Parc del Falgar de les Franqueses del Vallès

En aquest post us volem parlar d’un parc molt a prop de Barcelona que té per nosaltres tots els ingredients: una proposta de jocs de fusta, que incentiven l’enginy, la motricitat i el respecte per l’entorn. On hi ha en un mateix espai propostes per a nadons i nens més grans i fins i tot els pares hi poden participar. 17 hectàrees, amb ombres, amb zones de relax i pícnic. Amb un petit llac artificial preparat per l’observació d’aus. Espai per córrer sense perills, per cridar, … El trobareu als afores de les Franqueses del Vallès, al Vallès Oriental, a una horeta de Barcelona.

Espai de jocs

Molt a prop de l’ampli aparcament del parc hi ha la zona de jocs de fusta. És el primer element que us destacarem del parc. Primer perquè es tracta de jocs de fusta i i cordes, per a diferents nivells de motricitat i amb propostes per jugar amb la sorra.

Per exemple hi ha una gran estructura amb politges per pujar sorra cap a la part superior i després tirar-la per un tub.

També hi ha dos tobogans gegants i dos de més petits i una tirolina.

I pel que fa als gronxadors, hi ha diferents propostes amb pneumàtics i uns de més convencionals pels nadons.

Estanys artificials

El parc del Falgar és un projecte de restauració paisatgística del programa Xarxa Natura 2000. Una de les zones que més s’ha treballat és la humida. Hi trobareu tres llacs artificials (un de gran i dos més petits) amb una zona especial dedicada a la nidificació d’aus. L’aigua prové de la depuradora de la Garriga.

Per aquest motiu hi trobareu un mirador d’aus, autòctones i migratòries. estan acompanyades d’un panell informatiu amb fotografies del tipus d’ocells que, si teniu paciència, hi podreu veure.

Altres zones dins el parc

Per exemple, hi trobareu un ampli prat per descansar. També hi ha una àmplia verneda, una zona protegida per directrius europees. A una de les bandes del parc hi passa el riu Congost, que té un carril bici fins a Granollers.

També hi trobareu una zona de pícnic, amb taules de fusta, i amb zona d’equipaments per fer exercici físic.

El parc està encara en construcció. La part que queda per acabar encara és una aula de natura de 450 metres quadrats que es destinarà a la formació, divulgació i recerca d’aquest tipus de zona de ribera recuperada.

Com arribar-hi

És un parc on hi podem arribar en transport públic? doncs sí!!! Podeu venir en tren fins a l’estació de Les Franqueses-Granollers Nord (R2) i pujar en bicicleta pel carril bici a la riba del Congost fins al parc. L’altra opció és anar en tren per la línia R3 fins a l’estació de les Franqueses del Vallès i anar a trobar el carril bici del Congost també, fins al parc.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “Parc del Falgar de les Franqueses del Vallès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *