del riu una comunitat gegant d’hipopòtams que hi viuen.

  • Safari al Serengeti: 8 hores

A la tarda vam anar a visitar un poblat Masai, a fora el parc, molt a prop de Kuom Serengeti. És una visita molt típica: t’ensenyen com són les cases per dins i per fora, et conviden a passejar per les parades d’artesania que tenen i ofereixen un ball típic. Per compensar la visita, el més normal és comprar alguna peça d’artesania. Porteu diners en met’al·lic o dòlars.

Aquest dia al Kuoom Serengeti ofereixen fer un safari de tarda pels voltants i també un de nocturn. El de tarda no era viable fer-lo amb nens ja que s’han s’han de travessar zones de camps i boscos amb herbes altes i no ens hi vèiem. El de nit comença cap a les 21h i es tracta d’agafar el cotxe i anar amb un guia a buscar sons d’animals per l’entorn. Creieu-me que llevant-nos cada dia entre 6 i 7 del matí (perquè surt el sol a aquesta hora i es pon a les 18h), a les 21h cada dia ja dormíem perquè portàvem 3 hores de foscor!

Dia 5: Ngorongoro

És el dia de baixar al cràter del Ngorongoro, el cràter amb una caldera més àmplia que hi ha al món. Ocupa més de 250 quilòmetres quadrats. Per arribar-hi, però, hi ha més de 3 hores de trajecte per camins des del Serengeti. És el dia que et recomanen llevar-te més aviat, i marxar cap a les 7 del matí per arribar al Ngorongoro entre 10 i 11. Noslatres vam arribar-hi a l’hora de dinar, vam dinar, i després vam fer dues o tres horetes de safari.

  • Kuoom Serengeti-Ngorongoro: 3h
  • Safari al Ngorongoro: 3h
  • Ngorongoro-Karatu: 2h
  • Nit a: Tloma Lodge

El cràter del Ngorongoro és un paisatge espectacular. Un llac d’aigua salada al centre, parets que s’alcen al fons de la vall d’un verd intens i una esplanada immensa plena de ramats enormes d’animals, com ara nyus, búfals i zebres. Al Ngorongoro és l’únic lloc d’aquesta zona on es poden veure rinoceronts. El que passa és que el més habitual és veure’ls moooolt de lluny, perquè les extensions són molt grans. En vam veure així, molt de lluny (amb prismàtics).

Dia 6: llac Manyara

El del llac Manyara no és dels parcs naturals més emblemàtics de Tanzània i de vegades és difícil veure-hi animals de prop (tot i que és molt petitet comparat amb tots els altres). Però no és tan concorregut com tots els altres i ve de camí entre Karatu i Arusha, així que nosaltres us hi recomanem fer visita. A més, a és que nosaltres vam tenir moltíssima sort aquí: vam veure dues famílies senceres de lleons (el lleó, la lleona i els lleonets petits) caminant al costat del nostre camí. Va ser brutaaaal. També hi ha elefants, hipopòtams i micos, bàsicament.

  • Karatu-llac Manyara: 40 minuts
  • Safari al llac Manyara: 3-4 hores
  • Llac Manyara-Arusha: 2 hores
  • Nit a: Africa Safari a Arusha

Allotjament: Africa Safari Arusha

Aquest allotjament a Arusha és molt millor que el primer on vam estar a l’anada. Més ideal per famílies. Hi ha piscina, una mica de parc i sobretot tenen habitacions enormes amb dues lliteres i llit doble, ideal per famílies grans. El menjar molt bé també. I tenen tortugues de terra gegants pel jardí.

Dia 7: Maternuni

El darrer dia agafàvem l’avió al vespre així que ens quedava el dia sencer per aprofitar-lo,. I en Jordi de Tanzagroup ens va proposar una activitat de camí a l’aeroport internacional de Kilimanjaro (que és d’on surten els vols internacionals), que és a 1 hora i mitja de la ciutat d’Arusha. La idea era contemplar el Kilimanjaro, la muntanya més alta d’Àfrica (gairebé 6.000 metres d’alçada) i la més alta del món si es té en compte que no està en una serralada. Però el dia estava ben tapat i no el vam poder veure.

  • Arusha-Materuni: 2h
  • Materuni taller cafè + dinar: 4 hores
  • Materuni-Aeroport de Kilimanjaro: 1h 40 min

Vam anar a Materuni, un poblet als peus d’aquesta muntanya. Aquí s’hi fa un treeking fàcil de 45minuts d’anada i 45 minuts de tornada fins a una coneguda cascada. Nosaltres no el vam fer perquè havia estat plovent i estava molt, molt enfangat. Noslatres havíem d’agafar un avió aquell dia i no podíem marxar amb fang fins als genolls (ni a la roba ni a les sabates) així que vam fer directament una visita a la plantació de cafè.

La gràcia és que vam fer-nos la nostra pròpia tassa de cafè des del principi. Vam recollir les baines, les vam pelar, les vam triturar, les vam torrar i vam coure amb aigua el cafè mòlt restant (l’únic que no vam fer va ser esperar 1 setmana que s’assequessin). Va ser un taller que no va durar més d’una horeta, els nens van estar molt entretinguts i com que és un procés molt festiu, perquè habitualment el fan cantant, molt amè. Allà mateix a la plantació ens van servir el dinar (crema de plàtan amb vedella i un arròs també amb vedella i fruita). Teniu l’opció que us deixin una habitació d’hotel per canviar-vos o dutxar-vos després de la caminada per anar cap a l’avió ben fresquets.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Abans d'enviar el formulari, dóna un cop d'ull a la informació bàsica sobre protecció de dades aquí.

La titularidad de este sitio web, www.elmonensespera.com, la ostenta: NORMA LEVRERO SUBIRANA

NIF: 52166399F Dirección: Moll 13A Teléfono de contacto: 687999081 Email de contacto: elmonensespera@gmail.com

Desplaça cap amunt
Resum de la privadesa
El Món ens Espera

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.

Galetes estrictament necessàries

Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.

Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.

Galetes de tercers

Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.

El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.