Cabanyes entre valls a l’estiu

L’experiència de dormir enmig d’una fageda, en una cabana de fusta dins un faig, amb vistes a la Vall de Bianya. No és només un lloc per dormir: és una experiència immersiva al bosc, amb totes les comoditats d’un bon hotel en un lloc espectacular de la Garrotxa. No és barat, però és d’aquelles escapades per fer de tant en tant, romàntic, per regalar una nit, però també per gaudir en família. Són les úniques cabanyes als arbres de Catalunya amb aigua corrent i electricitat.

Cabanyes a la Vall de Bianya

Les Cabanyes entrte Valls estan a prop del nucli de Riudaura i la Vall de Bianya, a la Garrotxa. Això és a 10 minuts en cotxe d’Olot. Heu de ser consicents que hi aneu a aïllar-vos: allà no hi ha res més a prop que les excursions que es poden fer al voltant. La recomanació és que us hi instal·leu amb la intenció de no sortir-ne fins l’endemà, per una desconnexió total!

Actualment s’ofereixen dos tipus d’allotjaments: 2 cabanes als arbres i dues tendes de glamping. De cara a l’octubre 2020 està previst que obrin dues cabanyes més.

Reserveu (directament al seu web) amb antel·lació ja que, sobretot els caps de setmana, estan plens ja gairebé fins a finals d’any.

La nostra cabanya era la més econòmica, la Quintanic, situada enmig d’una fageda. La diferència amb la cabana Coll d’Espunya és que és més gran i té jacuzzi exterior (amb aigua calenta tot l’any).

Quan arribeu a la finca us donaran les claus de la cabanya i us hi podreu acostar en cotxe. Per arribar a la cabanya Quintanic haureu de caminar uns metres per la fageda. La cabana Coll s’Espunya esta habilitada per a persones amb mobilitat reduïda i hi podreu aparcar just davant.

La cabanya Quintanic està equipada amb tota mena de detalls: no s’hi pot entrar amb sabates, cal posar-se unes sabatilles que et proporcionen; hi ha un llit doble i un altell amb un llit individual, ideal per a famílies (si teniu nens petits, els petits poden dormir al llit gran i un dels adults al pis de dalt i no cal patir per l’escala perquè es pot plegar). Té capacitat per a 4 persones i els nens paguen un suplement de 20 euros/nit.

Hi ha un petit balconet amb taula i cadires i tot es fa al voltant del faig on s’articula l’habitació. L’habitació té també un altaveu bluetooth (no té televisió, és que seria un insult). El llit és just davant d’un finestral amb vistes a la Vall de Bianya. Té una cafetera Nespresso i un escalfador d’aigua per fer tes.

Aigua corrent i electricitat

La particularitat d’aquestes cabanyes i que les diferencia de moltes altres que hi ha a Catalunya d’aquestes característiques és que són les úniques que tenen aigua corrent i electricitat. És una cabana molt nòrdica: té una petita pica, una dutxa amb vistes a la fageda i lavabo propi. Per a l’hivern hi ha una estufa de pèl·let.

Esmorzar en un cistell

Una de les experiències més xules és el moment de l’esmorzar. Te’l fan arribar dins un cistell, que et deixen penjat en una politja i llavors arriba la feina divertida: pujar-lo fins a la cabanya.

El menú de l’esmorzar podreu triar entre dues opcions: una taula d’embotits i formatges de la Garrotxa amb pa amb tomàquet o un assortiment de tres patés vegetals espectaculars: de pastanaga, de bolets i de ‘falsa sobrassada’ (tomàquet). Impressionants!

Per als nens ens van oferir llet amb ColaCao i galetes Birba.

Passejades per l’entorn

Us recomanem que us quedeu prop de la cabanya i que descob riu l’entorn. Just al darrere de la cabana Quintanic hi ha una fageda preciosa, verda verda a l’estiu i que es torra a la tardor.

Hi ha dues excursions que es poden fer i que trobareu a la seva pàgina web. Una és als entorns, una volta circular per la finca que us portarà a veure les vaques que hi pasturen, les gallines del corral, les cabretes, l’hort i acabar endinsant-vos per la fageda fins a la cabana.

L’altra és la font Espunya, una passejada que es fa en mitja horeta. Passareu per boscos d’alzines, faigs i roures. La caminada fa una lleugera pujada però és molt apte per fer amb nens. A la font hi ha taules de pícnic.

Altres serveis

Hi ha una part de la masia que és zona comú on hi ha el restaurant, on hi podreu sopar (ara hi ha l’opció que us portin l’esmorzar a la cabana). També hi ha una petita sala amb servei wifi i la recepció, tot molt acollidor.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

6 pensaments sobre “Cabanyes entre valls a l’estiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *