Idees per a un cap de setmana amb nens a Catalunya

Hem preparat un recopilatori de propostes que tenim al blog per passar un cap de setmana amb nens a diferents llocs de Catalunya. Mar i muntanya, pobles d’interior i propostes d’allotjament. Esperem que siguin útils pel postconfinament!

Nits a una atocaravana vintage a la platja: càmping Miramar

La primera proposta és la d’un allotjament ben particular: un càmping amb autocaravanes vintage restaurades amb molt encant, el càmping Miramar. Podreu triar color i decoració, que és la gràcia especial que tenen. Totes tenen capacitat per almenys 4 persones, taula exterior i barbacoa. Això a la platja de Montroig del Camp, a Tarragona. Aquestes autocaravanes no tenen lavabo propi (s’ha d’utilitzar el comunitari, que està en molt bones condicions). També hi ha mobile homes decorades amb el mateix estil que sí que tenen lavabo propi. El càmping no té piscina però sí guingueta de platja amb restaurant (a l’estiu) i un modest parc infantil.

Dormir dins un arbre enmig d’una fageda

L’experiència de dormir enmig d’una fageda, en una cabana de fusta fins un faig, amb vistes a la vall de Bianya. Cabanyes entre Valls no és només un lloc per dormir: és una experiència immersiva al bosc, amb totes les comoditats d’un bon hotel en un lloc espectacular de la Garrotxa. No és barat, però és d’aquelles escapades per fer de tant en tant, romàntic, per regalar una nitl però també per gaudir en família. Són les úniques cabanes als arbres de Catalunya amb aigua corrent i electriocitat. Llegiu-ne la nostra experiència aquí.

Com el Vallès no hi ha res: parcs, cultura i un poblat de follets

Us hem fet diverses propostes per passar un cap de setmana el Vallès Oriental: des del magnífic parc del Falgar de les Franqueses (un dels millors parcs infantils de Catalunya), les propostes culturals de la fàbrica Roca Umbert de Granollers, excursions a peu i en bicicleta a l’entorn de Cardedeu fins a l’ermita de Sant Hilari o la visita a la granja Can Gel de Dosrius (Maresme). I un raconet màgic als peus del Montseny és l’arbre ple de follets a Sant Esteve de Palautordera…

Volcans i gorgs a la Garrotxa

Trepitjar l’interior d’un volcà; resseguir les columnes basàltiques de lava de fa milers d’anys, fer passejades fins a descobrir gorgs màgics, recórrer en bicileta tota una comarca per camins plans, passejar per pobles amb encant, … Tot això és el que us proposem a la Garrotxa. Trobareu dos posts amb aquestes propostes (gorgs i columnes basàltiques de la Garrotxa i el volcà Croscat i Santa Pau) i uns apartaments rurals genials per fer vida en família en aquesta comarca.

Cap de Creus i Dalí des de Cadaqués

Us proposem fer vida de poble a Cadaqués. És a dir, passejar a la tarda i fer un gelat, dinar una paella, comprar el pa al matí, fer el vermut al migdia i seure una estona al sol a una de les cales del poble. Us proposem llogar un apartament al centre del poble, i descobrir també Port Lligat, el Cap de Creus i el Port de la Selva. Llegiu-ne una crònica completa aquí.

El delta de l’Ebre tot l’any

Al delta hi ha platges extenses, observació d’aus, camps inundats d’arròs, rutes en bicicleta, en vaixell. Us proposem què fer un cap de setmana sencer per exemple a l’estiu: proposta d’allotjament, de restaurants i activitats. Al setembre i l’octubre s’hi fa la sega i és un molt bon moment per visitar-lo també. Tots els detalls, aquí.

Boscos i roques encantades entre Osona i la Garrotxa

Un dels llocs més màgics on hem estat a Catalunya són el conjunt de roques gegants encantades del santuari de la Salut. Diuen que el dimoni es dedicava a tirar-les muntanya avall per passar-s’ho bé i que finalment un àngel les va encadenar al lloc on són ara. És una caminada molt fàcil per fer amb nens i recomanada sobretot a la tardor. Us en parlem més en aquest post.

Avions, tobogans i un arc gegant al Baix Llobregat

Us fem una proposta per passar un cap de setmana a prop de Barcelona, al Baix Llobregat. Per exemple, els nostres imprescindibles són passar una estona al mirador d’avions del Baix Llobregat, la tarda al parc dels tobogans gegants de Begues i descobrir l’espectacular Roca Foradada de Bruguers i les coves de Can Riera. I una última proposta: el castell vermellós d’Eramprunyà!

Montseny: els arbres més grans de Catalunya i un parc elàstic

El Montseny és un imprescindible a la tardor però tot l’any és una muntanya plena de vida i activitats. Hi ha moltes excursions possibles i tota mena de nivells. Trobareu en aquest post una proposta per exemple per veure els arbres més grans de Catalunya: sequoies i cedres a l’Arboretum Masjoan. Però podeu fer també una sessió de salts sobre els arbres i un recorregut descalç al bosc a La Selva de l’Aventura, o decobrir el pantà de Santa Fe. I no oblideu l’arbre màgic ple de follets

El gegant adormit als peus del pantà de Sau

Explica la llegenda que un noi va patir un encanteri d’una dona d’aigua i que el dia que es va quedar adormit, va quedar convertit en pedra. I que avui, si mires la silueta de les muntanyes del Collsacabra des de la riba del pantà de Sau pots veure-hi la silueta d’un gegant ajagut que reposa mirant el cel. És una de les moltes llegendes que ressonen a Osona i una escapada que podeu complementar visitant el misteriós monestir de Sant Pere de Casserres, dalt de la cinglera vorejat pel meandre de Sau, i fent una nit en família al Parador de Sau. Tota la informació en aquest post.

La muntanya més màgica: el Pedraforca

Hi ha moltes muntanyes que ens meravellen però el Pedraforca té alguna cosa especial. N’hi ha prou en contemplar-lo: quan surt el sol, quaan marxa darrere seu, quan està nevat, quan està cobert d’un mantell marró, … Qualsevol època de l’any és bona. I per fer-ho us recomanem un càmping amb bungalous encarats a la muntanya. Llegiu-ne més detalls en aquest post.

Llacs i animals a la vall amb més hores de sol: la Cerdanya

Si voleu passar un cap de setmana amb nens a la Cerdanya us diríem que les coses imprescindibles per fer-hi són: pujar al refugi Niu de l’Àliga en telecabina, una excursió a l’estany Passet o el de les Bulloses, una tarda al parc de Sant Guillem de Llívia i al de Sallagosa i una visita a la granja del Rialet o al parc d’animals de Les Angles. Podeu trobar tots els posts de la Cerdanya en aquest enllaç.

Booking.com

Solsona, la ciutat dels gegants

Si teniu canalla fascinada pels gegants us proposem un cap de setmana a Solsona (si és carnaval o festa major, millor!). Els podreu visitar exposats al Quarto dels gegants, visitar el taller on els fabriquen (el de la família Casserres), i comprar tota mena de marxandatge relacionat als comerços locals. Us expliquem la nostra experiència en aquest post.

El poble amb el pont penjant

A més de bonic, Rupit té un pont penjant que afegeix emoció a la visita. UN salt d’aigua espectacular al Collsacabra, el de Sallent, boscos màgics i un forn amb coca boníssima són alguns dels ingredients que trobareu per a un cap de setmana en família en aquest llogarret d’Osona. Us en parlem més en aquest post.

Un cap de setmana a una granja familiar

Què us semblaria viure una experiència total dins una granja? Us proposem una estada a l’allotjament d’agroturisme el Plans de Cornet, al Bages. Disposareu d’una caseta pera 4 persones amb una era àmplia amb jocs com llit elàstic, caseta de fusta, gronxadors i piscina pròpia. I podreu visitar la granja familiar: ovelles, conills, gallines, ànecs, …. Llegiu-ne la nostra experiència en aquest post.

Ripollès: les valls del comte Arnau

Al Ripollès hi ha moltes moltes coses per fer amb nens: des de la ruta del ferro en bicicleta, l’esquí a Vallter, les excursions per la vall de Camprodon o visitar el museu dedicat a la figura del comte Arnau. Va existir o no? Hem agrupat unes quantes d’aquestes activitats en aquest post on a més us recomanem un hotel familiar amb spa.

Murals d’art urbà gegants a Penelles

Us proposem un poble de Lleida ple de murals gegants. A més estan repartits per tot el poble, aixó que buscar-los, de cantonada en cantonada, pot convertir-se en un joc per la canalla. També us proposem un restaurant familiar amb estany i animals inclosos. Llegiu-lo en aquest post.

Un GR de cala en cala a Tarragona: l’Ametlla de Mar

Amb el bon temps, i especialment a l’estiu, us recomanem una escapada a les cales de l’Ametlla de Mar. Hi ha un GR com a camí de ronda que les ressegueix i n’hi ha que són una delícia. Us proposem un hotel familiar i les opcions que teniu per fer activitats en aquesta zona en aquest post.

L’ermita de Sant Blai i l’Ebre a Miravet

El primer GR que es va senyalitzar a l’estat espanyol va ser a Tivissa i és un caminet que us portarà fins a l’ermita de Sant Blai. És molt fàcil per fer amb nens, sortint del bonic poble de Tivissa. Una altra opció molt a prop, a banda de contemplar els presseguers florits si n’és l’època, és visitar el castell de Miravet i contemplar l’Ebre des d’un dels meandres més espectaculars de Catalunya. Llegiu-ne més en aquest post.

Llegendes de dones d’aigua i en Serrallonga a Viladrau

Hi ha un lloc de boscos màgics, de llegendes de dones d’aigua i bandolers que recorren (o recorrien) els seus camins buscant justícia. Hi ha un lloc de boscos màgics, de boires baixes quan plou, de rituals durant les tempestes on fa anys, les dones que coneixien bàlsams de plantes remeieres d’aquesta terra eres executades per ser considerades bruixes. Us proposem descobrir la tardor al Montseny i partir de la vila que té tot això: paitides, bandolers i bruixes. I a més a més, castanyes. Viladrau. Llegiu-ne més en aquest post.

Cases de fusta i una roca gegant foradada a Prades

Una proposta a les comarques de Tarragona: les muntanyes de Prades ens ofereixen una excursió fins a una roca gegant foradada, a un poble abandonat molt misteriós, un cel de nit privilegiat per l’observació d’estrelles, la lluna i els planetes, … Us proposem allotjar-vos en una de les cases de fusta del Xalet de Prades, o en una casa sobre els arbres o en un iglú amb sostre de vidre per observar el cel, … hi ha granja, pista esportiva, parc infantil i piscina. En trobareu tota la informació en aquest post.

Pedres gegants i màgiques a Osona

Us proposem una de les excursions més fàcils i màgiques que podeu fer amb nens i nenes a la comarca d’Osona. Pedres gegants per saltar, grimpar i fer coves; pedres que a més durant molts anys han estat lloc de trobada de bruixes, envoltades d’una aura especial perquè s’hi han fet sacrificis… Misteri i una ermita amb vistes. La caminada és fàcil per fer amb nens petits, 10 minuts de pujada lleugera i 10 minuts més fins a l’ermita, però les pedres estan molt a l’abast. I de camí, visitar la maqueta de trens més gran del sud d’Europa. En trobareu tota la informació en aquest post.

Botigues de fa 100 anys al Pallars

Al Pallars es poden visitar un grup de 8 botiguetes antigues, tal com eren fa 100 anys. Amb els seus productes originals, com el Cola Cao, la Fanta, o el primer paper de vàter que es va utilitzar al nostre país. Un viatge al passat a una farmàcia, barberia, un estanc, una merceria, un colmado i dos cafès. Us n’expliquem més cosetes en aquest post.

Descobrir el temple del modernisme català a Sitges

L’artista Santiago Rusiñol va fer de Sitges el seu cau on reunir artistes intel·lectuals i fer-hi festes modernistes. Casa seva és peculiar, com ho era ell com a artista polifacètic (pintor, dramaturg, …). El Cau Ferrat és una casa esperpèntica plena de detalls que la canalla pot jugar a descobrir seguint un joc de pistes familiar. I quan arribeu al Palau Maricel, prepareu-vos per al·lucinar amb el pati en forma declaustre amb vistes al Mediterrani…us en parlemuna miqueta més en aquest post.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *