La Cerdanya a l’estiu (II): llac de les Bulloses i Malniu, tirolines Tyrovol, les Angles i Santa Llocaia

Com ja us vam dir en el primer post de propostes per fer a la Cerdanya a l’estiu, la varietat d’activitats i excursions que podeu fer és tant àmplia que ens donarà per unes quantes publicacions. En aquesta us proposem un altre telecadira, un altre telecabina, una excursió a peu, una posta de sol, un poblet encantador, un parc de tirolines i una passejada en bicicleta elèctrica. I al final de tot, trobareu una selecció dels millors restaurants amb terrassa de la Cerdanya!

Llac de les Bulloses

Una excursió molt fàcil i divertida per fer amb nens és agafar el telecadira de l’estació de Font Romeu (és el telecadira de la zona de La Calme) que et deixa a 300 metres el llac de les Bulloses. El telecadira en realitat són 2 telecadires, un que puja i l’altre que baixa però que s’agafen enllaçats: primer pujareu a un que dura 10 minutets, baixareu, i al costat agafareu el telecadira que fa la baixada fins al llac). Costa 8 euros per persona els adults.

DCIM104GOPROG1185235.JPG
DCIM104GOPROG1205317.JPG

Una vegada heu arribat, teniu moltes opcions per fer excursions: caminar fins al llac gran de les Bullosos són 20 minutets, però també us podeu acostar fins als estanys més petits (l’estany de la Pradella, l’estany Negre) i fer els circuits que donen la volta, per exemple. O pujar al cim del Carlit! és fàcil que hi trobeu vaques i cavalls pasturant lliurement.

e8
Aquest és l’estany de la Pradella
e5
b9
I aquest el llac de les Bulloses

Atenció perquè si teniu gossos, en aquest telecadira hi ha l’opció de portar-los amb vosaltres, ja que tenen un parell de telecadires amb caixes transportín per posar-los allà!

Llac de Malniu

Aquesta és una de les excursions més conegudes de la Cerdanya. Es tracta de pujar caminant als llacs de Malniu, des del refugi de Malniu. S’hi accedeix per carretera (el darrer tram no està asfaltat) des del poble de Meranges. A l’estiu, s’ha de pagar aparcament per deixar el cotxe al refugi de Malniu. Des d’allà, la pujadeta és mitja horeta fins al primer llac, el de Malniu (3 quilòmetres). Necessiareu motxilla portabebés, en aquest cas.

IMG_8315

De llacs n’hi ha tres, el de Malniu, el Prat Fondal i l’estany Mal. Pels més experimentats, la volta completa als estanys culmina baixant per la banda de Guils Fontanera. A l’estiu, si sou valents, us hi podreu banyar!

Les Angles

Igual que a la Molina, a l’estació d’esquí de Les Angles a l’estiu també es pot pujar en telecabina ‘Les Pèlerins’ fins a 2.100 metres d’altitud, a l’Altiplà de Bigorre, un punt de partida de moltes excursions. El preu del telecabina d’anada i tornada és de 7,50 els adults i funciona de finals de juny a finals d’agost i alguns dies de setembre. Les vistes al llac de Matamala són espectaculars.

IMG_1234

Montlluís

IMG_1003

La ciutat fortificada de Montlluís, al costat de Font Romeu, està declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO. El poble s’amaga dins la muralla que va construir Vauban i és realment encantador. Es poden fer dues visites: una a la fortificació i una altra al forn solar. Trobareu els horaris de les visites guiades a l¡oficina de Turisme. Dins el poble hi ha tres o quatre restaurants.

Mirador de Santa Llocaia

Si us ve de gust una posta de sol amb vistes a la Cerdanya, us recomanem que pugeu fins a les antenes de Santa Llocaia. És un petit poblet, després d’Err, i si agafeu el camí que puja a l’antiga estació d’esquí de Puigmal, arribareu a una espècie de parc i bosc amb zones de pícnic amb molt bones vistes a la Cerdanya i encarats a la posta de sol, que s’amaga pel nord. Trobareu com arribar-hi al mapa que us adjuntem al principi del post.

DCIM100GOPROGOPR9959.
DCIM100GOPROG0349926.
DCIM100GOPROGOPR9977.

Parc de tirolines Tyrovol

Les tirolines Tyrovol són de les millors tirolines que podeu provar per Catalunya i voltants. Tenen la particularitat que van creuant l’embassament del llac del Passet, al peu del Carlit, cosa que els hi dóna un plus d’espectacularitat. I ho diem nosaltres que n’hem provat unes quantes! De fet hi ha algun recorregut en què pots arribar a tocar l’aigua amb els peus. Hi ha recorreguts per a nens a partir de 3 anys i els preus varien en funció de la dificultat. Per exemple, el recorregut més fàcil val 8 euros i el més complicat 29, que inclou un super salt al buit pels més atrevits. Els nens petits a partir de 3 anys poden fer tot el recorregut, o la meitat, en tàndem amb un adult. Per l’adult que el porti, cal que sapigueu que requereix cert esforç físic!

Està obert juliol i agost cada dia i aocnsellen fer reserva prèvia. Al maig, juny i setembre, només funciona amb reserva prèvia.

DCIM102GOPRO

Si no us atreviu amb les tirolines, us recomanem que feu una passejada pels voltants de l’estany Passet, que és una passada de bonic. A l’estiu hi ha un servei de bar i taules de pícnic. És fàcil veure-hi gent acampada. Per arribar-hi, heu d’anar fins al poble de Porté, just abans del coll de Puymorens.

DSC_0140
DSC_0133
DSC_0107

Ruta rural en bicicleta elèctrica

Una de les maneres més fàcils de fer camins de muntanya és llogar una bicicleta elèctrica, així no se us faran tan costoses les pujades! Ho podeu fer a Prullans, per exemple, i fer algun dels recorreguts que tenen planificats des del complex Cerdanya Ecoresort.

DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO

Feu un cop d’ull a l’oferta d’activitats que hi ha a l’Ecoresort, peruqè també proposen, per exemple, fer banys de bosc o rutes amb llegendes, que tenen molt bona pinta!

LES MILLORS TERRASSES D’ESTIU A LA CERDANYA

La majoria de restaurants amb terrassa que valen la pena a l’estiu ja us els hem recomanat en anteriors pots, així que us fem un rànquing perquè els recupereu:

Restaurant Beauty (Llívia): habiliten tota una terrassa amb llums per les nits d’estiu en plan chill out que està molt molt molt bé!

Estació Queixans (Queixans): Fora l’estació tenen taules per dinar i sopar quan fa bon temps. No hi ha vistes, però.

La Sidreria de l’Aeròdrom (Alp): ACTUALITZACIÓ AGOST 2019: TANCAT el restaurant en sí no té terrassa, però el bar al pis de dalt té una de les millors vistes de la Cerdanya i a la pista de vol. Podreu fer-hi el cafè o una copeta.

La Formatgeria de Llívia: Té terrassa per dinar i per sopar quan no fa fresqueta. Les instal·lacions són molt xules i tenen un gran pati amb gespa pels nens i gronxadors.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

13 pensaments sobre “La Cerdanya a l’estiu (II): llac de les Bulloses i Malniu, tirolines Tyrovol, les Angles i Santa Llocaia

  1. Agafem les selles, els cascs, el dinar de picnic i cap al tancat! Avui ens espera una aventura de les bones. Comencem fent tecnica per despres seguir la pista fins al Refugi de Prat Miro. Dinem als prats i seguim cap a Pollineres. La tornada pel sender de la Bassa de Comabella es increible: enmig del bosc, un darrere l’altre, en silenci, nomes sentint les passes dels cavalls i les piulades dels ocells, una experiencia inoblidable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *