El Turó de l’Home amb nens

Hi ha un cim simbòlic pels vallesans; els 1706 metres d’alçada del Turó de l’Home. És una de les millors excursions per fer amb nens al Montseny. Aneu-hi un dia clar, que es vegi el mar, els Pirineus (sovint nevats) i amb una mica de sort també l’illa de Mallorca. Aneu-hi per trepitjar història: la primera estació meteorològica de la península Ibèrica, els terrenys d’una antiga base militar. I perquè és un ascens fàcil per fer amb canalla: el primer cim d’en Blai.
  • Distància: 2 km anada + 2 km tornada
  • Circular: no
  • Pendent: suau
  • Amb infants: sí, motxilla portanadons si s’escau

L’ascens des de l’aparcament del Turó

La manera més més més fàcil per arribar al Turó de l’Home és arribar en cotxe fins a l’aparcament del Turó de l’Home. Hi ha una caseta d’informació del parc i ja veureu que hi ha una barrera que impedeix el pas fins al cim.

Des de l’aparcament podeu arribar al Turó per dues vies: un caminet que neix al final del parquing que us portarà a dalt de tot en 20 minutets o continuant la carretera asfaltada a peu que va vorejant el com fins al capdamunt. Si el feu amb canalla, la pujada és molt més suau per la carretera asfaltada. Són uns 2km d’ascens lleuger i l’últim tram és més empinat i amb pedres, però és curt. El camí que fa més via és el corriol del final de l’aparcament.

El Turó de l’Home fa 1.712 metres d’alçada i des d¡aquest punt podreu veure el mar, Mallorca en un dia clar, els Pirineus i Montserrat, per exemple.

Altres excursions

Per arribar al Turó de l’Home una de les excursions més emblemàtiques és pujar-hi des de Santa Fe, partint de la Font de Passavets (us en parlem en aquest post). Són uns 5km de pujada que es poden fer en dues hores, passant per un pou de glaç i el coll Pregon.

L’altra caminada des d’aquest punt és l’ascens fins Les Agudes, resseguint pràcticament la carena. De fet, la ruta més habitual d’uns 8-9km és fer la circular Font de Passavets – Turó de l’Home – Les Agudes i baixar per la Font de Briançó.

Curiositats del Turó de l’Home

El Turó de l’Home va ser el primer observatori meteorològic de la península Ibèrica. Va començar a funcionar el 1932, però el projecte s’havia gestat molt abans, a finals del segle XIX i a materalitzar amb la Mancomunitat. Amb la victòria de Franco, l’Estat va expoliar els terrenys del cim (que continuen a les seves mans) i l’observatori va passar a mans de l’Instituto Nacional de Meteorología, que el va gestionar fins al 2004. Durant més de 70 anys al cim hi ha viscut un meteoròleg, primer Fernando García de Castro i després Miquel Meseguer. Actualment l’estació meteorològica és automàtica i està situada al Puigsesolles, el turó del costat.

Al cim del costat, al Puigsesolles, hi van instal·lar una base militar. Formava part de l’exèrcit de terra que s’encarregava de les transmissions i telecomunicacions. Hi havia (i hi ha encara en funcionament) una gran antena i una caserna amb uns 50 soldats, que es va enderrocar l’any 2001.

I per menjar et recomanem…

Fonda del Montseny

Un restaurant de cuina casolana al centre del poble del Montseny. Us recomanem la terrassa a l’estiu (a la plaça del poble i amb vistes) i el caliu del menjador a l’hivern. Carns a la brasa i cuina tradicional catalana. Tasteu les albergínies farides!

Preu: Menú entre setmana 18 euros. Menús cap de setmana 22-25 euros.

Del poble del Montseny no us perdeu una visita ala seva església, al forn de pa (boníssim el pa i les pastes) i la petita botigueta on podreu comprar productes del Montseny com iogurts i formatges.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Un pensament sobre “El Turó de l’Home amb nens

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *