Varsòvia i Cracòvia per Nadal

Escapada barateta, amb mercats de Nadal i per impressionar-nos amb la història del camp de concentració i extermini d”Auschwitz-Birkenau. Polònia és un dels països més barats de la Unió Europea, que conserva l’encant tradicional dels mercats nadalencs del nord d’Europa i que té el component històric que la fa molt especialment atractiva. Així que abrigueu-vos (nosaltres a principis de desembre vam arribar als -13 graus) perquè val la pena! 

Planificació del viatge

La nostra propposta de viatge és volar des de Barcelona a Varsòvia (la companyia Wizz Air té vols directe a la capital de Polònia, per exemple). Nosaltres vam visitar la ciutat durant dos dies (però pel nostre gust no és suficient, ens van quedar moltes coses per veure). Després vam agafar un tren fins a Cracòvia (2 hores de viatge) on hi vam estar tres dies més. De Cracòvia vam tornar a Barcelona amb un vol low cost de Wizz Air que sortia des de Katowice (és una ciutat a 1 hora en bus de Cracòvia). Des de Barcelona ara Ryanair té vols directes a Cracòvia.  

DCIM100GOPRO

Varsòvia

És la ciutat més gran de Polònia, amb un centre històric totalment reconstruït després de la Segona Guerra Mundial. A la plaça del castell, però, hi trobareu l’enorme arbre de Nadal. Indispensable també és la visita al Museu de l’Alçament de Varsòvia i el Museu de la Història de Varsòvia. 

DSC_0822DSC_0839

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

No oblideu provar els típics dumplings de Polònia!

Si teniu més temps hi ha moltes altres més coses per veure, com el Museu Katyn, el Museu Marie Curie, l’antic gueto jueu, l’imponent Palau de Cultura i Ciència, el parc Lazienki o els basars d’antiguitats russos. Una recomanació que ens van fer és que no agafessim un taxi sense taxímetre (i tot i així ens van cobrar el que van voler) ja que es veu que hi ha molta mafia amb aquest servei… 

Mercat de Nadal de Varsòvia

El mercat de Nadal principal està situat a l’Stare Miasto, a la plaça del mercat.  En aquesta plaça hi ha la font de la sireneta, que és l’emblema de la ciutat. Aquest mercat normalment dura fins el 6 de gener, així que hi podreu anar passat cap d’any. Hi ha altres mercats de Nadal a la ciutat, també. 

DCIM100GOPRODSC_0917DSC_0967

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Hi ha paradetes d’articles de Nadal, d’artesania i menjars típics (galetes de gingebre, formatge fumat amb melmelada, vi calent i dumplings).

Cracòvia

Cracòvia és una ciutat més petita, emmurallada i encantadora. Sens dubte si hem de triar una de els dues ens quedaríem a Cracòvia. L’epicentre és la plaça del mercat, on hi ha la basílica de Santa Maria i la famosa llotja, on hi ha paradetes d’artesans a cobert. En aquesta plaça també hi trobareu el mercat de Nadal. 

Clipboard01DCIM100GOPRODCIM100GOPRO

El mercat de Nadal de la plaça del mercat normalment dura fins Nadal, no més enllà, i comença a finals de novembre. 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A Cracovia us volem recomanar molt un restaurant que hi ha al centre per menjar cuina típicament de Polònia. És el Restaurant Chata i a banda que que és un local tot de fusta i molt acollidor, té una carta de plats típics molt assequibles.  

 

Museu de la llista de Shindler i barri jueu

A Cracòvia no deixeu de visitar el barri jueu, els seus cementiris i sinagogues. 

DSC_1063

A més hi ha un interessantíssim museu, la fàbrica d’Oskar Shindler amb la qual es va inspirar la pel·lícula La llista de Shindler, que és ara una mostra del pas de les forces nazis per Cracòvia. És una visita obligada. 

Castell de Cracòvia

El castell de Wawel va ser la residència dels reis de Polònia durant cinc segles. Les visites s’han de concertar prèviament i si voleu veure els interiors del palau, ho haureu de fer en grups concertats i descalçant-vos!

DSC_1175

DCIM100GOPRODCIM100GOPRO

Cracòvia és un important nucli del catolicisme i on va néixer el papa Joan Pau II. 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Des de Cracòvia farem també la visita al camp de concentració i extermini d’Auschwitz-Birkenau, que us explicarem en el seguent post!

Consells pel fred:

Si esteu decidits a visitar Polònia al desembre-febrer, tingueu present que segur que estarà nevat i que les temperatures estaran sota zero. A més el sol es pon cap a les 4 de la tarda… Calceu-vos unes botes d’hivern ben impermeables i que siguin calentes, i no oblideu la roba interior com samarretes tèrmiques. Això i un bon abric, gorro, guants i bufanda seran suficients!

DCIM100GOPRO

 

 

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

Un pensament sobre “Varsòvia i Cracòvia per Nadal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s