Imprescindible a l’estiu a la Cerdanya

Si aneu 4-5 dies a la Cerdanya per primera vegada a l’estiu, què s’ha de fer sí o sí? doncs us hem fet un recull dels llocs que creiem imprescindibles per fer a aquesta època de l’any, juntament amb els restaurants amb terrassa més bons de la comarca.

Molí del Salt

Excursió fàcil per fer amb nens a un raconet preciós amb una cascada i una mica de gorg on els valents us podreu banyar a l’estiu. És el Molí del Salt, situat entre Prullans i Lles, un antic molí del segle XVIII que antigament aprofitava la força de la cascada per moldre cereals. Si no us importa que l’aigua estigui congelada, fins i tot a l’agost, hi podreu anar a banyar-vos al riu de la Llosa i llençar-vos al buit des de les pedres al costat de la cascada. Hi ha espai per fer pícnic i instal·lar-vos prop del riu. Hi podeu trobar molta gent, és popular, però l’espai és gran i no es fa atabalador. Llegeix-ne més en aquest post.

Niu de l’Àliga

Aquesta és una de les excursions més xules que es poden fer a l’estiu en família. Heu d’anar a l’estació d’esquí de la Molina i agafar el telecabina que puja a Alp 2.500. Des de la temporada 2019-2020 el telecabina arriba fins al refugi Niu de l’Àliga. A el refugi hi ha un restaurant, a 2.537 metres d’altitud i unes vistes espectaculars a La Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà. Llegiu-ne la nostra experiència en aquest post.

Estany de la Font Viva

L’excursió a l’estany de la Font Viva és circular i fa uns 6 km. És un estany de fàcil accés i ideal per banyar-se, l’aigua no està tan freda com altres estanys de muntanya. Hem d’anar fins a l’estany Passet, al poble francès de Porté-Puymorens. Us en donem més detalls en aquest post.

Prat de Cadí

Prat de Cadí és un extens prat a més de 1.800 metres d’altitud i als peus del Cadí Moixeró. Tindreu les parets de la cara nord del Cadí sobre vostre, és impressionant. Alerta perquè de vegades està molt ple de gent… Aquesta excursió és fàcil però més llarga. És una caminada que surt des del poble d’Estana (podeu deixar el cotxe a l’aparcament que hi ha al final del poble, l’aparcament del coll de Pallers) i ja veureu que el camí a Prat de Cadí està indicat. Es ben bé una hora de pujada (en total uns 7 quilòmetres d’anada i tornada) i una hora de baixada. En podreu veure més detalls en aquest post.

Piscines d’Err

Si busqueu un lloc per remullar-vos sense passar fred la solució són les piscines del poble d’Err. És un petit parc aquàtic i als nens els encantarà. Té dues piscines grans, amb aigua escalfada entre 28-30 graus, una de les quals té un tobogan gegant. Les piscines d’Alp i la Molina també tenen l’aigua lleugerament escalfada al voltant dels 25 graus.

Tirolines Tyrovol

Les tirolines Tyrovol són de les millors tirolines que podeu provar per Catalunya i voltants (només obertes en temporada d’estiu). Tenen la particularitat que van creuant l’embassament del llac del Passet, al peu del Carlit, cosa que els hi dóna un plus d’espectacularitat. I ho diem nosaltres que n’hem provat unes quantes! De fet hi ha algun recorregut en què pots arribar a tocar l’aigua amb els peus. Hi ha recorreguts per a nens a partir de 3 anys i els preus varien en funció de la dificultat. En teniu més informació en aquest post.

Veure pondre’s el sol en algun mirador

La Cerdanya és la vall més gran del Pirineu català i, per la seva amplitud, una de les comarques amb més hores de sol. I aquesta virtut cal exprimir-la! per això us proposem contemplar les vistes de la Cerdanya, com es pon el sol mandrós de l’estiu, en algun dels seus miradors. Descobriu-los en aquest post.

Els Esterregalls d’All

Per trencar una mica amb els boscos alpins de les muntanyes de la Cerdanya, us proposem visitar el conjunt de badlands més impressionants del Pirineu. Són els Esterregalls d’All, una formació rocosa formada per còdols per l’erosió de l’aigua. És una excursió fàcil per fer amb nens (o almenys un trosset fins al primer mirador) però alerta que el terreny pot ser relliscós si ha plogut. Encara que té algunes tanques de protecció de fusta, una vegada pugeu als miradors heu de tenir cura amb els petits que no caiguin i sobretot que no sobrepassin el límit de les tanques. El recorregut es pot completar amb una hora a peu. Llegiu-ne més en aquest post.

I per menjar et recomanem…

La Formatgeria de Llívia

Té terrassa per dinar i per sopar quan no fa fresqueta. Les instal·lacions són molt xules i tenen un gran pati amb gespa pels nens i gronxadors. Són molt emblemàtiques les fondues de formatge i sobretot les postres!

Refugi de la Feixa

Ideal a l’estiu amb nens. La terrassa, amb taules de fusta exteriors, és el prat de la plana de Lles, així que mentre dinem, no cal patir ni per trànsit ni per perills. Fan un menú per encàrrec de 25 euros que inclou entrants, un arròs espectacular (o de muntanya o de ceps) o hamburguesa de vedella de la Cerdanya i postres casolanes. Mentre menges, les vaques i cavalls pasturen al voltant del refugi. Cal reserva prèvia.

El Tupí de la Cerdanya

Terrassa perfecta d’estiu. Sota l’ombra dels arbres, fresqueta, i davant un prat amb vistes al cantó muntanya ideal perquè els nens juguin. A la carta hi trobareu creps, amanides, alguna coseta de carn i fondues i raclettes.

L’estació Queixans

Terrassa amb taules de fusta, als voltants de l’antiga estació de tren de Queixans. Relació qualitat preu, és un dels millors de la Cerdanya (menú estiu 20 euros). És cuina tradicional catalana i brasa. Feu cas al top 10 de plats que tenen penjats a la seva pissarra, que encertareu segur!

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “Imprescindible a l’estiu a la Cerdanya

  1. Primer de tot us voldria felicitar pel blog. Està molt ben explicat tot i és molt útil per planificar una estada. També us volia preguntar si sabeu algun lloc a la Cerdanya per montar en poni (nena de tres anys i mig) pero no en una hípica sino en mig del bosc o per camp obert. La nena ja ha montat alguna vegada i li agrada. De fet l’any passat vam anar al circuit del llac de La Molina i buscàvem alguna cosa diferent.
    moltes gràcies per avançat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *