Experiències per regalar als nens i nenes

Si com nosaltres sou més de regalar experiències que coses materials, us hem preparat un llistat de les nostres 10 millors experiències per regalar a la canalla. Que de joguines ja en tenen moltes i el millor que podem fer és sumar temps compartit en família!

1. Un matí a la casa dels follets

Al peu del Montseny hi ha un petit poblat de follets que viuen en cases de fusta als arbres. Hi ha el follet fuster, el follet dormilega, el follet que es banya al gorg, el follet rellotger, … Aquest poblat es pot visitar en família i aprofitar el matí per conèixer quins tipus de titelles hi ha i com es fabriquen. I ser espectadors d’un petit espectacle de titelles i de la màgia especial del món dels follets. Ho han aconseguit els titellaires Txo, al seu taller a Sant Esteve de Palautordera. Llegiu-ne més en aquesta crònica.

Edita la imatge
Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és p1250100.jpg

2. Un dia saltant pels arbres a La Selva de l’Aventura

La sensació d’estar volant sobre els arbres és una experiència que fins ara no havíem tingut mai. Volant, i saltant, i trepant, i de cop, poder-te parar i estirar-te sobre la xarxa que t’aguanta i escoltar les fulles com es mouen, perquè ets pràcticament a la copa de l’arbre. Aquesta experiència es pot viure, i a més en família, a Arbúcies, a La Selva de l’Aventura. Us parlarem de les dues propostes que tenen que són per compartir amb la canalla més petita (a partir de 3 anys): el bosc elàstic i el camina descalç, un recorregut que podreu fer també amb nadons. Trobareu més informació en aquest post.

3. Un partit al Camp Nou

Bé, no generalitzem. O un partit del Barça, o un de l’Espanyol o per veure un partit de bàsquet, d’handbol, d’hoquei o de l’esport d’elit que sigui! Regalar esport és també una manera de fomentar-lo i tenint en compte que el preu de les entrades no és cap broma….

4. Un abonament de temporada al Tibidabo

La millor excusa per anar al Tibidabo és no haver de pagar entrada cada vegada. Així que un abonament de temporada us servirà per matar algun matí o tarda tonto sense plans. Diversió assegurada! A partir de quina edat ho recomanem? doncs a partir de 2 anys ja tenen atraccions que els poden agradar, com trenets, els cavallets o el mític avió. A la nòria i l’atalaia hauran de fer més d’1 metre d’alçada. Molt ideal pels nens més petita també són el laberint dels miralls i el museu dels autòmats. Llegiu-ne més en aquest post.

5. Un dia a Granja Aventura

Una de les activitats familiars que ofereix el Centre d’Apropament a la Natura de Navàs són visites guiades per conèixer i alimentar els animals de granja i els de bosc mediterrani que tenen a les seves instal·lacions. Les visites són els dissabtes, diumenge si festius. La visita té una part pedagògica i un toca-toca per tocar animals tipus rèptils (iguanes, camaleons i serps) que està molt bé. El preu són 11 euros els adults i 9 els nens (paguen a partir dels 2 anys). Llegiu-ne més aquí.

6. Entrades per anar a Port Aventura

Els nens facin 1 metre d’alçada (tinguin 2 o 3 anys) ja poden gaudir de Port Aventura. Si que és cert que hi ha alguna atracció que si fan 0,95 metres ja poden pujar-hi, però són 4 o 5… si voleu disfrutar plenament de Sésamo Aventura, espereu-vos que facin un metre d’alçada. Sigui com sigui, podran passar-ho bé amb moltes atraccions com els avions, els tractors i la nova, el Sesamo Street Mision que és molt divertida! A banda del Sésamo Aventura hi ha altres atraccions al parc on també podran pujar, hi ha una part d’atraccions infantils a la Xina, el carroussel al Far West i alguns autos de xoc també. Trobareu més informació en aquest post.

7. Un pack de classes d’esquí i altres activitats a la Molina

Tant si sou amants de l’esquí o no, hi ha moltes opcions per fer gaudir de la neu als més petits. Fins i tot els nens i nenes que tenen menys de 3 anys. A l’estació d’esquí de la Molina trobareu l’Escola d’Esquí de la Molina, que és la que gestiona la pista de debutants a Pista Llarga. I si demaneu per la monitora per nens Berta Levrero, que sapigueu que és de la família 😉 Una de les opcions que teniu si no us agrada esquiar és aprofitar la pista de trineus que hi ha a Pista Llarga. Una altra activitat és el tobogan amb un donut inflable. La baixadeta és curta i la pujada es fa amb una cinta transportadora. Com el dels trineus, aquests tiquets s’han de comprar a banda del forfet. 2 baixades costen 3 euros i 12, 15 euros. Consulteu preus al seu web peruqè tenen packs d’activitats i també trobareu més informació en el post que vam escriure fa un temps.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és img_4257.jpeg

8. Un taller musical en família a l’estudi de Dàmaris Gelabert

Una de les activitats que podeu fer en família és una sessió d’estimulació musical a l’estudi de la Dàmaris Gelabert, a Cardedeu. L’espai es diu Tot sona i els caps de setmana ofereixen sessions familiars i és ideal si teniu nens de 0 a 6 anys peruqè és una sessió que podreu fer junts. No us emocioneu perquè les sessions no les fa la Dàmaris Gelabert en persona, sinó altres professionals que treballen el seu mateix mètode, com la Laura Carrión. També fan sessions de massatges per nadons i jocs de falda. Podeu reservar-ho aquí.

9. Un matí de ciència al Lab.06 de Manresa

El Lab.06 és un centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats de la Universitat de Manresa. Ofereixen activitats a les escoles bressol però els diumenges al matí també podeu anar a fer ciència en família a les seves instal·lacions. Tenen una sèrie de panells de fusta i propostes de jocs pensades per estimular la resolució autònoma de reptes de ciència i es tracta d’acompanyar-los en aquestes activitats. És per a nens de 0 a 6 anys i cal inscripció prèvia al seu web.

10. La casa dels objectes gegants a Barcelona

L’experiència de passejar-se i fotografiar-se dins uns casa del revés l’han ideat al Big Fun Museum de Barcelona, situat just davant el mercat de la Boqueria a les Rambles. A la sala de la casa gegant hi trobareu tot d’elements a escala gegant per fer-vos fotografies divertides. Per exemple cadires, un forn, una pipa, una ampolla de vi, una cullera… Llegiu més sobre aquesta proposta en aquest post.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és cuina-2-1.jpg

11. Un taller de xocolata familiar

Us proposem una activitat en família ben diferent: un taller amb xocolata per fer bombons, torrons i mones de Pasqua entre els petits i grans. Treball compartit, a més, amb persones amb discapacitat de l’entitat Hi som. L’experiència la du a terme en Josep Teixidó de l’obrador Xòcala de Cardedeu (Vallès Oriental). Més info en aquest post.

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *