Si teniu pensat visitar la Cerdanya a l’hivern i encara no ho heu fet mai, us fem un resum dels llocs iomprescindibles d’aquesta comarca quan fa fred. I si la trobeu nevada, millor que millor! Són activitats que podeu fer en família a banda de l’esquí.
Pujar al Niu de l’Àliga
L’allargament del telecabina de la Molina ha facilitat l’accés fins al refugi del Niu de l’Àliga. Així que des d’aquest hivern podeu planificar un dinar a més de 2.500 metres d’alçada i ho podeu fer tant si esquieu com si no. Només per les vistes, val la pena! Més informació en aquest post.
Excursió a l’estany Passet (Puymorens)
Una de les excursions més fàcils de fer amb un paisatge més espectacular és a l’estany Passet, a Porté Puymorens. És un estany que durant tot l’any excepte a l’hivern s’hi pot accedir en cotxe, però quan fa més fred tanquen la carretera i us trobareu una barrera que us impedirà el pas. Però s’hi pot arribar igualment amb una caminada d’uns 30 minuts a pas lleuger per la mateixa carretera fins a l’inici de l’estany. Més informació en aquest post.
Miradors de Llívia i Cereja
La Cerdanya és la vall més gran del Pirineu català i, per la seva amplitud, una de les comarques amb més hores de sol. I aquesta virtut cal exprimir-la! per això us proposem contemplar les vistes de la Cerdanya, com es pon el sol mandrós de l’estiu, en algun dels seus miradors. El nostre preferit són les dues plataformes de fusta que hi ha al turonet de Cereja, i s’hi pot arnar caminant des de Llívia. També és de fàcil accés en cotxe. Us ho expliquem en aques post.
Puigcerdà, Bellver i Llívia
Si és la primera vegada que visiteu la Cerdanya, heu de conèixer els pobles de Bellver de Cerdanya, Llívia i la capital de comarca, Puigcerdà. A Bellver heu de visitar la plaça major fortigicada, la torre de la presó de l’antic castell o els miradors, així com esglésies properes com Santa Maria de Talló, Sant Serni de Cobarriu o Santa Eugènia de Nerellà. A Llívia, no us perdeu les rutes de l’època romana i visigòtica, l’església de la mare de Déu dels Àngels i el Museu de la Farmàcia Esteva, una de les més antigues d’Europa. A Puigcerdà, pugeu a veure les vistes del campanar de Santa Maria, passegeu per l’estany i pels seus carrers comercials plens de vida.
Banys de Llo
Un dels millors plaers a la Cerdanya és un remull en aigues calentes sulfuroses. Hi ha diversos banys on ho podeu fer, però per nosaltres per instal·lacions, el millor són els Banys de Llo. Tres piscines exteriors, banys i dutxes recentment renovats i facilitats per anar-hi amb nadons, com canviadors. Un lloc fantàstic per anar en família si neva o plou! Més informació en aquest post.
Una excursió amb raquetes de neu
És una manera de fer excursions per la muntanya quan la muntanya està plena de neu! Les raquetes permeten no enfonsar-se ni relliscar i és una activitat que es pot fer a partir dels 5 anys aproximadament (que és per quan hi ha raquetes per petits). Nosaltres ho hem provat a Pimorent amb una de les activitats familiars guiades que organitza Cerdanya Ecoresort i us ho expliquem en aquest post.
Baixar per l’snowtubbing de Font Romeu i pista de trineus
És una activitat nova que hi ha a l’estació d’esquí i que es pot fer a partir dels 3 anys. La particularitat és que tenendonuts gegants compartits per 4/5 membres. Una activitat super divertida per fer en família! Aquí en trobareu més informació.
El camí dels enamorats a Puigcerdà nevat
Parada número 1 a la Cerdanya nevada: l’estany gelat de Puigcerdà. Doncs bé, partint de la zona de l’estany, anant direcció al nou Hospital Transfronterer hi ha una petita excursió circular molt fàcil de fer. És un itinerari assenyalat amb pilones (trobareu diverses senyals on hi posa ‘Itinerari saludable’) que ressegueix primer el curs de la sèquia que abasteix l’estany, fins a l’ermita de Rigolisa i torna per l’anomenat ‘camí dels enamorats’. En total són uns dos quilòmetres pels afores de Puigcerdà des d’on hi ha unes vistes fantàstiques a banda i banda de la vall de la Cerdanya. En trobareu més informació en aquest post.
Parcs infantils de Sant Guillem de Llívia i Sallagosa
Si busqueu parcs infantils xulos a la Cerdanya us en recomanem dos. Al parc de Sant Guillem de Llívia hi trobareu jocs infantils per bebés, per nens més grans amb tirolina, pista de bàsquet, camp de futbol, barbacoes, piscina d’estiu i accés al riu Segre. És un parc ampli per portar-hi els gossos a córrer i els nens també! El parc de Sallagosa és un altre dels millors parcs infantils de la Cerdanya. Té un parell d’estanys, connectats entre si per una sèquia, que alimenten dos molins. Als llacs hi ha ànecs i cignes. Però el que també està molt bé d’aquest parc són els jocs infantils. N’hi ha per nens molt petits (un tren, tobogans i gronxadors) però també pensats per nens una mica més grans, com un pèndol amb rodes.
Un passeig en ruc a Bolvir
Si voleu fer una proposta diferent amb nens a la Cerdanya, què us sembla una volta pels afores de Bolvir en ruc? la iniciativa és de l’Anna Civit i la seva família, que ofereixen sortides d’una hora amb guia a dalt d’un ruc. Us n’expliquem la nostra experiència en aquest post.
Visita a la farmàcia de Llívia
Activitats pensades per si plou o neva i no teniu ganes d’esquiar. La farmàcia de Llívia presumeix de ser, juntament amb la de Cardedeu, una de les més antigues d’Europa ja que es remunta a l’època medieval. Està al Museu de Llívia, l’entrada val 3 o 4 euros. Al Museu hi trobareu la història de la vila i de la nissaga de farmacèutics que va tenir. Finalment podreu veure el mostrador de la farmàcia pràcticament igual que la va deixar la família Esteve. El més important és la col·lecció de pots en què es guardaven antigament els remeis farmacèutics. En trobareu més informació en aquest post.
Pujar al castell de Llívia per veure la plana nevada
És una de les caminades més fàcils per fer en família que sempre us recomanem, a qualsevol època de l’any. Però aprofiteu a l’hivern quan estigui nevat per pujar-hi i veure les vistes de la vall de la Cerdanya nevada. Us expliquem com arribar-hi en aquest post.
Prat de Cadí
Una de les millors excursions per fer a la Cerdanya és a Prat de cadí, des d’Estana. És una passejada d’una horeta fins a tocar les parets de la serra del Cadí. Espectacular. En funció de com de nevat estigui, tingueu en compte que l’haureu de fer amb raquetes de neu. Una alternativa és la caminada al voltant dels miradors de Cadí. Trobareu més informació de com arribar a Prat de Cadí en aquest post i una excursió alternativa és arribar en cotxe al santuari de Bastanist.
Si has arribat fins aquí també et pot interessar…