Pedraforca amb nens

El Pedraforca és el Matterhorn català, la muntanya emblema. Elegant, imponent, perfecta, amb caràcter. En aquest post ens hem proposat contemplar-la del dret i del revés, de lluny i d’aprop. I tocar-la. Fem el viatge des del Solsonès fins a reposar a un camping amb vistes a aquesta muntanya.

Del Solsonès al Berguedà

Partim la ruta des del Solsonès (podeu llegir l’estada a Solsona en aquest post). Hem passat per la Coma, Tuixent i hem parat al coll de Port.

Passem també per Josa del Cadí, imponent amb la seva església al capdamunt del turó. Lloc de formatgeries.

I ens aturem al coll de Josa, que fa frontera amb el Berguedà. Aquí hi ha un dels mirador accessibles del Cadí (accessible amb cadira de rodes). A baix s’albira Gòsol i el Pedraforca.

Gòsol

Gòsol és un poblet, el poblet de mossén ballarín i Pablo Picasso. Està a 1.400 metres d’alçada i conserva les restes d’una antiga església i el castell dalt del turó que vigila el poble.

De fet al castell s’hi pot pujar si seguiu el arrer del Canal. Podreu pujar a la torre de l’església fins i tot, i veure la panoràmica del Pedraforca des d’aquesta perpectiva. A Gòsol veureu la vessant del darrere de la muntanya (si entenem que la silueta de les punxes es veu des de Saldes). Si voleu un lloc per veure el Pedraforca en la seva esplendor , heu de buscar-lo entre Saldes (no a Saldes mateix, que és just a la falda de la muntanya) i Maçaners.

Hi ha un petit museu dedicat a Pablo Picasso, que va fer una estada a Gósol el 1906 i que li va marcar tot un estil (se’n diu període gosolà i hi predominen els ocres de les roques vermelloses del coll de la Trapa). Conserven, per exemple, estris de l’època. Només obre els caps de setmana i festius i té un preu de 4 euros.

Camí de Massaners

Maçaners és un poble esglaonat a la muntanya on totes les cases miren al Pedraforca. S’hi pot arribar caminant des del càmping Repòs Pedraforca en una excursió de .3 quilòmetres i mig (1 hora) i si la feu circular, 7 quilòmetres. Hi ha arques grogues des del càmping fins a Maçaners i en aquest primer tram de recorregut passareu pel dolmen de Molers i l’ermita romànica de Sant Ponç de Molers. Aquí trobareu tota la ruta.

Fent aquest recorregut és on van trobar l’esplanada per fer aquesta fotografia amb el Pedraforca de fons. Us ho deixem assenyalat al mapa de l’inici del post.

Mirador del Pedraforca

Situat just a peu de carretera, entre Maçaners i el càmping Repòs del Pedraforca. És un dels millors punts per fotografiar, sencer, el Pedraforca. S’hi poden veure els dos pollegons i la base ampla de la vall que duu el seu nom. Hi ha bancs i panells informatius sobre la formació d’aquesta emblemàtica muntanya.

Si hi aneu a la tarda, veureu el sol pondre’s per darrere les muntanyes del Pedraforca, amb contrallums. A matí d’un dia clar la llum que es projecta sobre la muntanya és especial, rogenca, i li dona un caire místic als dos cims.

Mirador del Gresolet

És un dels millors miradors de Catalunya i de més fàcil accés. S’hi arriba en cotxe per un camí asfaltat que surt de Saldes i en tan sols 15 minuts et planta a la base del Pedraforca, el punt on comencen les excursions per fer el cim a peu.

També s’hi pot pujar a peu des de Saldes, una excursió d’una horeta (3,5km).

El mirador té una impressionant plataforma sobre el darrer balcó de pedra sobre la vall de Gresolet, sobre les parets de pedra del Pedraforca que arriben al fons de la vall. Impressiona.

A més és un mirador accessible per a persones amb problemes de mobilitat, ja que té una passarel·la de fusta per arribar-hi.

Les millors fotografies, a primera i última hora del dia.

Des d’aquí podeu fer una caminada fàcil fins al refugi Lluís Estasen, és uns 20 minuts de caminada fàcil, just a sota de la paret de pedra del Pedraforca.

I per dormir et recomanem…

Càmping Repòs Pedraforca

Camping amb les millors vistes al Pedraforca. Totes les parcel·les estan esglaonades amb vistes a la muntanya. Els bungalows, en temporada baixa, es poden llogar per a només una o dues nits (no cal setmanes o caps de setmana senceres)

Preu: a partir 80 euros/nit en bungalows

Si voleu veure les postes de sol i albades espectaculars sense sortir del bungalow, el millor allotjament és aquest càmping. Nosaltres us recomanem els bungalows Cadí, Cadí Llunyà i sobretot els Pirineu, que són els més nous i interior i exterior de fusta. Però no patiu perquè tots els bungalows tenen terrasses amb vistes al Pedraforca. Hi ha bungalows de 2 a 6 persones i tots tenen lavabo i dutxa propi.

Serveis: piscina descoberta i coberta (amb cost extra de 2 euros per persona amb spa, jacuzzi i gimnàs), parcs infantils, camp de futbol amb vistes al Pedraforca, botiga, restaurant i bar, activitats programades per a nens i nenes (com ara manualitats, conta contes o tir amb arc), zona de bosc per fer-hi cabanes, sales de jocs …

L’únic que haureu de portar si us hi allotgeu és la roba de llit i les tovalloles. Al càmping us donaran un kit de neteja bàsic amb una baieta, un fregall, mistos per la cuina de gas, sabó rentavaixelles en dosis petites i líquid desinfectant per netejar.

Hi ha altres tipus d’allotjament, com cabanes de fusta (sense lavabo propi), tendes de lona o refugis.

A més tenen un munt d’informació de coses que podeu fer al voltant del càmping, des d’activitats en família, visites i excursions.

El càmping té distintiu de qualitat ambiental. Disposa de contenidors de reciclatge i recollida selectiva.

I per menjar et recomanem…

El recó de l’Avi (Guardiola de Berguedà)

És la casa natal de l’avi del Barça. Cuina catalana excel·lent amb un menjador situat a les antigues bodegues. Us recomanem els cigrons. Molt rústic i ple de records de l’avi del Barça.

Preu: menú entre setmana de 12 euros i carta els caps de setmana

Altres excursions per fer amb nens

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “Pedraforca amb nens

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *