Escapades de tardor a Catalunya

Us fem un recopilatori de llocs de Catalunya per fer una excursió de tardor: boscos marrons, bolets, castanyes, … Són racons diversos per trepitjar fulles, olorar el terra moll i recollir garrofes, castanyes, bolets i aglans.

Font de Passavets del Montseny

De Santa Fe del Montseny a Espinelves i Viladrau hi ha una de les carreteres més boniques a la tardor a Catalunya. Travessa la fageda del Montseny, frondosa, de colors ocres i vius, majestuosa… Atenció perquè aquesta zona no es comença a vestir de tardor en la seva esplendor fins al novembre. Us proposem aturar-vos a la font de Passavets, on hi ha habilitat un aparcament. Des d’aquí surt un camí per pujar al Turó de l’Home, o us podeu quedar en aquesta zona per jugar amb les fulles, saltar de roca en roca i tastar l’aigua gelada que brolla del Montseny. Llegiu-ne més en aquest post.

Vinyes de tardor al Priorat

Ceps que ja han perdut el raïm i que canvien el color de les fulles, per taronges i grocs, abans de perdre-les… les vinyes del Priorat canvien el paisatge d’aquesta comarca. A partir de finals d’octubre us proposem un roadtrip entre vinyes. Hi ha diverses rutes per carreteres secundàries, per exemple la ruta entre Porrera i Torroja del Priorat, tot seguit fins a Escaladei, Paboleda i acabarem a Venta d’en Pubill. Si teniu més temps, per exemple us proposem anar de Gratallops a la Vilella Baixa o de Bellmunt a Masroig. Llegiu-ne més en aquest post.

El pantà de Sau i el Collsacabra

Osona a la tardor. Hi ha un paratge a Casserres que us portarà fins al monestir benedictí de Sant Pere. Dalt d’una cinglera i rodegat pel meandre que fa el pantà de Sau al seu voltant. Un camí fins aquí, ple de pedres, arbres de fulla caduca, caixes niu i aglans. I podeu acabar l’excursió a la llera de Sau: la punxa del campanar i el gegant adormit que dibuixen les muntanyes del Collsacabra. Més detalls en aquest post.

Una nit dins una fageda a les Cabanyes entre Valls

Heu dormit mai dins un faig en una fageda? l’establiment Cabanyes entre Valls, a la Garrotxa, ha inaugurat recentment dues noves cabanyes, situades a dins un bosc. És una immersió completa a la tardor: les olors, els sorolls, els colors d’aquesta estació viscudes des de dins però amb totes les comoditats. Us parlem de la nostra experiencia a l’estiu en aquestes cabanes en aquest post, desitjant repetir-ho aviat aquesta tardor!

Boscos de tardor a la Cerdanya

La Cerdanya és una altra de les comarques en esplendor a la tardor, sobretot al novembre. Teniu diversos posts amb excursions per fer en aquesta època, però us recomanem sobretot la caminada per descobrir els dòlmens d’Eina, la vall d’Ingla, el parc de Sant Guillem de Llívia o el parc de Sallagosa. Consulteu-les en aquest enllaç.

Vinyes de la Terra Alta

Un altre punt per veure vinyes a la tardor és la terra Alta. Al setembre hi ha la verema i a l’octubre, aviat comencen a caducar les fulles dels ceps. Des de veure cellers modernistes majestuosos, tastos d’olis i vins i recórrer els Ports en bicicleta. D’opcions en aquesta comarca n’hi moltes. En aquest post us recomanem, també, un allotjament singular.

Castanyes a Viladrau

Al Montseny hi ha el castanyer de les 9 branques, prop de Viladrau. És conegut per la seva forma de canelobre, encara que dues de les branques més grans van ser esberlades una forta ventada el 1987. És un gran símbol de la tardor i a més a Viladrau s’hi celebra la fira de la castanya i hi ha un obrador que elabora productes diversos al voltant d’aquest fruit, com botifarres i tota mena de xocolates. Us ho expliquem tot aquí.

Cirerers de fulla caduca a Sant Climent de Llobregat

Els cirerers florits són bonics al març, però a la tardor també tenen el seu encant. Us proposem un parell de caminades al voltant de Sant Climent de Llobregat, molt a prop de Barcelona, en un post pensat per la primavera però que ens serveix també per la tardor, a finals d’octubre.

Mar ataronjat als arbres fruiters d’Aitona

Aitona (Segrià) té molta fama el mes de març quan floreixen els presseguers i deixen un paisatge tenyit de rosa i blanc. Doncs bé, a la tardor, també és una opció de visita ja que les fulles dels arbres deixen el verd i passen el marró abans de caure. Us expliquem quins racons (primaverals) hi ha en aquest post i que podeu aplicar també ala tardor.

Pantà de Santa Fe al Montseny

La darrera proposta ens fa tornar al Montseny. És una de les excursions més típiques per fer a la tardor, però també més fàcils per fer amb nens. es tracta d’arribar al pantà de Santa Fe. És una ruta circular que travessa una fageda plena d’amagatalls fins a arribar a l’embassament. Us ho expliquem en aquest post.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Un pensament sobre “Escapades de tardor a Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *