Mercats de Nadal de Colònia

Embogir de Nadal és possible a qualsevol de les principals ciutats alemanyes que facin algun dels seus mercats nadalencs, experts en les decoracions i la tradició de salsitxes i vi calent en paradetes de fusta. Doncs Colònia és una d’aquestes ciutats fantàstiques, que no en té un, sinó 7 mercats de Nadal diferents, especialitzats en temàtiques i tots degudament ambientats.

Com arribar-hi? Un vol low cost Barcelona-Dusseldorf i des d’allà agafar un tren (el sistema ferroviari d’Alemanya és excel·lent) fins a Colònia i després Bonn.

Colònia

fora

Colònia és coneguda per la seva catedral, l’esglèsia gòtica més gran del sud d’Europa. Es diu que hi ha enterrats els Tres Reis Mags. Per tant les visites a la ciutat han de començar per aquí. Si us agrada fer esport, pugeu els centenars de graons d’una de les seves torres que les vistes a la ciutat valen la pena. Una altra opció és travessar el pont de ferro sobre el riu Rin i fer una passejada pel Rheinpark. Una altra passejada maca és la riba del riu però a la banda que toca al barri vell, prop del mercat de Nadal del port, on hi ha un barri residencial de nova construcció molt xulo. De Colònia és popular l’aigua de colònia, el perfum amb olis cítrics que es fa des del segle XVIII.

Hi ha diversos museus, però a nosaltres que ens agraden els temes històrics i les guerres, us recomanem l’EL DE Hause, que durant deu anys va ser una presó de la Gestapo de Colònia.  Es poden visitar les deu cel·les (on esncara es conserven a les parets les inscripcions que hi feien els ostatges) i el pati interior on s’executaven els presoners.

Mercats de Nadal a Colònia

Dit tot això, anem al que és realment important. Colònia té 7 mercats de Nadal diferents al centre: el mercat de la catedral, el mercat de l’àngel, el mercat del port, el mercat de Sant Nicolau, el mercat del barri antic, el mercat del parc Stadtgarten i el mercat gai i lèsbic de Nadal. En aquest enllaç trobareu el mapa amb la situació de cada mercat.

Mercat de la catedral: és el més gran i emblemàtic situat davant de la catedral. Té un arbre de Nadal gegant al mig i una tela de llumetes cobreixen totes les paradetes.

Mercat del barri antic: és el dedicat als ‘gnomos’ i és el més currat de tots, pel nostre gust. Té fins i tot una pista de patinatge sobre gel i de cúrling! a més d’una nòria i tot un seguit de decoracions sobre les casetes amb nans que van en telecabina i ossets de peluix que fan bombolles de sabó. Un nivellàs! Les parades dels restaurants són les més grans, on fins i tot pots menjar-hi dins en sales habilitades totes de fusta.

Mercat de l’àngel:  La particularitat d’aquest mercat de Nadal és que decoren els arbres de la plaça on s’ubica amb estrelles de llum i totes les paradetes tenen el seu àngel. És un mercat on hi predomina el blanc. Està situat a la zona de botigues del centre de Colònia.

Mercat de Sant Nicolau: Està situat a la Rudolfplatz i representa el poblet de Sant Nicolau, el patró dels nens i nenes, i el ren Rudolf. Són casetes de fusta típiques alemanyes que tenen el complement de les torres medievals Hahnentorburg que hi ha a la plaça. Hi ha una caseta que representa la casa de Sant Nicolau i s’hi fan activitats per nens i nenes.

Restaurants a Colònia

Diverses propostes de restaurants on menjar i tavernes on prendre una bona cervesa a Colònia:

Früh am Dom (molt a prop de la catedral, és un restaurant gran on cuinen un molt bon ‘codillo’ amb una bona cervesa)

IMG_1127

Gaffel-Haus: situat a la plaça del barri vell. És una taverna típica on serveixen la cervesa típica Muhlen Kolsch

Brauerei Päffgen: una altra taverna típica alemanya, amb bon menjar i cervesa artesana. Té un menjador enorme fet tot de fusta.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

7 pensaments sobre “Mercats de Nadal de Colònia

  1. Bones! Felicitats pel blog, l’acabo de descobrir i està molt bé!!
    Una pregunta, quans dies i vau estar? O quans dies necessitaríem per visitar la ciutat i els mercats.. Estem organitzant i no sabem si fer-ne 2 o 3..

    Moltes gràcies!!

    1. Hola Cristina! Per veure Colònia amb 2-3 dies en teniu suficient (2 nits per exemple és ideal). Nosaltres el que vam fer és anar a Bonn en tren i dormir una nit allà. Bonn és petit i en un dia està vist. Després vam llogar cotxe i vam anar a fer una nit més a la zona de Renània. Però Colònia i Bonn amb 3-4 dies en teniu prou!

      Gràcies per seguir-nos! 😊

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *