Excursions fàcils per fer amb nens a la Cerdanya

Us fem un llistat d’excursions que podeu fer en família a la Cerdanya. Us les hem ordenat de més fàcil a més complicada, afegint alguns criteris més. Les primeres excursions són curtes i planeres, després es van complicant amb pendents i les darreres ja impliquen alguna logística, com ara telecabines i telecadires.

La cascada d’Ur

Al poble de la cerdanya francesa d’Ur hi ha un caminet molt fàcil que es fa en mitja horeta des del nucli fins a una petita cascada. Si hi aneu a la tardor, els colors del bosc de ribera són ataronjats i si hi aneu a l’estiu, si us atreviu us podreu banyar als petits gorgs i a la cascada! És ideal per nens que comencen a caminar (sender sense perills) i que poden fer sols sense cansar-se, ja que no hi ha pendents.  Més detalls en aquest post.

Camí dels enamorats de Puigcerdà

Passejada facil i planera, partint de l’estany de Puigcerdà i direcció a l’Hospital Transfronterer hi ha una petita excursió circular molt fàcil de fer. És un itinerari assenyalat amb pilones (trobareu diverses senyals on hi posa ‘Itinerari saludable’) que ressegueix primer el curs de la sèquia que abasteix l’estany, fins a l’ermita de Rigolisa i torna per l’anomenat ‘camí dels enamorats’. En total són uns dos quilòmetres pels afores de Puigcerdà des d’on hi ha unes vistes fantàstiques a banda i banda de la vall de la Cerdanya. Més detallets en aquest aquest post.

Pla de Barrés a Bolquera

És un recorregut planer que voreja el riu Barrés, on hi podreu posar els peus a l’aigua i els nens banyar-s’hi sense problemes ja que les aigües baixen molt tranquil·lament. A més és una excursió a l’ombra, així que va molt bé pels dies més calorosos de l’estiu. Per tant: planera, remullada al riu i ombra. Trobareu més informació en aquest post.

Dolmen de Paborde de la Molina

Aquesta passejada és super senzilla, ideal per si busqueu una excursió per fer amb nens que caminen des de fa poquet. Per arribar al dolmen només són 5 minuts de caminada des de la Molina, encara que el primer tram fa una mica de pujada. Però un cop dalt el turó, el camí és planer i al fons ja veureu el dolmen, una construcció que no deixa de ser un al·licient pels infants a l’hora de jugar! Us expliquem la ruta en aquest post.

Dolmen de Brangoly

Aquesta és també una altra de les excursions fàcils per fer amb nens, fins i tot petits. Branbgoly és un nucli que pertany al poble d’Enveig a l’interior de la vall. Just abans d’arribar al nucli de Brangoly trobareu una senyal que ja indica el camí cap al dolmen. Hi ha una mica d’aparcament a tocar de la carretera. El caminet és d’uns 50 metres fins que arribeu al dolmen, que és un dels més grans del Pirineu. Trobareu més informació en aquest post.

Mirador del Cap del Ras

Aquesta excursió és molt molt facileta, ideal per fer en família de nens petitets que encara es cansin caminant (2-3 anys) o per fer en cotxet (ja sigui o no de muntanya). El cas és que l’accés fins a aquest mirador és un itinerari adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i hi ha habilitat un caminet asfaltat perfecte. La caminada fins al mirador són uns 700 metres planers, molt fàcils. Al mirador hi ha taules per fer pícnics i llocs per descansar. Hi ha vistes a tot el Cadí i les muntanyes del parc nacional d’Aigüestortes, el Puigpedrós i els pobles de Bellver, Prullans, Lles o Meranges. Us expliquem com arribar-hi en aquest post.

Mirador del pla d’Escobeiró

Una excursió sense dificultat, amb zona de pícnic. Fins a la tortre s’hi arriba caminant en 5 minuts, des del pàrquing,. El mirador del pla d’Escobeiró és una torre de fusta a 1.700 metres d’alçada que s’enfila a la zona de l’estació d’esquí de la Masella, on hi podreu veure vistes de 360 graus de la Cerdanya, des del Cadí, el Pedraforca, el Puigpedrós, el Puigmal i la Tossa d’Alp. Més informació en aquest post.

Ruta de la llúdriga a Martinet

Aquesta caminada també és molt fàcil i apta per a totes les edats. Es tracta d’un camí que voreja el riu Segre des de Martinet i que està habilitat per l’observació de la llúdriga. Hi trobareu diferents panells amb informació d’aquest animal (els nous, les petjades, etc) i el recorregut culmina a un mirador amb vistes als meandres del Segre. En total són 2,8 quilòmetres de recorregut (anada i tornada) que es poden fer en una horeta. Més detallets en aquest post.

Palanca del Segre

Aquesta que us proposem és una ruta circular planera, molt fàcil per fer en família, al voltant del riu Segre. Trobareu diferents passarel·les i platges de sorra al riu, on us hi podreu banyar. El punt culimant és arribar fins al pont de la palanca del Segre, un pont de fusta penjant molt bonic. A l’altra banda del pont hi ha taules per fer pícnic i podeu arribar fins al nucli de Sanavastre. Tot plegat són uns 3 quilòmetres de camí planer molt entretinguts gràcies al riu. Us expliquem com començar el recorregut en aquest post.

Camí de Llívia a Ur

Una passejada fàcil des de Llívia és resseguir el camí de Sant Jaume, en el primer tram que uneix l’enclavament amb el poble francès d’Ur. És un camí que no és circular, hi ha 4 quilòmetres entre els nuclis de Llívia i Ur i heu de comptar que caldria fer anada i tornada. En aquest tram passareu per l’hípica de Llívia, tindreu magnífiques vistes a la Cerdanya, vorejareu la falda de la muntanya de l’ermita de Dorres i al Cadí i trobareu un banc fantàstic per descansar. Més informació en aquest post.

Camí circular de Llívia

Una excursió circular també molt fàcil de fer als voltants de Llívia. Forma part dels circuits inclusius Sumant Capacitats. En total són uns 3 quilòmetres entre camps que a l’hivern estan nevats i amb bestiar pasturant i a l’estiu són camps de cereals. Les vistes a banda i banda de la vall valen la pena. Part del camí és asfaltat però l’altra meitat no, és camí de terra i pedres, però apte pels cotxets. De tornada, feu parada al parc de Sant Guillem per reposar! Més informació en aquest post

La Vall d’Ingla

Podeu arribar a la font d’Ingla des de l’església de Sant Serni de Coborriu (Bellver) o bé arribar en cotxe fins a a la font, on hi ha una zona de pícnic, i des d’allà fer una caminada. És un bon lloc per passar el dia. Més info en aquest post.

Ruta dels dòlmens d’Eina

Anem incrementant la dificultat. Aquesta excursió és planera però és més llarga. És una ruta circular i té com a incentiu afegit per a la canalla la recerca dels 2 dòlmens i el menhir que hi ha al llarg de la ruta. Fer el camí circular són 5 quilòmetres i mig pràcticament ( es pot fer un 2-3 horetes) però podeu fer una opció més fàcil que és veure els dos dòlmens (el dolmen del Pou i de Pasquerets) i tornar, que són en total 3 quilòmetres (1,5 anada i 1,5 de tornada). Us expliquem com arribar-hi en aquest post.

Ruta per la Vall d’Eina

La Vall d’Eina és una reserva natural especialment protegida per la seva flora. Està considerada el bressol de la botànica dels Pirineus i és especialment esplendorosa entre els mesos de maig i juny. S’hi arriba des dels afores d’Eina (un poble prop de Sallagosa a la Cerdanya francesa. Us propostem una ruta circular de 4 km per aquesta vall i en trobareu més informació en aquest post.

L’estany Passet

També és un bon lloc per passar-hi el dia. A l’hivern l’accés a l’estany és tancat al pas de vehicles i hi haureu d’arribar caminant. És una passejada de mitja hora de lleugera pujada (de tornada) però molt fàcil i en total són 2 quilòmetres entre el lloc on heu de deixar el cotxe fins a l’inici de l’estany. En temporada d’estiu, podreu arribar fins a l’estany amb vehicle i des d’allà fer alguna caminada. Més detallets aquí.

Castell de Llívia

Una passejada fàcil des de Llívia però amb pendent. Hi ha una de les millors panoràmiques de la Cerdanya, pujant fins a les restes d’un castell. Hi ha dos camins, un amb més pendent que l’altre (i per tant, un més ràpid i un de més curt). Us els expliquem en aquest post.

Sant Martí d’Envalls a Angostrina

Una altra caminada fàcil des del poble d’Angostrina fins a l’ermita romànica de Sant Martí d’Envalls. És un camí que recorre el curs del riu Angostrina. S’hi accedeix des d’un petit aparcament i fins a la capella hi ha menys de mitja horeta caminant al peu del pic Carlit, un camí planer. Més info en aquest post.

Ermita de Dorres

Enmig de la Cerdanya destaca un turonet presidit per una petita ermita. És Dorres, que sempre és allà vigilant. Per pujar-hi cal anar fins al poblet de Dorres, que és conegut per tenir uns banys romans. L’excursió a peu es pot fer des del poble o es pot accedir amb el cotxe i fer l’últim tram a peu (és un camí de pendent). Us expliquem com arribar-hi aquí.

Molí del salt

Excursió fàcil per fer amb nens a un raconet preciós amb una cascada i una mica de gorg on els valents us podreu banyar a l’estiu. S’hi pot arribar per diferents camins, alguns més llargs que altres. Però el més fàcil us permetrà arribar en cotxe fins a 10 minuts a peu caminant abans de la cascada. És un bon lloc per passarhi el dia. Us expliquem com arribar-hi en aquest post.

Ascens fins al Niu de l’Àliga

No és que sigui una excursió complicada sinó que implica més logística, però és una excursió imprescindible a la Cerdanya. Amb l’allargament del telecabina de la Molina podreu arribar fins al Niu de l’Àliga, a 2500 metres. També podeu parar a mig recorregut i pujar caminant els darrers metres (20 minutets de pujada) fins arribar al restaurant. Són les millors vistes de la Cerdanya i una excuirsió que es pot fer tot l’any! Us n’expliquem més coses en aquest post.

Esterregalls d’All

Aquesta caminada no és complicada però sí que és cert que és un lloc que s’hi ha d’anar amb precaució (perquè ens entenguem, els nens no podran córrer lliurement…). Els esterregalls d’All és una formació rocosa formada per còdols per l’erosió de l’aigua. És un itinerari fàcil per fer a peu, que està recentment acondicionat amb graons per facilitar les pujades, i que està senyalitzat amb marques de color groc. Té tres miradors panoràmics, el més espectacular és el que se situa a l’altre costat d’on comença el camí, és el que està més allunyat. El recorregut es pot completar amb una hora a peu. No es pot fer amb cotxet, haureu de portat motxilla portanadons. Més informació en aquest post.

Llac de les Bulloses

Una excursió molt fàcil i divertida per fer amb nens és agafar el telecadira de l’estació de Font Romeu (és el telecadira de la zona de La Calme) que et deixa a 300 metres el llac de les Bulloses. Una vegada heu arribat, teniu moltes opcions per fer excursions: caminar fins al llac gran de les Bullosos són 20 minutets, però també us podeu acostar fins als estanys més petits (l’estany de la Pradella, l’estany Negre) i fer els circuits que donen la volta, per exemple. és fàcil que hi trobeu vaques i cavalls pasturant lliurement. Més info en aquest post.

Miradors del pla de l’Àliga

És una excursió fàcil, una part de la qual és circular, i que podeu fer amb nens (trigareu 1,30min – 2h depen del ritme). Veureu tres miradors amb vistes a tot el Cadí i la vall de la Cerdanya. Les corbes que hi ha fins a arribar a Estana valen la pena! Més info aquí.

L’estany de la Font Viva

Des de l’estany Passet es pot fer una excursió de 6km circular fins a l’estany de la Font Viva. És un estany de fàcil accés i ideal per banyar-se, l’aigua no està tan freda com altres estanys de muntanya. Tot i que el primer tram és de grimpada, la resta és una passejada força fàcil i amb unes vistes espectaculars. Llegiu-ne més en aquest post.

Llac de Malniu

Aquesta és una de les excursions més conegudes de la Cerdanya. Es tracta de pujar caminant als llacs de Malniu, des del refugi de Malniu. Des del refugi de Malniues triguen uns 30 minuts fins al llac (amb una mica de pendent).Necessiareu motxilla portabebés, en aquest cas. Més info en aquest post.

Prat de Cadí

Aquesta excursió és fàcil però més llarga. És una caminada que surt des del poble d’Estana. Es ben bé una hora de pujada (en total uns 7 quilòmetres d’anada i tornada) i una hora de baixada. Però l’esforç val molt molt moltíssima la pena. Prat de Cadí és un extens prat a més de 1.800 metres d’altitud i als peus del Cadí Moixeró. Tindreu les parets de la cara nord del Cadí sobre vostre, és impressionant. Us expliquem com arribar-hi en aquest post.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Un pensament sobre “Excursions fàcils per fer amb nens a la Cerdanya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *