2 dies al Delta de l’Ebre

Els imprescindibles al delta de l’Ebre. Què fem si hi anem amb nens petits? us fem un resum de les activitats i visites que hi podeu fer en 2 dies complerts a l’estiu, quan l’arròs està crescut i s’està torrant. Al setembre i octubre s’hi fa la sega i és un molt bon moment per visitar-lo i participar a les nombroses activitats familiars que s’hi fan. Com a imprescindible no us oblideu del far del Fangar, que s’hi pot arribar només caminant.

Quina és la millor època per visitar el Delta de l’Ebre?

L’estiu és molt calorós, molt. Però els camps estan en esplendor, verds i alts. El paisatge és el més colorit de l’any, perquè l’arròs està crescut i comença a torrar-se. És l’època per banyar-se a les platges del delta, però potser fa massa calor com per fer excursions en bicicleta…

A la tardor la sega de l’arròs ja s’ha fet i els camps comencen a agafar to marronós. Moltes aus comencen a migrar cap al sud i estan al delta de pas. A l’hivern, esl camps d’arròs estan secs, marronosos, fang assecat com als deserts.

I a la primavera es comença a fer la inundació dels camps, així que el delta s’esté com un mirall gegant del cel per l’efecte de l’aigua estancada de les extensions d’arròs. Les aus migratòries comencen a tornar.

Així que potser les millors èpoques per visitar el delta són la primavera i l’estiu, però això va a gust de cadascú! El que sí que us podem recomanar és que aprofiteu les primeres i últimes hores del dia per fer l’observació d’aus. I per exemple llevar-se ben d’hora, ben d’hora… trobareu fotografies com aquestes.

Matí de platja a Les Cases d’Alcanar

Una de les millors platges on us podreu banyar al delta és la de Les Cases d’Alcanar. No és de sorra, és de còdols rodons blancs però això fa que l’efecte sigui d’aigues turqueses. A més és una platja llarga i podreu trobar racons, més enllà del nucli, amb poca gent. Hi ha lloc per aparcar fàcil.

Alcanar és un poblet petit, de cases blanques, d’ermita amb la porta blava, amb un passeig marítim i port ben viu. Bonic, bonic!

I per menjar et recomanem…

El pescador marisqueria Angelina

Impecable l’arròs amb les taules al peu del passeig marítim de Les Cases d’Alcanar. És un clàssic de la zona però preus més alts que altres restaurants. S’hi poden menjar espardenyes i dàtils de mar, molt típics del delta.

Preu: paella 18 euros/pax

Visita a Poblenou del Delta

Poblenou del Delta és el poble més bonic del delta. Casetes baixes i blanques, palmeres i una església amb campanar blanc al centre del nucli. Quan es va fundar el poble (durant el franquisme) estava destionat als pagesos de la zona. Avui dia el que més hi ha són restaurants i hotels.

És una visita ràpida i podeu aprofitar-ho per veure els camps d’arròs del voltant.

I per menjar et recomanem…

Can Paquita

Al centre de Poblenou del Delta. Paella excel·lent per 13 euros per persona. restaurant tradicional amb marisc i peix de bona qualitat. Té una petita terrassa exterior i és fàcil aparcar.

Preu: paella 13 euros/pax

Visita a Món Natura Delta de l’Ebre

Una de les visites indispensables al delta és l’espai que la Fundació Catalunya La Pedrera té camí de la platja del Trabucador, el Món Natura Delta de l’Ebre. Hi han restaurat les antigues salines de Sant Antoni (són les úniques salines que es poden visitar del delta) i en aquest espai us expliquen com es feia l’extracció de sal i les arts de la pesca.

També hi ha una sala amb informació de com es va formar el delta i un audiovisual amb imatges del paisatge a les diferents estacions de l’any. Però per si una cosa val la pena l’entrada és pel mirador 360º que hi ha, on hi trobareu binocles per fer l’observació d’aus.

L’altra activitat que s’hi pot fer i que val la pena és agafar una de les barques de perxar que hi ha a l’embarcador. Podeu fer una volteta fàcil sobre una d’aquestes barques tradicionals. Hi ha també un parell de casetes per observar els ocells als alfacs i les salines.

L’entrada a aquest espai val 8 euros els adults i els nens paguen a partir dels 5 anys. No admeten carnet de premsa, però hi ha descomptes amb el Carnet Jove, TresC etc.

Els dies festius i caps de setmana fan visites guiades, que duren aproximadament una hora. També es pot fer la visita per lliure. A l’estiu, però, us recomanem no anar-hi al migdia, que hi fa molta calor i a l’espai de les salines no hi ha ombra…

Veure pondre’s el sol a la platja del Trabucador

El millor lloc per veure la posta al Delta és la platja del Trabucador, una platja llarga llarguíssima que té a un extrem la badia dels Alfacs i a l’altra el mar Mediterrani. Com a platja si us agraden les platges llargues de sorra marronosa aquesta és una opció. A més per la banda dels Alfacs l’aigua no té onades, està en calma, i això sóna molt de joc per fer les fotografies.

I per menjar et recomanem…

Lo pati d’Agustí

És un dels millors restaurants del delta, al centre de Poblenou del Delta. No hem provat les seves paelles a la brasa, que tan bona fama tenen, perquè hi vam sopar però totes les tapes que vam provar eren excel·lents. Recomanem especialment les tallarines, els xipirons arrebossats i l’amanida de tomata i alvocat. Les baves són casolane si molt bones. De postres, impressionant el coulant casolà!

Preu: tapes 25 euros/pax. Paelles 12,95 euros/pax

Creuer per la desembocadura de l’Ebre

Una de les activitats més típiques, i potser massa turístiques, del delta és un creuer per la desembocadura i al voltant de l’illa de Buda (l’illa més gran de Catalunya). Surten des del port de Riumar i el fa l’empresa Creuers del Delta.

El trajecte dura 40 minuts, cosa que no es fa pesat i el vaixell transcorre els últims 5 quilòmetres del riu Ebre fins al mar. Els tiquets valen 9 euros els adults i els nens paguen (6.75 euros) a partir dels 4 anys.

Si voleu una experiència una mica més personal, podeu fer-ho amb l’empresa Xàrter Nàutic Eli que des del mateix port de Riumar ofereix xàrters personalitzats, excursions guiades a diferents llocs del delta, la desembocadura i rutes gastronòmiques.

Descoberta de la bassa de les Olles

L’últim punt per visitar al delta és la Bassa de les Olles, molt a prop de l’Ampolla, una bassa propera a la badia del fangar on hi ha tres miradors per observar aus. Hi podeu arribar des de l’aparcament de la platja i el punt d’informació de la Bassa de les Olles. És un espai on hi podreu trobar el restaurant Lo Goleró, l’aparcament de la platja i una zona de jocs infantil. Des d’aquest punt i després d’una caminada de 400 metres podreu arribar al mirador principal de la Bassa de les Olles. En aquesta platja de la badia del Fangar hi solen haver molts flamencs.

I per menjar et recomanem…

Lo Goleró

En aquest punt de la Bassa de les Olles hi ha un restaurant de platja amb paelles molt bones. Preu 15 euros per persona. També vam tastar els musclos al vapor, boníssims. Bon lloc per menjar marisc. Bona opció per menjar si aneu a la platja o a veure els miradors.

Preu: paella 15 euros/pax

I per dormir et recomanem…

Delta Hotel

Hotel perfecte per famílies. Habitacions familiars amb llits dobles i dos llits individuals a un altell molt bonic. Té piscina i parc infantil i a l’estiu i èpoques de vacances fan activitats dirigides, per exemple cinema a la fresca. Esmorzar buffet de molt bona qualitat. El restaurant també té molt bona fama. Ben situat, als afores de Deltebre, et permet arribar en 10-20 minuts a qualsevol racó del delta.

Preu: 150 euros/nit amb esmorzar (habitació familiar) en temporada alta

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “2 dies al Delta de l’Ebre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *