Us donarem uns quants trucs per aconseguir planificar el vostre viatge d’una manera més econòmica. Són eines que a nosaltres ens van bé per aconseguir ofertes, però la clau de tot plegat sempre és la flexibilitat. Viatjar en temporada alta és inversament proporcional a fer-ho barat!
1. Fes les cerques amb finestres en incògnit o una VPN externa
Segurament haureu comprovat alguna vegada que quan mires dues vegades seguides un vol, la segona vegada sempre sempre és més car. Ens espien i s’aprofiten de nosaltres! això ho podem evitar si busquem els vols en una finestra d’incògnit. Per obrir-la, heu d’anar als tres puntets de la part dreta de la finestra i dir-li ‘Nueva ventada de incógnito’. Veureu que la finestra és totalment negra, però represneta que així, no queda rastre de la teva cerca. Una altra manera és fer servir una VPN, que és com entrar a internet d’un altre país i fer la cerca com si relament estiguessis a un altre lloc (i per tant els preus que et mostren són uns altres). El cas és que les VPN acostumen a ser de pagament, així que has de fer balanç aviam si et surt a compte (només en cas que compris molts vols cada any!).
2. Fes servir l’eina de Google Vols
L’eina de Google Vols va molt bé per buscar un destí (qualsevol lloc) en dates concretes. Pots posar l’aeroport d’origen (per exemple Barcelona) i deixar en blanc l’opció ‘On vols anar?’ Si tries les dates concretes et desplegarà un mapa des del qual veuràs tots els vols que pots fer des de Barcelona i el seu preu. Pots posar-li com a filtre ‘sense escales’ i limitar el preu a una xifra en concret. T’ho expliquem en aquest vídeo.
3. Fes servir el buscador Skyscanner
L’eina Skyscanner pot servir pel mateix. Tens l’opció de posar ‘qualquier lugar’ com a destí i et fa una proposta de llistat de vols ordenats de més barats a més cars. Però també pot servir per la inversa: buscar la millor data per visitar un destí que ens agrada. L’aplicatiu et dona l’opció de seleccionar un mes sencer com a data d’inici i un mes sencer com a data de retorn, de manera que pots analitzar els preus d’un ventall ben ampli. El resultats us apareixeran en un calendari que us permetrà veure gràficament quins dies hi ha vols més barats. A més a més, us podeu crear alertes i cada setmana us informaran per mail si els vols a aquest destí pugen de preu o baixen. En aquest post t’expliquem altres buscadors de vols que et poden servir.
4. No compris els vols en portals d’agències de viatges / comparadors, sempre directament a l’aerolínia
Em refereixo a portals com eDreams, Rumbo, etc… encara que les ofertes et surtin millor als resultats dels comparadors, quan vagis a fer la compra al final sempre t’hi afegiran una mica de comissió (la majoria de vegades així que valora si l’oferta és prou gran com per compensar la comissió). La meva recomanació és que facis els buscadors de vols per comparar preus però compra’ls directament sempre a la web de l’aerolínia. Això també t’evitarà maldecaps després si vols canviar les dates, cancel·lar-los o millorar les condicions per exemple amb les maletes.
5. Agafa vols amb escala
De vegades, és millor agafar dos vols curts i barats que un de llarg i directe. Si voleu viatjar a una destinació, per exemple posem per exemple Turquia, hi podríeu arribar des de Barcelona amb un vol directe de Turkish Airlines. Però també podeu buscar una combinació de dos vols low cost (fins i tot de companyies diferents) que us portin a Istambul fent una parada a Itàlia. Això surt a compte sempre que l’escala no t’impliqui fer una nit entremig, clar… Per saber quines companyies volen des de cada destí, podeu fer servir les webs Flight Connections o Direct Flights. Us ho expliquem amb més detall en aquest vídeo.
6. Viatja sense facturar maleta
Una malera de viatjar econòmic és viatjar lleuger. Cada vegada les aerolínies retallen més equipatge al viatger i avui, si no voleu pagar, a la majoria de companyies low cost haureu de viatjar amb una sola motxilla de mà! Però no passa res, és possible i en aquest post us expliquem com preparar una motxilla petiteta per viatjar en família. Hi ha companyies com Ryanair que sí que permeten modificar la reserva i afegir el nombre de maletes de cabines que vulgueu (imagineu-vos, agafar una maleta per a una família de 4) però altres companyies com Vueling només es pot fer aquesta opció modificant la reserva per telèfon. Us ho expliquem en aquest vídeo. La facturació d’equipatge ja és un servei de luxe!
7. No paguis per triar seient a l’avió
La majoria de companyies low cost fan pagar per triar seients a l’avió. És que és una despesa que us podeu estalviar! La nostra recomanació és que no pagueu per triar seient si l’únic que voleu és asseure-us junts (pagueu només si voleu seure o a les primeres files, o a les últimes o a seients més còmodes, però no per seure junts). La majoria de companyies ofereixen l’opció d’assignar-vos aleatòriament els seients sense pagar, ja sigui a l’hora de comprar els bitllets o quan obren el chekin online unes hores abans del vol. Si es fa amb temps, i per exemple feu e lchekin online de seguida que s’obre, la majoria de vegades els seients surten sempre correlatius i junts.
I si no us han tocat junts i viatgeu amb nens, no patiu, perquè sempre teniu l’opció de demanar canvi de lloc a la tripulació quan entreu a l’avió. És de sentit comú que us faran el favor de buscar-vos el canvi amb algun altre passatger, pel bé del vol, fins i tot, sempre és millor que les famílies estiguin juntes. Per normativa, a més a més, els menors d’edat no poden seure sols sense un adult en una mateixa fila de seients. Així que no patiu, que no els deixaran sols! T’ho expliquem en aquest vídeo.
8. Evita els ponts, vacances de Nadal i Setmana Santa i sobretot el mes d’agost
I ens direu, … clar és que nosaltres no tenim alternativa. Potser per les vacances d’estiu no, però sí que podeu aprofitar festius locals o festius de comunitats autònomes que us permetin anar a algun lloc menys concorregut. Penso per exemple en viatges entre setmana a Disneyland París a finals de setembre, o aquells dies que us sobren de vacances de l’any que s’han de gastar abans que acabi el mes de gener per fer una escapada a una capital europea. Quins són els mesos en què podem trobar millors ofertes? si podeu, aprofiteu sempre el mes de gener, a finals de mes, per trobar vols barats. També són molt bons mesos per viatjar el maig i el juny, que ja fa bon temps a molts llocs i els preus encara no són de temporada alta. Si no teniu més remei que viatjar durant les vacances escolars, mireu de fer un dels dos vols, d’anada o de tornada, un dia abans que comeci o acabin les vacances.
9. Planifica els viatges amb temps
Comprar els bitllets amb molta antel·lació és clau per trobar bons preus. Sempre recomanem que per viatges llargs i lluny, és millor començar a mirar i comprar almenys 6 mesos abans. Així és com nosaltres vam trobar uns bitllets d’anada i tornada a Malàisia per tota la família per 1.600 euros. Que és arriscat? sí, però llavors us recomanem agafar una assegurança de cancel·lació de viatge (per si de cas), amb la qual podríeu recuperar els diners si finalment no hi podeu anar. Hi ha una llegenda urbana que diu que els dies més econòmics per comprar bitllets són els dimarts a les 15h.
10. Sigues flexible amb les dates
Marxar de divendres a diumenge té tots els números de sortir car. Marxa dijous a la tarda, si pots, i torna dissabte a la nit, per exemple. Els vols dels horaris perfectes (de marxar al matí i la tornada de tarda) són sempre els més cars. En canvi els que surten de matinada són més econòmics i els de primera hora de la tarda també (aquesta van bé per fer la migdiada!).
11. Sigues flexible amb la destinació triada
De vegades ens encaparrem amb una destinació que sempre, sempre té preus cars (per exemple els vols a ciutats com Berlín, Estocolm, Hèlsinki, Copenhagen, Oslo, …). En canvi, hi ha ciutats que pel seu potencial d’aeroport, és molt fàcil trobar sempre vols a bon preu, com ara Frankfurt o Brussel·les. Tingueu present sempre la possibilitat de combinar-ho amb viatges en tren. Us posem alguns exemples:
- Vol a Brussel·les per anar a Amsterdam en tren: Sovint volar a Holanda resulta car, malgrat la companyia low cost Transavia, però en canvi Amsterdam és a 2 hores en tren de Brussel·les (on podeu trobar bitllets de Ryanair per 20 euros!).
- Vol a Frankfurt i visitar en tren diverses ciutats: l’aeroport de Frankfurt és un dels més grans d’Europa i encara que en té un de secundari on hi volen la majoria de companyies low cost, podeu trobar vols molt bé de preu. Aterrats a Frankfurt, podeu arribar en tren a ciutats com Nuremberg, Stuttgart o Colònia i Bonn.
- Vol a Londres per anar en tren fins a York, visitar el districte dels llacs o fins i tot els Cotswolds.
- Arribar a Alsàcia i la Selva Negra des de Basilea: des de Basilea podeu arribar en tren fins a Estrasburg i recórrer també la zona de la Selva Negra alemanya. Easyjet té vols low cost fins a Basilea, un aeroport que té sortida a França, Alemanya i Suïssa. Si sortiu cap a la banda francesa, podreu agafar un tren que us portarà directe a Estrasburg, amb parada a Colmar.
- Arribar a Bratislava des de Viena: Bratislava, la capital d’Eslovàquia, no té vols directes des de Barcelona. Però hi podeu arribar en tren si voleu a Viena, on hi ha molt bona connexió ferroviària.
- Vol a Hamburg per arribar a Dinamarca: Un altre exemple que nosaltres hem fet servir per arribar més econòmicament a Dinamarca. Vueling vola des de Barcelona a Hamburg, on llogar un cotxe és molt més barat que fer-ho a Dinamarca. Així que vam fer servir un cotxe alemany per recórrer el país danès. Billund i Copenhagen són a 3 horetes d’Hamburg.
- Vol a Munic per arribar a Salzburg: no hi ha vol directe des de Barcelona a Salzburg, així que us proposem volar a Munic, on podeu trobar opcions a bon preu, i arribar a Àustria en tren. Des de Munic, podeu visitar el castell de Neuswastein.
- Vol a Trieste o Venècia per arribar a Eslovènia: Tampoc hi ha vols directes per arribar a Ljubjana així que la manera d’arribar-hi és volar amb una companyia low cost com Ryanar o Vueling o a Venècia o a Trieste, que són a una hora en cotxe de Ljubjana.
- Volar a Milà per arribar als llacs de Garda i Como: Els vols a Milà des de Barcelona també acostumen a ser econòmics. Però si ja coneixeu la ciutat, una alternativa que teniu és explorar en cotxe la zona dels llacs de Como i Garda o arribar en tren a ciutats com Verona o Bèrgam.
12. Si esculls un país car, ves-hi en camper
Hi ha destinacions sobretot europees que són cares, caríssimes. On l’allotjament no baixarà dels 150 euros/nit. En aquests casos, aneu-hi en camper. Us estalviareu pagar aquest pressupost per dormir i en canvi gaudireu del país amb totes les condicions. Penseu que el lloguer de camper us estalvieu també el lloguer d’un vehicle i, sempre podeu fer pernoctes fora de càmpings o en àrees AC gratuïtes per economitzar el viatge. Una de les opcions que teniu és llogar campers a Europa a l’empresa Roadsurfer, que té oficines a Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Holanda, … Us expliquem la nostra experiència en aquest post.
13. Fes servir els filtres de menor preu a Booking per buscar allotjaments
A l’hora de buscar allotjament, hi ha una eina a Booking que és molt útil perquè als resultats ens apareguin, primer, els allotjaments més econòmics. Quan tinguis els resultats, els pots ordenar amb l’opció ‘Preu més baix’. També pots limitar els resultats amb un topall d’euros per nit, buscar la combinació de preu i estrelles més bo, etc. A més a més, si us feu del programa Genius tindreu descomptes aplicats directament i ofertes com ara esmorzar gratuït.
14. Allotja’t en un apartament en comptes d’un hotel
Hi ha destinacions on allotjar-se en un apartament és indispensable per sobreviure. Em refereixo a destins del nord d’Europa, com Noruega, Suècia, Finlàndia, Dinamarca, Suïssa, … un àpat fora és tan car que encara que el vol us hagi costat 4 duros, poder cuinar i comprar el supermercat és gairebé obligat si teniu el pressupost ajustat. Per tant, per viatges econòmics, el millor allotjament és un apartament. Si pot fer un intercanvi de casa en alguna de les plataformes com Home Exchange o Circle Home, molt millor!
15. Valora si el pressupost dels vols compensa la resta de despeses del viatge
Hi ha algun tipus de viatge en què el més car són els vols. Per exemple, els països del sud-est asiàtic. És veritat que si no trobem una ofertassa, només els bitllets ens costaran almenys 400 euros per persona. Però és que una vegada allà, el pressupost que haurem de destinar per dormir i menjar és baixíssim. De vegades tenim a voler-nos quedar més a prop per gastar menys i a qualsevol lloc d’Europa segur que ens acaba costant més car. Per tant, si teniu molts dies de vacances no dubteu a agafar un bitllet ben lluny a Indonèsia, Tailàndia, Malàisia o Filipines.
16. Deixa que nosaltres et busquem vols i allotjament barat
Si tot plegat se’t fa una muntanya, recorda que nosaltres et podem ajudar! tenim un servei que per molt poquets diners et busquem els vols i l’allotjament més econòmic i et fem una proposta d’activitats per fer. Només ens has d‘omplir aquest formulari!
Si has arribat fins aquí també et pot interessar…
Bon dia,
Som una parella amb dos nens de 6 i 14 anys.
Aquest any tenim les dates limitades de vacances entre el 26 d’agost i el 5 de setembre .
En aquestes dates els preus estan desorvitats i en aquestes alçades estem una mica limitats.
T’escrivim per si ens pots donar algun consell perquè no es dispari de preu.
Nosaltres som més de destins de montanya o paissatgícs i evitem les ciutats.
Moltes gràcies
Irene
Jo miraria Estònia i Letònia! tens molta info al blog