Pobles bonics de l’Empordà interior

En aquest post us parlem de 4 poblets d’interior bonics de l’Empordà: són Monells, Sant Sadurní de l’Heura, Madremanya, Púbol i Peratallada. Són tots al Baix Empordà (excepte Madfremanya que és al Gironès), una comarca que a banda de mar té molts molts camps espectaculars que a la primavera estan precisos.

Monells, Cruïlles i Sant Sadurní de l’Heura

El primer poblet que us recomanem visitar és el de Monells. És el poblet on s’hi han rodat moltíssimes pel·lícules, una de les més recents i conegudes ‘8 apellidos catalanes’.

El principal atractiu és la plaça medieval amb pòrtics. Hi ha diversos restaurants, però és un nucli de poc més de 1.000 habitants i no hi ha res més. Això sí, hi ha aparcament als afores molt ampli per les visites.

A prop de Monells hi ha els nuclis de Cruïlles (on hi ha el monestir de Sant Miquel) i Sant Sadurní de l’Heura que tenen el mateix estil. A més a més, aquests poblets estan envoltats de camps de colze que a la primavera fan un mantell groc preciós.

Madremanya

Molt a prop de Girona, aquest poblet és un altre llogarret per perdre’s entre els seus carrerons amb masos medievals. Hi ha l’església, en una plaça estreta, i poca cosa més. Hi ha moltes rutes per fer a peu als voltants del poble.

Peratallada

De tots els poblets aquest és el més gran i important, més explotat turísticament i on trobareu més serveis (botigues artesanals, hotels i restaurants). Carrers empedrats i estrets i un castell amb fossat i muralles molt feudal. De fet el castell té una torre d’homenatge típica de l’època medieval. L’església de Sant Esteve té també alguns trets romànics.

El castell-palau és, com a mínim de l’any 1065.

Púbol

Púbol és un altre poblet petitó bonic. El que us destacarem aquí, però, és el castell que Dalí va regalar-li a Gala. Està al centre mateix del poble, al costat de la plaça major.

L’entrada al museu val 8 euros els adults (els nens paguen a partir dels 8 anys) però us recomanem les visites guiades (11 euros) que fan diàriament tant en català, castellà, anglès i francés. Els horaris, preus i comprar les entrades online ho podeu conultar aquí.

El castell de Púbol és un regal que Dalí li va fer a la seva esposa, que volia tenir un palau com els de la Toscana. Hi veureu com Dalí el va convertir en un refugi i homenatge a la seva musa: un tron, una petita capella sixtina o un jardí d’escultures. De fet, Gala va morir-hi allà i Dalí hi va instal·lar el seu darrer taller abans de morir.

També podreu veiure-hi una petita col·lecció de cotxes de luxe que va tenir Dalí.

I per menjar et recomanem…

El cau del Papibou

És el restaurant de l’hotel el Cau del Papibou. Serveixen tapes lleugeres i imaginatives. A l’estiu tenen una terrasseta molt agradable al seu carrer estret de pedra.

Preu: 30 euros per parella


I per dormir et recomanem…

El racó de Madremanya

És un hotel romàntic, amb encant, que només accepta adults, situat al poblet de l’interior de Girona, a Madremanya. Té 14 habitacions en una antiga masia medieval, algunes de les quals són suits amb llar de foc.

Preu: a partir de 150 euros/nit

Al jardí hi ha dues piscines exteriors, una d’aigua dolça i l’altra d’aigua salada, i una d’elles climatitzada d’abril a octubre.

També hi ha restaurant, amb un menú tancat per sopar i dinar prèvia reserva. És un espai romàntic. L’esmorzar té una part de bufet i un servei d’oferta calenta (ous ferrats, truites, etc) a demanda.

Hi ha diverses zones comunes, com unes àmplies sales d’estar que sempre tenen les espelmes enceses. També són zones comunes els jardins i les piscines, plenes de gandules per descansar. Sense dubte un lloc per desconnectar!

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “Pobles bonics de l’Empordà interior

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *