Imprescindible a l’hivern a la Cerdanya

Si teniu pensat visitar la Cerdanya a l’hivern i encara no ho heu fet mai, us fem un resum dels llocs iomprescindibles d’aquesta comarca quan fa fred. I si la trobeu nevada, millor que millor! Són activitats que podeu fer en família a banda de l’esquí.

Pujar al Niu de l’Àliga

L’allargament del telecabina de la Molina ha facilitat l’accés fins al refugi del Niu de l’Àliga. Així que des d’aquest hivern podeu planificar un dinar a més de 2.500 metres d’alçada i ho podeu fer tant si esquieu com si no. Només per les vistes, val la pena! Més informació en aquest post.

Excursió a l’estany Passet (Puymorens)

Una de les excursions més fàcils de fer amb un paisatge més espectacular és a l’estany Passet, a Porté Puymorens. És un estany que durant tot l’any excepte a l’hivern s’hi pot accedir en cotxe, però quan fa més fred tanquen la carretera i us trobareu una barrera que us impedirà el pas. Però s’hi pot arribar igualment amb una caminada d’uns 30 minuts a pas lleuger per la mateixa carretera fins a l’inici de l’estany. Més informació en aquest post.

Puigcerdà, Bellver i Llívia

Si és la primera vegada que visiteu la Cerdanya, heu de conèixer els pobles de Bellver de Cerdanya, Llívia i la capital de comarca, Puigcerdà. A Bellver heu de visitar la plaça major fortigicada, la torre de la presó de l’antic castell o els miradors, així com esglésies properes com Santa Maria de Talló, Sant Serni de Cobarriu o Santa Eugènia de Nerellà. A Llívia, no us perdeu les rutes de l’època romana i visigòtica, l’església de la mare de Déu dels Àngels i el Museu de la Farmàcia Esteva, una de les més antigues d’Europa. A Puigcerdà, pugeu a veure les vistes del campanar de Santa Maria, passegeu per l’estany i pels seus carrers comercials plens de vida.

Banys de Llo

Un dels millors plaers a la Cerdanya és un remull en aigues calentes sulfuroses. Hi ha diversos banys on ho podeu fer, però per nosaltres per instal·lacions, el millor són els Banys de Llo. Tres piscines exteriors, banys i dutxes recentment renovats i facilitats per anar-hi amb nadons, com canviadors. Un lloc fantàstic per anar en família si neva o plou! Més informació en aquest post.

Parcs infantils de Sant Guillem de Llívia i Sallagosa

Si busqueu parcs infantils xulos a la Cerdanya us en recomanem dos. Al parc de Sant Guillem de Llívia hi trobareu jocs infantils per bebés, per nens més grans amb tirolina, pista de bàsquet, camp de futbol, barbacoes, piscina d’estiu i accés al riu Segre. És un parc ampli per portar-hi els gossos a córrer i els nens també! El parc de Sallagosa és un altre dels millors parcs infantils de la Cerdanya. Té un parell d’estanys, connectats entre si per una sèquia, que alimenten dos molins. Als llacs hi ha ànecs i cignes. Però el que també està molt bé d’aquest parc són els jocs infantils. N’hi ha per nens molt petits (un tren, tobogans i gronxadors) però també pensats per nens una mica més grans, com un pèndol amb rodes.

Prat de Cadí

Una de les millors excursions per fer a la Cerdanya és a Prat de cadí, des d’Estana. És una passejada d’una horeta fins a tocar les parets de la serra del Cadí. Espectacular. En funció de com de nevat estigui, tingueu en compte que l’haureu de fer amb raquetes de neu. Més info en aquest post.

I recordeu que en aquest post hi trobareu els millors restaurants de la Cerdanya i us en recomanem alguns especialment per anar-hi a l’hivern!

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *