Com preparar una maleta per viatjar amb bebès i nens

Ens seguim preparant per viatjar. Quan puguem. Si ja heu llegit els consells per viatjar amb criatures i per viatjar en avió avui ampliem les recomanacions per preparar la maleta dels més petits: la roba més imprescindible, medicaments, tipus de calçat i altres consells.

Maleta per a nadons de 0-2 anys

Roba: 3-4 mudes senceres segons la temporada. El millor és rentar la roba al destí i emportar-se poques coses. Un pijama i dos parells de sabates. També és útil una gorra per protegir del sol i el vent a l’estiu i gorro, bufanda i guants si és hivern!

-Una ampolleta de viatge amb sabó de roba delicada de nadó

Bolquers: si viatgem entre 3-4 dies ens podem endur els bolquers necessaris (uns 10-15). Si marxem més dies, ens emportem els bolquers necessaris per passar el primer dia (el de viatge i l’endemà) i comprem bolquers al lloc de destí.

Higiene: si marxeu més de 3-4 dies, emporteu-vos una espongeta per fer la cura i neteja del bolquer. Si no, amb les tovalloletes fareu. No oblideu una ampolleta petita del sabó de cos i cap especial per nadó i la crema de cos (nosaltres ens enduem les ampolletes de mostres). Poseu també a la maleta la crema de bolquer, el raspall de dents i el raspall o pinta de cabell adequats. Si viatgeu a l’estiu, no oblideu la crema solar.

Menjar: Si feu lactància materna és fàcil, no heu de preparar res. Si opteu per la lactancia amb llet artificial necessitareu la llet en pols (van molt bé els recipients amb compartiments per portar les dosis preparades), una ampolla d’aigua o termo calent i els biberons. Quan ja prenen fruita o iogurts, sempre va bé portar-ne asobre pel trajecte per entretenir-los, així com galetes o bastonets de pa. Si ja fa una alimentació a base de verdura, carn i peix, emporteu-vos en una carmanyola els primers àpats (a l’avió no tindreu problemes per portar purés preparats de vidre, per exemple, o una carmanyola de plàstic amb verdura cuita). La resta, ho prepareu al destí.

Altres: no oblideu el xumet (si n’utilitza, ben enganxat amb un cordill perquè no es perdi), un biberó o got per l’aigua o la llet i sempre va molt bé dur una cullereta (per si compreu un iogurt, una mica de compota natural de fruita,…) i no oblideu uns quants pitets!

Trona: una de les trones de viatge més fàcils de transportar són aquestes de roba. Us estalviarà molt espai i algun maldecap!

Entreteniments per l’avió/tren: si viatgeu en avió una de les coses que no us podeu deixar és una muselina o manteta per abrigar-los quan estigueu volant, quan la temperatura baixa. Uns mitjons de reforç també van bé. Penseu a dur una bosseta amb bolquers i tovalloletes i una muda de recanvi pel viatge en avió, també. I si ja tenen gairebé un any, per entretenir-los són molt útils els colors i llibreta, els gomets, la plastilina, …

Medicaments: indispensable sempre l’Apiretal o Dalsy. Si viatgeu a l’hivern, el sèrum per descongestionar el nas i l’aspirador nasal també us poden ser útils. Porteu sempre un termòmetre al botiquí.

Maleta per a nens i nenes 2-6 anys

Roba: que sigui còmode, especialment la que portaran posada durant el vol/trajecte en cotxe o tren. Agafeu 3-4 mudes i renteu la roba al destí. Un pijama i dos parells de sabates. També és útil una gorra per protegir del sol i el vent a l’estiu i gorro, bufanda i guants si és hivern! Si marxeu a un lloc plujós, agafeu un impermeable i un paraigua dels que es pleguen petitets.

Higiene: sabó i crema especial, si en fan servir. Paquets de tovalloletes sempre és un indispensable. Si viatgeu a l’estiu, no oblideu la crema solar.

.-Menjar: sempre portar alguna cosa per picar i matar la gana (bastonets de pa, fruits secs, fruita, galetes, …) i aigua!

Estris per menjar: una cullereta sempre va bé. I no oblideu els pitets si encara en fan servir.

Orinal de viatge: en fan uns que es pleguen i es poden portar a qualsevol lloc. Us sentireu més còmodes si s’asseuen a la seva pròpia base sobretot quan aneu a lavabos públics!

Jocs: continuaran sent molt útils els colors i la llibreta, els gomets, la plastilina, cartes, jocs magnètics, … Un altre recurs és una revista infantil, que una vegada llegida durant el viatge (a més sovint tenen activitats) la podem llençar. Més útil que els contes…nosaltres els llibres els aconstumem a comprar al destí com a record (abans que comprar qualsevol altre xorrada…), fins i tot encara que estiguin en un altre idioma. Una altra joguina molt útil i que ocupa poc a la maleta són els globus, les pilotes inflables i les ampolletes per fer bombolles de sabó.

Música: si feu un viatge en cotxe, penseu en agafar un pendrive amb la seva música preferida, que això sempre fa menys feixugues les hores de trajecte.

Medicaments: indispensable sempre l’Apiretal o Dalsy. Les tiretes o gases amb esparadraps també són útilsper una emergència. Porteu sempre un termòmetre al botiquí.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *