Irlanda

Ens venia molt de gust recordar un dels viatges més bonics que hem fet: Irlanda. Irlanda amb un sol espèndit (hauríem de fer aquest matís). La ruta en cotxe que vam fer nosaltres és la zona de la costa oest, els dos ‘rings’ de Kerry i Dingle, sobretot, i la part de Connemara a Galway. Era a principis de juny i això va ser fantàstic perquè a banda de trobar molt bon temps, els dies s’allarguen i es feia de nit cap a les 11, cosa que ens va permetre aprofitar molt bé tots els dies. És una ruta per fer en 7-8 dies, depenent de la intensitat que li vulgueu dedicar a Dublin. Us tracem la ruta i comencem!

DSC_0461

 

Dia 1: De l’aeroport a Galway

La nostra ruta comença a l’aeroport de Dublin on vam llogar el cotxe i ens vam dirigir directament a Galway, on vam fer la primera nit. Galway és la ciutat per excel·lència de la Irlanda musical, plena de pubs (els principals carrers són Quay St. i William St.). Aquí, per exemple, van começar-hi a tocar els The Corrs. Feta la volta pel centre us recomanem un lloc per menjar peix sense ser car: Mc Donagh’s.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Dia 2: Connemara

La Sky Road és una carretera panoràmica que voreja la costa a l’oest de Galway. Si la resseguiu trobareu prats verds, ovelles pasturant, penya-segats, llacs, un fiord i platges de sorra blanca i flors. El tram Galway – Clifden el podeu fer amb poc més d’una hora i mitja, hi ha uns 90 quilòmetres.

DCIM100GOPRO

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

La parada obligada és a l’abadia de Kylemore un palauet situat entremig de muntanyes i un llac que data del segle XIX. La visita és gratuïta amb el carnet de periodista, però s’ha d’omplir un formulari!

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

 

Dia 3: de Galway a Killarney

El tercer va ser l’únic dia de pluja que vam tenir a Irlanda. Així que vam decidir aprofitar-ho per fer una tirada llarga en cotxe de Galway a Killarney (uns 216 quilòmetres que es poden fer amb 3 hores) per situar-nos ja encarats l’endemà per recórrer la primera de les penínsules, la de Kerry. Podeu fer parada a mig camí, passat Limerik, al poble d’Adare on hi ha els típics cottages irlandesos. Killarney és un poblet molt bonic.

 

 

 

Dia 4: ‘Ring’ de Kerry

La volta a aquesta península sortint de Killarney comença pasant per l’espectacular llac de Killarney. El punt on us heu d’aturar per veure les vistes és al Ladys’s view.

 

A continuació, trobareu el poblet de Waterville que té una platja espectacular.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Les fotografies del tram de costa:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Dia 5: ‘Ring’ de Dingle 

Dingle és un dels pobles que tenim a la llista de llocs on vull viure-hi durant un mes a la meva vida. És un poble de façanes de colors cridaners, genial. I on a la nit, les botiguetes de tota la vida, com ara ferreteries o els colmados, s’obren com a pubs i s’hi reuneixen els amics.

 

 

A Dingle us recomanem el The Dingle pub, on trobareu segur música en directe.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Resseguint la península de Dingle, arribareu al punt més occidental d’Irlanda, el Slea Head.

 

L’altre punt per aturar-se és Clogher Head.

 

I a l’hora de travessar la penísnsula no dubteu gens a fer el pas de Conor, que té unes vistes espectaculars a banda i banda de Dingle.

 

 

La ruta al voltant de la penísnsula de Dingle es pot fer perfectament en un matí.  A la tarda vam arribar fins a Tarbet on vam agafar un ferri per cotxes que ens va creuar fins a Kilrush.

DSC_0866

Dia 6: Dels Cliffs de Moher a Dublin

Els penya-segats de Moher són espectaculars. L’entrada val uns 6 euros i la visita  és lliure totalment i perillosa si no es va en compte. Us xocarà trobar molts missatges per evitar suïcidis. Alerta amb els nens que campen sols, que no hi ha cap tipus de balles!

DSC_0873

DCIM100GOPRO

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

De camí a Dublin podeu fer parada al castell de Dunguaire.

DCIM100GOPRO

 

Dia 7 i 8: Dublin

A Dublin, gaudiu dels pubs i les terrasses. Temple Bar, Trinity College, la Molly Malone…

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

I no oblideu fer una visita a la fàbrica Guiness. Si teniu carnet de periodista teniu entrada gratuïta i a més amb l’entrada inclouen una pinta gratis de cervesa!

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s