Us hem fet un recopilatori de llocs com casals, ajuntaments o sales on s’exposen els gegants i les gegantes mentre no ballen. Nosaltres solem preguntar sempre als pobles on anem on estan exposats, una excusa per visitar alguna població o fer-ho de passada. Així que creiem que aquest post i sobretot el mapa us serà molt útil per si, com nosaltres, teniu nens i nenes apassionats pel món geganter!
Comarques de Barcelona
- Barcelona: a la Casa dels Entremesos hi ha els gegants del Pi, de la Barceloneta, de Sant Jaume, de Sant Pere, de Santa Maria del Mar, del Casc Antic, i tota la imatgeria festiva de Ciutat Vella. És un centre cultural i és obert dimarts a dissabte, de 10 a 13 i de 16 a 19 h; diumenges d’11h a 14h i els dilluns està tancat.
- Barcelona: a la Casa de la Festa de la Torre de la Sagrera hi ha exposats permanentment tots els elements festius del barri de la Sagrera: la Sagrerina, la rata de la Sagrera, el drac… És un centre cultural i és obert de dimarts a dissabte de 10h a 14h i de 16h a 21:20h. Diumenges i dilluns tancat.
- Barcelona: al centre cívic de les Cotxeres de Sants hi ha exposats els gegants del barri. Horaris: de dilluns a dissabte de 9h a 14h i de 16:30h a 22h. Diumenges tancat.
- Barcelona: a l’espai de la Fabra i Coats hi ha els gegants del barri de Sant Andreu a l’espai habilitat per la colla gegantera de Sant Andreu a les antigues oficines i control de qualitat de la Fabra i Coats.
- Barcelona: a dins l’Escola Pia de Sant Antoni hi ha els gegants del barri. Es pot entrar els diumenges al matí mentre fan missa.
- Barcelona: a la seu del districte de Gràcia hi ha els gegants del barri exposats. Horaris: de dilluns a divendres de 8;30 a 14:30h.
- Barcelona: a l’Orfeó Martinenc hi ha exposat els gegants del Clot.
- Barcelona: a la seu del districte de Nou Barris s’hi exposen els gegants del districte i els del Tricentenari


- Berga: al Convent de Sant Francesc hi ha l’exposició permanent ‘La Patum al convent de Sant Francesc’ amb 140 elements de la comparseria patumaire. Es pot visitar els divendres a la tarda de 17h a 20h, dissabtes i diumenges d’11h a 14h i de 17h a 20h. El preu de l’entrada és de 5 euros. Infants fins a 12 anys gratuït.
- Cardona: a l’Ajuntament trobareu exposats els gegants de Cardona. Horari de dilluns a divendres.
- Collbató: a la biblioteca s’hi exposen els gegants. Consulteu els horaris aquí.
- Esparraguera: al centre Dual d’Esparraguera (carrer dels Arbres) hi ha exposats en Guillem, l’Emma i l’Espinguet en un aparador que es pot veure des de fora.
- Gavà: a l’Ajuntament hi ha els gegants i els gegantons al centre cultural American Lake
- Granollers: al bar de l’espai Roca Umbert hi ha exposats els gegants de la ciutat. Els grans són a una vitrina just al davant de l’entrada de la biblioteca i els gegantons, capgrossos i altres bèsties a dins el bar d’aquest espai cultural. Dins el recinte, també hi ha el taller Sarandaca d’en Ramon Aumedes, constructor de gegants. Organitza visites familiars per explicar el procés de construcció dels gegants i els organitza un petit cercavila. En trobareu més infromació en aquest post.


- Igualada: la Casa de la Festa és un dels espais del Museu de la Pell on hi ha exposats els gegants de la ciutat. Es pot visitar de dimarts a divendres: de 10 a 14 h, dijous i divendres tarda: de 16 a 18.30 h; dissabtes, diumenges i festius: d’11 a 14h. Més informació aquí.
- Manresa: al Museu Comarcal de Manresa hi ha exposats els gegants centenaris i els nans vells de la ciutat. Horaris: de dilluns a dijous de 9 a 14h, divendres també de 17 a 20h; dissabtes de 10 a 14h i de 17 a 20h i diumenges i festius de 10 a 14h.
- Masnou: a l’Espai Casinet hi ha exposats els gegants, a l’entrada lateral
- Montgat: a la biblioteca Tirant lo Blanc hi trobareu els gegants plantats permanentment
- Roda de Ter: al parc del passeig fluvial hi ha una reproducció dels gegants a mida real fets de fusta, al costat d’un parc infantil.
- Sant Feliu de Llobregat: a l’equipament cultural la Nau hi ha exposats els gegants de la ciutat. Horari: Dilluns, dimecres i divendres, de 15 a 19 h.
- Sant Sadurní d’Anoia: a l’Ajuntament hi ha exposats els gegants de Sant Sadurní
- Sant Just: al centre cultural can Ginestar hi ha exposats els gegants. Horaris: Matins de dilluns a divendres, de 9.45 h a 13.30 h; Tardes de dilluns, dijous i divendres, de 15.30 h a 21 h. Dissabtes, de 9.45 h a 13.30 h i de 18 h a 20 Diumenges, de 12 h a 14 h
- Terrassa: a l’entrada de l’Ajuntament hi ha exposats els gegants
- Torelló: a l’entrada del teatre Cirviànum hi ha exposats els gegants
- Vilafranca del Penedès: a la Casa de la Festa Major és on exposen els gegants i els elements festius. Horaris: (de setembre a juny) Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 20 h Diumenges i festius: d’11 a 14 h. (juliol i agost) de dimarts a dissabte: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h diumenges i festius: d’11 a 14 h.
- Vic: a l’Ajuntament hi ha exposats els gegants i els caps de Llúpia estan a l’Oficina de Turisme.
Comarques de Girona
- Girona: a una vitrina del Museu d’Història de la ciutat hi ha exposats tots els gegants. Horari: (hivern) de dimarts a dissabte de 10.30 a 17.30 h; Diumenge i festius de 10.30 a 13.30 h; (estiu) de dimarts a dissabte de 10.30 a 18.30 h; Diumenge i festius de 10.30 a 13.30 h
- Banyoles: a l’Ajuntament i al monestir s’hi exposen els gegants
- Sant Joan de les Abadesses: a l’Ajuntament s’exposen els gegants i es poden veure des de fora si està tancat
- Blanes: al bar del casal ‘La Cooperativa’ de Blanes hi ha els gegants del municipi
- Torroella de Montgrí: al Museu Mediterrània hi ha exposats els gegants. Horaris: De setembre a juny: De dilluns a dissabte, de 10 h a 13.30 h i de 17 h a 20 h Diumenges de 10 h a 13.30 h Dimarts tancat. Juliol i Agost:De dilluns a dissabte, de 10 h a 14 h i de 17.30 h a 21 h Diumenges i festius tancat (excepte per Sant Genís)
- Palamós: a la biblioteca Lluís Barceló i Bou exposen els gegants
Comarques de Tarragona
- Tarragona: a la Casa de la Festa es poden visitar els elements del Seguici Popular de la ciutat i de les Festes de Santa Tecla. Actualment està tancada per manteniment però habitualment ( i quan reobri) ho farà els divendres (17 a 20h), dissabtes (10 a 14h i de 17h a 20h) i diumenges (10 a 14h).
- Reus: al Museu de la ciutat de la plaça de la Llibertat hi ha una exposició permanent i gratuïta que es diu ‘Ara toca festa’ on hi ha exposats els gegants, capgrossos i bèsties museu de la ciutat. Hi ha informació i fins i tot un diorama en què els veureu ballar. En podeu llegir més informació en aquest post. I a Reus, no us podeu perdre la botiga ‘El Barato’ on venen tota mena de marxandatge relacionat amb els gegants per a criatures.



- L’Arboç: a la Casa de la Cultura de l’Arboç hi ha exposats els gegants, en un racó. Hi ha el bar del casal així que sol estar obert molt sovint.
- Montblanc: a l’Ajuntament trobareu exposats els gegants de Montblanc. A la ciutat hi ha dues joguineries on podreu comprar gegants de goma i jocs com trenca-closques: Joguines Joglars i l’Elefant Blau, totes dues al carrer major.
- Prades: a l’Ajuntament també trobareu exposats els gegants del municipi a l’aparador, es veuen des de fora.
Comarques de Lleida
- Lleida: a la Casa dels gegants hi ha exposats els gegants de la ciutat, així com capgrossos, marraco, cavallets, etc. Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h; dissabtes, d’11.00 a 13.30 h i de 17.00 a 20.00 h; diumenges i festius, d’11.00 a 13.30 h.
- Oliana: a l’Oficina de Turisme es poden visitar els gegants
- Solsona: els gegants vells (els de la festa major) es poden visitar al Quarto dels Gegants. Fan visites guiades els dissabtes i si no està obert, es poden veure des de fora: a la porta hi ha un botó que encén la llum de la sala. Els gegants del carnaval no es poden visita. Hi ha dues botigues al centre amb marxandatge de gegants: a el Drac de Solsona hi venen llaminadures i trobareu moltíssims moltíssims gegants de goma i a la botigueta Somnis de paper, hi venen de tot relacionat amb els gegants del carnaval: jocs de memory, el joc del ‘quien es quien’, samarretes, collarets, clauers, pulseres, màscares, … a Solsona també podeu visitar un dels tallers constructors més importants de Catalunya, els de la família Casserres. Us en parlem més en aquest post.



Si has arribat fins aquí també et pot interessar…