Recull de propostes per fer al Vallès Oriental

Recopilatori d’activitats, propostes i excursions fàcils per fer en família a la comarca del Vallès Oriental. També trobareu parcs infantils xulos, visites a granges i algun taller familiar.

L’arbre màgic dels follets

Al peu del Montseny hi ha un petit poblat de follets que viuen en cases de fusta als arbres. Hi ha el follet fuster, el follet dormilega, el follet que es banya al gorg, el follet rellotger, … Aquest poblat es pot visitar en família i aprofitar el matí per conèixer quins tipus de titelles hi ha i com es fabriquen. I ser espectadors d’un petit espectacle de titelles i de la màgia especial del món dels follets. Ho han aconseguit els titellaires Txo, que ens conviden al seu taller a Sant Esteve de Palautordera. En trobareu més informació en aquest post.

Parc del Falgar de les Franqueses del Vallès

La primera proposta per fer amb nens al Vallès Oriental és una visita al parc del Falgar de les Franqueses, que té jocs de fusta, que incentiven l’enginy, la motricitat i el respecte per l’entorn. On hi ha en un mateix espai propostes per a nadons i nens més grans i fins i tot els pares hi poden participar. 17 hectàrees, amb ombres, amb zones de relax i pícnic. Amb un petit llac artificial preparat per l’observació d’aus. Espai per córrer sense perills, per cridar, … En trobareu més informació en aquest post.

Espai d’Arts de Roca Umbert

Si ja coneixeu Granollers i la seva fantàstica Porxada i eix comercial, us proposem que us acosteu fins a Roca Umbert, una antiga fàbrica tèxtil reconvertida en un espai d’arts, biblioteca, centre cultural, audiovisual i cultura popular. Hi fan taller, xerrades, fires, concerts, … L’espai actualment està en plena reforma, però ja hi trobareu alguns dels pavellons en plena activitat. El que és també molt xulo són els murals pintats. En podeu llegir més informació en aquest post.

Passarel·les de la riera de Vallforners

Una mica més enllà de Cardedeu, a Cànoves, us proposem una excursió familiar facileta des del municipi fins al pantà de Vallforners travessant passarel·les que van serpentejant la riera. L’excursió fins a l’embassament són gairebé 4km anar (i 4km més tornar) però es poden fer amb poc més d’una horeta. Us recomanem deixar el cotxe a l’aparcament que veureu a l’entrada del poble (us ho deixem assenyalat al mapa) i que camineu fins a l’inici del recorregut al carrer de Vallforners. Aquí en trobareu més informació.

L’ermita de Sant Hilari de Cardedeu

El primer raconet que us proposem descobrir en família al Vallès Oriental és l’ermita de Sant Hilari de Cardedeu (la darrera reforma és de 1795). És un antic mas i ermita situat als afores del poble, hereva d’un antic assentament romà. Hi podeu arribar en cotxe o en bici o a peu des del centre de Cardedeu. És un recorregut de 3 km amb alguna pujada lleugera. Llegiu-ne més en aquest article.

Termalisme a Caldes de Montbui

Caldes de Montbui és vila termal. Hi podreu visitar unes termes romanes molt ben conservades i també gaudir de l’aigua calenta en algun dels seus dos balnearis. Però la proposta més familiar és que visiteu el Safareig, una bassa pública recentment retsaurada en què us podreu banyar en aigua calenta a l’aire lliure per només 6 euros. Consulteu el seu web perquè fan packs de visites culturals molt interessants. En aquest article us n’expliquem més cosetes.

Ruta modernista a Cardedeu

A principis del segle XX, des de juny fins a finals de setembre, els grans senyors de Barcelona deixaven la ciutat i s’instal·laven, amb tot el seu servei, a les cases d’estiueig que tenien fora de la ciutat. Cardedeu, al Vallès Oriental, va ser una d’aquestes poblacions que es va farcir de grans torres encomanades a arquitectes de renom, ostentoses, on la família sencera hi anava a fer salut. Es va fer popular la dita ‘Un palco al Liceu i una torre a Cardedeu’. Us proposem una ruta per conèixer les cases modernistes d’aquesta població del Vallès Oriental. Podeu llegir-ne més informació aquí.

Un taller familiar de xocolata a Cardedeu

Us proposem una activitat en família ben diferent: un taller amb xocolata per fer bombons, torrons i mones de Pasqua entre els petits i grans. Treball compartit, a més, amb persones amb discapacitat de l’entitat Hi som. L’experiència la du a terme en Josep Teixidó de l’obrador Xòcala de Cardedeu. Us n’expliquem més cosetes en aquest post.

La farmàcia Balvey de Cardedeu

Un passeig pel centre de Cardedeu és indispnesable. L’església de Santa Maria, Sant Corneli, el carrer dels Escorrelots, … Però us proposem que aneu fins a la plaça de l’Ajuntament, la plaça Sant Joan, i us atureu al Museu-Arxiu Tomàs Balvey. És un museu local, que acull exposicions temporals i una de permanent. És al voltant de la figura de l’apotecari Tomàs Balvey, un dels membres d’una llarga nissaga de farmacèutics al poble que va conservar una de les farmàcies més antigues d’Europa juntament amb la de Llívia. En aquest post podreu trobar altres propostes per fer a Cardedeu.

Pujar al Turó de l’Home

Hi ha un cim simbòlic pels vallesans; els 1706 metres d’alçada del Turó de l’Home. És una de les millors excursions per fer amb nens al Montseny. Aneu-hi un dia clar, que es vegi el mar, els Pirineus (sovint nevats) i amb una mica de sort també l’illa de Mallorca. Aneu-hi per trepitjar història: la primera estació meteorològica de la península Ibèrica, els terrenys d’una antiga base militar. I perquè és un ascens fàcil per fer amb canalla: el primer cim d’en Blai. Us expliquem com arribar-hi en aquest post.

El pantà de Santa Fe

Una sortida fàcil per fer amb nens (bàsicament perquè no és una caminada de pujades i baixades) és el recorregut al voltant del pantà de Santa Fe. La carretera entre Sant Celoni, Campins, Mosqueroles i Santa Fe és una passada de maca i quan arribeu trobareu força lloc per aparcar al voltant del restaurant i el centre d’informació. Alerta perquè el cap de setmana la Diputació ha habilitat busos llençadora per evitar-hi aglomaracions… Us expliquem el recorregut en aquest post.

La font de Passavets

Un altre punt imprescindible al Montseny. És un raconet acollidor, que a la tardor acull una de les fagedes més boniques del país. Hi ha una font i el camí que puja fins al Turó de l’Home pel coll de Briançó o l’avetada de Passavets (són uns 8km). Us expliquem més cosetes en aquest post.

Visita a l’ecogranja Salgot

Us proposem una visita a la granja de porcs ecològics Salgot, a Aiguafreda (Vallès Oriental). És una visita familiar per conèixer el procés d’engreix i cria de porcs en una granja ecològica i que respecta el benestar animal. La visita comença amb un audiovisual sobre la història de la família Salgot, tres generacions dedicades a la producció d’embotits, en una sala amb la llar de foc encesa (a l’hivern). Llegiu-ne mñes informació en aquest post.

Aiguafreda de dalt

Més amunt del poble d’Aiguafreda hi ha Aiguafreda de Dalt, un conjunt amb una església parroquial i el seu entorn que són l’origen del poble. Estan documentats a partir de l’any 898. En aquest llogarret hi podeu arribar en cotxe seguint la pista forestal indicada fins a Aiguafreda de Dalt i que passa per l’ ecogranja Salgot. Al costat de l’església hi ha taules per fer pícnic i podreu explorar unes antigues mines d’aiguadel segle XIV, el comunidor del segle XVIII i el cementiri medieval del segle XVII. Podeu trobar més informació en aquest post.

Visita a la granja Can Gel

I encara que no sigui ben bé el Vallès Oriental, la darrera proposta que us fem és molt a prop de Cardedeu, a tan sols 20 minuts, la granja Can Gel de Dosrius. Una visita a una granja lletera catalana en ple funcionament totalment pensada per ser un espai divulgatiu: aula d’entorn rural, instal·lacions àmplies i visitables, recorregut senyalitzat i zona de pícnic i lavabos. Un tracte i explicacions excel·lent per part de la família Gel que fan que sigui una sortida més que recomanable per fer amb nens. Llegiu l’article sencer en aquest enllaç.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *