Experiències per regalar a nens i nenes

Si com nosaltres sou més de regalar experiències que coses materials, us hem preparat un llistat de les nostres millors experiències per regalar a la canalla. Que de joguines ja en tenen moltes i el millor que podem fer és sumar temps compartit en família!

Un matí a la casa dels follets

Al peu del Montseny hi ha un petit poblat de follets que viuen en cases de fusta als arbres. Hi ha el follet fuster, el follet dormilega, el follet que es banya al gorg, el follet rellotger, … Aquest poblat es pot visitar en família i aprofitar el matí per conèixer quins tipus de titelles hi ha i com es fabriquen. I ser espectadors d’un petit espectacle de titelles i de la màgia especial del món dels follets. Ho han aconseguit els titellaires Txo, al seu taller a Sant Esteve de Palautordera. Llegiu-ne més en aquesta crònica.

La casa dels objectes gegants a Barcelona

L’experiència de passejar-se i fotografiar-se dins uns casa del revés l’han ideat al Big Fun Museum de Barcelona, situat just davant el mercat de la Boqueria a les Rambles. A la sala de la casa gegant hi trobareu tot d’elements a escala gegant per fer-vos fotografies divertides. Per exemple cadires, un forn, una pipa, una ampolla de vi, una cullera… Llegiu més sobre aquesta proposta en aquest post.

Un taller de xocolata familiar

Us proposem una activitat en família ben diferent: un taller amb xocolata per fer bombons, torrons i mones de Pasqua entre els petits i grans. Treball compartit, a més, amb persones amb discapacitat de l’entitat Hi som. L’experiència la du a terme en Josep Teixidó de l’obrador Xòcala de Cardedeu (Vallès Oriental). Més info en aquest post.

Una nit dalt d’un arbre

No hi ha millor experiència a la natura que fer una nit dins el bosc. Aquesta experiència immersiva es pot viure a les Cabanyes entre Valls de la Garrotxa, sense renunciar, a més, a totes les comoditats. Us proposem una nit a la cabanya Puigsalelles, enmig d’una fageda, que té a més un jacuzzi exterior que podreu gaudir en família. Llegiu-ne més en aquesta crònica.

Fer de grangers a la granja de vaques Can Gel

Una proposta per fer en família a prop de Barcelona, a Dosrius (Maresme). Una visita a una granja lletera catalana en ple funcionament totalment pensada per ser un espai divulgatiu. A la visita els infants no només podran observar les vaques i el seu cicle lleter, sinó alimentar-les i donar biberons als vedellets. Més detalls en aquest post.

Un recorregut al bosc descalços a La Selva de l’Aventura

Caminar descalç notant la fusta, l’aigua, el suro, fent equilibrismes entre troncs, per un pont penjant, buscant animals amagats, olorant plantes del bosc, … Aquesta experiència es pot viure, i a més en família, a Arbúcies, a La Selva de l’Aventura. És un recorregut per a totes les edats, també amb nadons. I ho podeu complementar amb un circuit de tirolines, Trobareu més informació en aquest post.

Una estada a una granja familiar al Bages

Què us semblaria viure una experiència total dins una granja? Us proposem una estada a l’allotjament d’agroturisme el Plans de Cornet, al Bages. Disposareu d’una caseta pera 4 persones amb una era àmplia amb jocs com llit elàstic, caseta de fusta, gronxadors i piscina pròpia. I podreu visitar la granja familiar: ovelles, conills, gallines, ànecs, …. Llegiu-ne la nostra experiència en aquest post.

Una visita al Zoo Pirineus

Conèixer espècies d’animals que viuen al Pirineu i participar en el seu procés de recuperació i reintroducció. I ser espectador i participant d’un espectacle d’aus repinyaires, molt divertit. I conèixer l’únic corb del món que parla i diu… ‘que pasa guapo’. Tor això és el que es pot fer al Zoo Pirineus. Us en parlem més en aquest post.

Un viatge a la casa Lego de Dinamarca

Qui sap si aquest estiu podrem tornar a viatjar. Si busqueu un destí ideal per canalla a Europa us recomanem molt Dinamarca. I si teniu fills amants del Lego, llavors no us podeu perdre la doble ració d’experiències que hi ha a Billund, al centre del país: el parc d’atraccions Legoland i el nostre preferit, la Lego House. Aquest nou espai està pensat per jugar en família amb peces Lego, per potenciar la creativitat i també passar-ho bé al restaurant. Ho podeu llegir en aquest post.

Un partit al Camp Nou o d’un altre esport professional

Bé, no generalitzem i a més el Camp Nou de moment és tancat. O un partit del Barça, o un de l’Espanyol o per veure un partit de bàsquet, d’handbol, d’hoquei o de l’esport d’elit que sigui! Regalar esport és també una manera de fomentar-lo i tenint en compte que el preu de les entrades no és cap broma….

Un abonament de temporada al Tibidabo

La millor excusa per anar al Tibidabo és no haver de pagar entrada cada vegada. Així que un abonament de temporada us servirà per matar algun matí o tarda tonto sense plans. Diversió assegurada! A partir de quina edat ho recomanem? doncs a partir de 2 anys ja tenen atraccions que els poden agradar, com trenets, els cavallets o el mític avió. A la nòria i l’atalaia hauran de fer més d’1 metre d’alçada. Molt ideal pels nens més petita també són el laberint dels miralls i el museu dels autòmats. Llegiu-ne més en aquest post.

Un cap de setmana temàtic a Catalunya

Però també us volem proposar un cap de setmana temàtic per Catalunya. Que als vostres fills els agraden els gegants? Solsona; atrapats per les històries del compte Arnau? el Ripollès; els volcans? la Garrotxa; les bruixes?, el Montseny: en una caravana vintage? Tarragona. En aquest post hem fet un recull de propostes per passar el cap de setmana en família.

Un dia a Granja Aventura

Una de les activitats familiars que ofereix el Centre d’Apropament a la Natura de Navàs són visites guiades per conèixer i alimentar els animals de granja i els de bosc mediterrani que tenen a les seves instal·lacions. Les visites són els dissabtes, diumenge si festius. La visita té una part pedagògica i un toca-toca per tocar animals tipus rèptils (iguanes, camaleons i serps) que està molt bé. El preu són 11 euros els adults i 9 els nens (paguen a partir dels 2 anys). Llegiu-ne més aquí.

Entrades per anar a Port Aventura

Els nens facin 1 metre d’alçada (tinguin 2 o 3 anys) ja poden gaudir de Port Aventura. Si que és cert que hi ha alguna atracció que si fan 0,95 metres ja poden pujar-hi, però són 4 o 5… si voleu disfrutar plenament de Sésamo Aventura, espereu-vos que facin un metre d’alçada. Sigui com sigui, podran passar-ho bé amb moltes atraccions com els avions, els tractors i la nova, el Sesamo Street Mision que és molt divertida! A banda del Sésamo Aventura hi ha altres atraccions al parc on també podran pujar, hi ha una part d’atraccions infantils a la Xina, el carroussel al Far West i alguns autos de xoc també. Trobareu més informació en aquest post.

Un pack de classes d’esquí i altres activitats a la Molina

Tant si sou amants de l’esquí o no, hi ha moltes opcions per fer gaudir de la neu als més petits. Fins i tot els nens i nenes que tenen menys de 3 anys. A l’estació d’esquí de la Molina trobareu l’Escola d’Esquí de la Molina, que és la que gestiona la pista de debutants a Pista Llarga. Una de les opcions que teniu si no us agrada esquiar és aprofitar la pista de trineus que hi ha a Pista Llarga. Una altra activitat és el tobogan amb un donut inflable. La baixadeta és curta i la pujada es fa amb una cinta transportadora. Com el dels trineus, aquests tiquets s’han de comprar a banda del forfet. 2 baixades costen 3 euros i 12, 15 euros. Consulteu preus al seu web peruqè tenen packs d’activitats i també trobareu més informació en el post que vam escriure fa un temps.

Un taller musical en família a l’estudi de Dàmaris Gelabert

Una de les activitats que podeu fer en família és una sessió d’estimulació musical a l’estudi de la Dàmaris Gelabert, a Cardedeu. L’espai es diu Tot sona i els caps de setmana ofereixen sessions familiars i és ideal si teniu nens de 0 a 6 anys peruqè és una sessió que podreu fer junts. No us emocioneu perquè les sessions no les fa la Dàmaris Gelabert en persona, sinó altres professionals que treballen el seu mateix mètode, com la Laura Carrión. També fan sessions de massatges per nadons i jocs de falda. Podeu reservar-ho aquí.

Un matí de ciència al Lab.06 de Manresa

El Lab.06 és un centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats de la Universitat de Manresa. Ofereixen activitats a les escoles bressol però els diumenges al matí també podeu anar a fer ciència en família a les seves instal·lacions. Tenen una sèrie de panells de fusta i propostes de jocs pensades per estimular la resolució autònoma de reptes de ciència i es tracta d’acompanyar-los en aquestes activitats. És per a nens de 0 a 6 anys i cal inscripció prèvia al seu web.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “Experiències per regalar a nens i nenes

  1. Hola,

    Tots els regals que es mencionen en l’article son especials, però, segurament molts de nosaltres, quan regalem experiències o regals intangibles no sabem com embolicar-los o entregarlos.

    Fa poc vaig descobrir SendGift, una aplicació increïble per a embolicar regals digitalment. A més la web està en català: https://www.sendgift.io/ca/

    Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *