Ruta 61 (V): Nova Orleans

Nova Orleans (allà la coneixen com a NOLA) ens va sorprendre. El French Quarter, el barri francès, és un barri de cases colonials, molt semblant al barri vell de l’Havana. Eviteu el carrer Bourbon, perquè és terrible pel que fa a l’ambient (és ple de locals per sortir de festa, prostitutes i bojos) però la resta del barri és encantador.

6DCIM102GOPROGOPR1310.9DCIM102GOPROGOPR1320.DCIM102GOPROGOPR1316.1

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Final de la ruta 61

NOLA és el final de la ruta 61. És a menys d’una hora de la Nottoway Plantation, la nostra darrera parada abans de Nova Orleans. Nosaltres hi vam arribar en cotxe i el vam deixar els tres dies que vam passar a Nova Orleans a l’aparcament d el’hotel (de pagament).  Però a NOLA el cotxe privat no us caldrà per res, a peu s’arriba a tot arreu. A Nova Orleans fa mooolta calor, molta xafogor humida. De tota la ruta, aquest és el pitjor lloc pel que fa a temperatura. Per tant, procureu buscar un hotel amb piscina on pugueu remullar-vos i descansar al migdia a les hores de més calor.

71410

Al French Quarter es pot visitar el mercat, la catedral (la més antiga dels Estats Units) i el passeig pel riu Missisipí. Un altre barri recomanat és la zona de Warehouse, molt a prop del centre, un barri semblant al del Poblenou de Barcelona i on hi ha el principal museu dels Estats Units de la Segona Guerra Mundial.

P1050653

2425

Des del French Quarter es pot fer un creuer en vaixell de vapor de rodes típic del Mississipí (nosaltres vam agafar l’opció de poder-hi menjar, ja que és un bufet i pel preu de dos menjàvem 3 perquè els nens no paguen).

DCIM102GOPROG1241490.

Una de les companyies que ofereix aquests creuers és Streamboat Natchez i la ruta dura 2 hores. 

DCIM102GOPROGOPR1334.DCIM102GOPROG1151351.4

És una opció pensada molt pels turistes, però les vistes de la ciutat des del riu valen la pena i les fotografies al vaixell, també. A dins el vaixell hi ha jazz en directe. 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una altra de les passejades obligades és Canal Street i els seus tramvies.

DCIM102GOPROGOPR1657.

Canal Street

98bis9bis

Pel que fa a l’allotjament, el French Quarter està ple d’hotels. N’heu de buscar un que no estigui al Bourbon Street (si voleu dormir sense sorolls). Us podem recomanar el nostre, que tenia piscina: Le Marais.

DCIM102GOPROG1281524.

Penseu que si hi arribeu en cotxe, haureu de pagar parquing privat perquè no hi ha lloc per aparcar al carrer i els hotels no n’acostumen a tenir d’inclòs. Ara bé, el nostre hotel ens va venir a buscar el cotxe i el va aparcar els tres dies per uns 60 dòlars.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

CUINA ‘CRIOLLA’

P1050779

Si us agrada una miqueta la cuina picant, heu de provar algun dels plats de la cuina típica de Louisiana. És una fusió d’influències de la cuina francesa, espanyola, caribenya, africana i nord-americana. La ‘jambalaya’ o el ‘gumbo’ per exemple, estan basats en plats d’arròs i marisc.  També heu de provar les ostres si us agraden! Especialment les d’Acme Oyster House on segur que hi trobareu cua.

BARRI DE TREME

Un dels barris més típics de Nova Orleans és el de Treme, que va quedar afectat per l’huracà Katrina. Encara es poden veure algunes cases no reconstruides o amb les típiques guixades a la façana en forma de X on els cossos de rescat apuntaven si havien trobat víctimes a l’edifici o hi havia subministrament d’aigua o gas.

19

És un barri purament residencial i quan hi passeges els veïns de vegades et miren rarament, així que potser és recomanable fer-hi una visita guiada. També hi ha molts tours organitzats sobre el Katrina, que ha d’estar molt bé, i al museu de la ciutat hi ha una exposició especial sobre el tema.

DCIM102GOPROGOPR1864.1617

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els altres posts de la ruta 61:

1-Memphis

2-Clarksdale 

3-Viksburg i Natchez

4-Nottoway Plantation

5-Nova Orleans

6-Alabama

7-Florida

8-Atlanta

9-Consells i preparatius pel viatge als Estats Units

Anuncis

7 pensaments sobre “Ruta 61 (V): Nova Orleans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s