Pobles bonics de l’Empordà interior

En aquest post us parlem de 4 poblets d’interior bonics de l’Empordà: són Monells, Sant Sadurní de l’Heura, Madremanya, Púbol i Peratallada. Són tots al Baix Empordà (excepte Madfremanya que és al Gironès), una comarca que a banda de mar té molts molts camps espectaculars que a la primavera estan precisos.

Monells, Cruïlles i Sant Sadurní de l’Heura

El primer poblet que us recomanem visitar és el de Monells. És el poblet on s’hi han rodat moltíssimes pel·lícules, una de les més recents i conegudes ‘8 apellidos catalanes’.

El principal atractiu és la plaça medieval amb pòrtics. Hi ha diversos restaurants, però és un nucli de poc més de 1.000 habitants i no hi ha res més. Això sí, hi ha aparcament als afores molt ampli per les visites.

A prop de Monells hi ha els nuclis de Cruïlles (on hi ha el monestir de Sant Miquel) i Sant Sadurní de l’Heura que tenen el mateix estil. A més a més, aquests poblets estan envoltats de camps de colze que a la primavera fan un mantell groc preciós.

Madremanya

Molt a prop de Girona, aquest poblet és un altre llogarret per perdre’s entre els seus carrerons amb masos medievals. Hi ha l’església, en una plaça estreta, i poca cosa més. Hi ha moltes rutes per fer a peu als voltants del poble.

Peratallada

De tots els poblets aquest és el més gran i important, més explotat turísticament i on trobareu més serveis (botigues artesanals, hotels i restaurants). Carrers empedrats i estrets i un castell amb fossat i muralles molt feudal. De fet el castell té una torre d’homenatge típica de l’època medieval. L’església de Sant Esteve té també alguns trets romànics.

El castell-palau és, com a mínim de l’any 1065.

Púbol

Púbol és un altre poblet petitó bonic. El que us destacarem aquí, però, és el castell que Dalí va regalar-li a Gala. Està al centre mateix del poble, al costat de la plaça major.

L’entrada al museu val 8 euros els adults (els nens paguen a partir dels 8 anys) però us recomanem les visites guiades (11 euros) que fan diàriament tant en català, castellà, anglès i francés. Els horaris, preus i comprar les entrades online ho podeu conultar aquí.

El castell de Púbol és un regal que Dalí li va fer a la seva esposa, que volia tenir un palau com els de la Toscana. Hi veureu com Dalí el va convertir en un refugi i homenatge a la seva musa: un tron, una petita capella sixtina o un jardí d’escultures. De fet, Gala va morir-hi allà i Dalí hi va instal·lar el seu darrer taller abans de morir.

També podreu veiure-hi una petita col·lecció de cotxes de luxe que va tenir Dalí.

I per menjar et recomanem…

El cau del Papibou

És el restaurant de l’hotel el Cau del Papibou. Serveixen tapes lleugeres i imaginatives. A l’estiu tenen una terrasseta molt agradable al seu carrer estret de pedra.

Preu: 30 euros per parella


I per dormir et recomanem…

El racó de Madremanya

És un hotel romàntic, amb encant, que només accepta adults, situat al poblet de l’interior de Girona, a Madremanya. Té 14 habitacions en una antiga masia medieval, algunes de les quals són suits amb llar de foc.

Preu: a partir de 150 euros/nit

Al jardí hi ha dues piscines exteriors, una d’aigua dolça i l’altra d’aigua salada, i una d’elles climatitzada d’abril a octubre.

També hi ha restaurant, amb un menú tancat per sopar i dinar prèvia reserva. És un espai romàntic. L’esmorzar té una part de bufet i un servei d’oferta calenta (ous ferrats, truites, etc) a demanda.

Hi ha diverses zones comunes, com unes àmplies sales d’estar que sempre tenen les espelmes enceses. També són zones comunes els jardins i les piscines, plenes de gandules per descansar. Sense dubte un lloc per desconnectar!

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

Un pensament sobre “Pobles bonics de l’Empordà interior

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *