5 coses per fer amb nens una tarda d’hivern

En aquest post us proposem 5 activitats per fer amb nens a l’hivern, és a dir, majoritàriment a cobert i resguard del fred i el mal temps. I no són les típiques de llegir, pintar, fer puzzles o manualitats… La primera no us deixarà indiferents… és el gran regal del sol en el solstici d’hivern a Catalunya!

Posta de sol sobre el mar

A la tardor i hivern és l’única època de l’any en què podem veure pondre’s el sol sobre el mar a la costa catalana. A l’estiu majoritàriament marxa cap a l’oest darrere les muntanyes. Així que aprofiteu els dies clars de l’hivern per acomiadar-vos del sol a la platja, que és un espectacle (gratuït!) genial i que podeu donar molt significats als nens. A més el mes de gener i febrer la posta de sol és a una hora més que raonable (17:30-18h) i per tant una activitat molt bonica per fer una tarda.

No totes les platges us serviran, en funció de la seva orografia, ja que el sol marxa per l’oest i en molts casos els pobles de costa tenen espigons o ports o construccions que us impediran veure clarament com s’amaga darrere el mar.

Nosaltres us recomanem les platges de Viladecans i Gavà, on sí que aconseguireu aquest efecte. En concret, la platja de la Murta de Viladecans és ideal. I a més podreu veure de molt a prop com marxen els avions de l’aeroport!

Cosmocaixa

El Cosmocaixa és un clàssic. El bosc inundat, el rellotge pèndol, els experiments de ciència… Fins al 23 de març (2019) hi havia una exposició petita però molt interessants sobre els 50 anys de l’arribada de l’home a la lluna i els 90 anys de Tintín. Estava molt ben aconseguida: hi havia l’interior d’una nau espacial, un experiment per entendre com es propulsen els coets o podreu provar la ingravitat (aviam, aquest simulador no deixa de ser una corda d’on et lliguen i flotes, tampoc val la pena fer cua…).

D’altra banda, us recomanem una sessió al planetari (la recomanen per a nens i nenes a partir de 10 anys) i els festius i caps de setmana, que els apunteu a l’activitat toca-toca on podran tocar animals diferents.

L’entrada és gratuïta amb carnet de periodista o per clients de Caixabank.

El paradís dels llits elàstics

Estan proliferant com bolets i a la majoria de capitals de comarca i ciutats en trobareu. Es diuen de diferents maneres: Salting, Costajump o d’altres. És un paradís pels nens i nenes mogudets: una nau sencera plena de llits elàstics, piscines de boles i tota mena de tobogans i altres proves típiques d’Humor Amarillo. Nosaltres hem provat el Costajump de Gavà (situat a prop del centre comercial Barnasud). La nostra recomanació és que hi aneu entre setmana (els caps de setmana està molt ple) i a la tarda, que podreu arribar a estar-hi sols! Al Baix Llobregat recentment també ha obert el BOUNCE al centre comercial de Sant Boi.

L’entrada val 8 euros per persona per una hora i els menors de 3 anys no paguen però han d’anar acompanyats, per tant com a mínim haureu de pagar l’entrada de 8 euros per un adult que l’acompanya. La primera vegada que hi aneu us faran comprar uns mitjons especials (2 euros), que podreu aprofitar altres dies. Els caps de setmana l’entrada val 10 euros i fan abonaments també.

Casa dels entremesos

D’aquesta proposta us en vam parlar en el post sobre la ruta nadalenca pel centre de Barcelona. Si trobeu a faltar els gegants com nosaltres, ara que no hi ha tantes festes majors, a les cases dels Entremesos de la ciutat, s’hi exposen els gegants de Barcelona. I no només gegants: bestiari i capgrossos. Aquí vam veure tots els gegants de Ciutat Vella: la Barceloneta, els gegants del Pi, etc.

P1220958

Biblioteca

No us oblideu de les biblioteques. Alternativa tradicional a tota tarda de pluja. Consulteu les seves agendes perquè hi ha un munt d’activitats programades. Contacontes, tallers, xerrades, … Nosaltres cada dijous anem a la sessió de contacontes de la biblioteca de Viladecans (si sou del Baix, a Castelldefels també en fan cada setmana) i ens enduem una pila de contes (us en podreu endur fins a 15!) a casa per mirar durant la setmana (que els nosatres els tenim més que vistos).

I una proposta més: fa un parell de setmanes us parlàvem del Museu de les il·lusions de Barcelona (i la instal·lació de la casa del revés). No us ho perdeu perquè és una activitat divertida per fer al centre de Barcelona!

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Un pensament sobre “5 coses per fer amb nens una tarda d’hivern

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *