Imprescindible a la tardor a la Cerdanya

Si aquesta tardor us animeu a descobrir la Cerdanya i només disposeu de 2-3 dies, us hem preparat un post amb el recull d’excursions i visites més boniques que podeu fer. Amb camins de boscos de ribera i de fulla caduca, paisatges grocs, taronges i marrons, parcs bonics per passejar, … i també hi trobareu una selecció de restaurants ideals per a aquesta època de l’any.

Ruta dels dòlmens d’Eina

Us proposem una ruta fàcil per fer amb nens al poble d’Eina, a la Cerdanya francesa. És planera i té com a incentiu afegit per a la canalla la recerca dels 2 dòlmens i el menhir que hi ha al llarg de la ruta. Fer el camí circular són 5 quilòmetres i mig pràcticament ( es pot fer un 2-3 horetes) però podeu fer una opció més fàcil que és veure els dos dòlmens (el dolmen del Pou i de Pasquerets) i tornar, que són en total 3 quilòmetres (1,5 anada i 1,5 de tornada). Trobareu més detalls d’aquesta excursió en aquest post.

Passejada pel camí d’Iravals

Una altra caminada fàcil per fer en família a la Cerdanya a la tardor és el camí que uneix els nuclis de Saneja i Iravals. És una caminada de mitja horeta (2,7 quilòmetres anada), amb trams en lleugera pujada,i amb bona sort trobareu bestiar pasturant. Hi ha panoràmiques molt xules de Puigcerdà i la banda francesa. Més detalls en aquest post.

La cascada d’Ur

Al poble d’Ur hi ha un caminet molt fàcil que es fa en mitja horeta des del nucli fins a una petita cascada. És una excursió molt fàcil per fer amb nens a la Cerdanya. Si hi aneu a la tardor, els colors del bosc de ribera són ataronjats. Us expliquem com arribar a aquesta cascada en aquest post.

Booking.com

Laberint màgic de Rocaviva

Rocaviva és un laberint de roques que l’artista Climent Om va esculpir creant diferents formes (majoritàriament cares). El que us proposem, doncs, és una passejada fàcil per fer en família per buscar aquestes roques amagades al bosc. L’any 2010 l’obra va ser declarada bé d’interès cultural pels Consells Comarcals de La Cerdanya i del Alt Urgell. La proposta inicial és vincular aquest laberint màgic a un espai terapèutic i de meditació. Més detalls en aquest post.

L’estany de Puigcerdà

Un dels racons més bonics per passejar a la tardor és l’estany de Puigcerdà. Els arbres que l’envolten agafen tonalitats grogues i taronges, que es reflecteixen a l’aigua estancada.

Ruta a la vall d’Ingla

La segona proposta que us fem per aquesta tardor és que pugueu fins a la font d’Ingla i feu una immersió a aquesta vall. És una caminada que podeu fer sencera fins a la font o arribar-hi en cotxe per una pista forestal. Nosaltres vam deixar el cotxe a mig camí i vam fer el darrer tram fins a la font caminant (1-2 quilòmetres). O bé podeu arribar fins a la font en cotxe (el camí fa una lleugera pujada) i des d’allà fer algunes excursions. Més detalls de l’excursió en aquest post.

Parc de Sant Guillem de Llívia

És un dels millors parcs que hi ha a Catalunya. Hi trobareu jocs infantils per bebés, per nens més grans amb tirolina, pista de bàsquet, camp de futbol, barbacoes, piscina d’estiu, les termes de Llívia i accés al riu Segre. És un parc ampli per portar-hi els gossos a córrer i els nens també! I un lloc fantàstic, d’arbres de fulla caduca, per fer-hi fotografies de tardor amb els arbres de fulles grogues, taronges i marrons. Us n’expliquem més detalls en aquest post.

Parc de Sallagosa

Ja us n’hem parlat en algun altre post perquè aquest parc és una passada però és que a la tardor s’hi ha d’anar sí o si! Té tres petits estanys i els arbres que l’envolten estan completament grocs a aquesta època de l’any, així que és molt bonic. A més si fa sol hi ha efecte mirall a l’aigua… Més detalls en aquest post.

Ruta de la llúdriga a Martinet

Aquesta caminada també és molt fàcil i apta per a totes les edats. Es tracta d’un camí que voreja el riu Segre des de Martinet i que està habilitat per l’observació de la llúdriga. Hi trobareu diferents panells amb informació d’aquest animal (els nous, les petjades, etc) i el recorregut culmina a un mirador amb vistes als meandres del Segre. Més detalls en aquest post.

Excursió a Prat de Cadí

És, per nosaltres, l’excursió més bonica per fer a la Cerdanya juntament amb l’estany de la Font Viva i de Malniu. A la tardor, segir que trobareu la part alta del Cadí nevada mentre que a la falda els colors vermellosos i terrosos tenyeixen els arbres. Parteix del poble d’Estana i en total són uns 7 quilòmetres d’anada i tornada. Us expliquem com fer-la en aquest post.

Camí circular de Llívia

Aquesta és una passejada que forma part dels itineraris inclusius Sumant Capacitats. Aquesta ruta circular parteix de Llívia, passa per Onzès i torna al parc de Sant Guillem. En total 5,6 quilòmetres planers que es poden fer en família (recomanem cotxet de muntanya). Més detalls en aquest post.

I per menjar et recomanem…

Cal rei de Talló

És un hotel just al nucli de Talló, al costat de l’església. Té una molt bona terrassa d’estiu. Fan menú d’arròs de muntanya boníssim i inclou amanida. Proveu també els bunyols de xocolata (la seva especialitat).

Preu: 22,90 (menú arròs entre setmana), 24,90 (menú arròs cap de setmana)

Chez Planés (Sallagosa)

És un restaurant fantàstic al poblet francès de Sallagosa, molt recomanat per fer-hi raclettes i fondues. És un restaurant tradicional, que també és hotel, amb molt bona cuina i decoració de muntanya.

Preu: plat du jour 13 euros entre setmana / 16 euros cap de setmana

Hípica de Prats i Sansor (Prats i Sansor)

És un clàssic a la Cerdanya, el millor trinxat de la comarca i molt econòmic. No us estranyeu si no trobeu indicacions per arribar-hi ni cap cartell que anuncii que hi ha un restaurant. És un lloc tant emblemàtic que funciona pel boca-orella. I, és clar, no oblideu reservar taula! És una restaurant familiar, que només ofereix 3 o 4 primers i 3 o 4 segons. No us portaran carta, us cantaran els plats oralment i no oblideu de demanar el trinxat! De segon l’oferta és de carns a la brasa i de postre, el més típic és la crema catalana i el valencià. Atenció a les racions que són molt grans.

Preu: 15 euros /pax

Els Torrents

Regentat per les entranyables germanes que van guanyar el programa ‘Joc de cartes’ de restaurants a la fresca a la Cerdanya. El seu plat estrella són les galtes de porc, que fan plorar. També heu de provar el pollastre al forn i l’arròs de muntanya. No patiu que no passareu gana, ja veureu que us acabareu enduent alguna cosa en una safateta… si no sou de menjar massa, una amanida de primer i algun plat de carn de segon és ideal. Alerta que no tenen obert entre setmana, només divendres, dissabtes i diumenges i festius.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *