Els millors mercats de Nadal d’Europa

Us hem fet un rànquing dels millors mercats de Nadal a Europa que hem visitat. Si ens pregunteu quina és la millor ciutat per viure l’esperit nadalenc us respondrem ràpidament que Colònia (i això que no és el que més fama té!). Si que és veritat que els pobles d’Alsàcia són molt bonics per la seva decoració, però com a mercat amb parades i atraccions, Alemanya guanya per golejada. El llistat, per ordre, és el següent.

1. Colònia (Alemanya)

Colònia té 7 mercats de Nadal diferents al centre: el mercat de la catedral, el mercat de l’àngel, el mercat del port, el mercat de Sant Nicolau, el mercat del barri antic, el mercat del parc Stadtgarten i el mercat gai i lèsbic de Nadal. El més gran és el de la catedral, que té un arbre gegant al mig i una reixa de llumetes que cobreix totes les parades. Però és que la resta de mercats estan decorats temàticament: El mercat del barri antic està dedicat al món dels ‘gnomos’ i té fins i tot una pista de patinatge sobre gel i de cúrling! Tammbé hi ha el mercat de l’àngel, amb totes les paradetes de fusta blanca, i el mercat del poblat de Santa Claus, que recrea un poblet típic alemany on hi viu Sant Nicolau. Podeu llegir més coses sobre els mercats de Nadal de Colònia aquí.

2. Colmar (Alsàcia)

Colmar està considerat el poble més bonic de França i aquesta etiqueta i bé que se la mereix. I disfressat de Nadal, encara més! és un mercat que està instal·lat als carrers del centre i totes les façanes de les cases estan decorades amb peluixos i elements nadalencs. Hi ha una foto molt típica, la del pont sobre el canal, a la zona que s’anomena ‘Petite Venice’. A Colmar el mercat de Nadal dura més enllà del 25 de desembre, fins a Cap d’Any. Si us allotgeu a Estrasburg (que també fa mercat de Nadal, però només dura l’advent), una opció per visitar Colmar és fer-ho en tren, ja que està a poc més de mitja hora i l’estació queda ben a prop del centre de les dues localitats. Trobareu més info aquí.

fora

3. Bremen

Hi ha una màgia especial en aquest mercat de Nadal. Segurament és perquè ja de per si és una ciutat de conte. No és un mercat amb les parades més ornamentades, de fet hi ha una mica de discordància i cada parada té el seu propi estil. I hi ha un cert desordre, estan totes repartides pels principals carrers que envolten la plaça del mercat, la de la catedral i l’Ajuntament. Però hi ha un ambient especial, un caliu sigui dijous o sigui diumenge, en una de les ciutats més boniques d’Alemanya. Llegiu-ne més aquí.

4. Nuremberg (Alemanya)

El mercat de Nadal de Nuremberg és un dels més coneguts d’Alemanya. S’inicia a finals de novembre i dura tot l’advent, fins el 24 de desembre.  És molt gran, ocupa tota la plaça Haumptmarkt i es caracteritza per tenir paradetes de fusta amb unes teulades totes a joc de color vermell i blanc. Una de les coses que més ens va agradar del mercat de Nadal de Nuremberg és que té un mercat de Nadal dedicat als nens. És el Kinderweihnacht i a banda de partadetes de menjar, hi ha diverses atraccions pels més petits. Una nòria, uns cavallets i un tren. A l’edició del 2017 a més, també hi havia un espai lúdic d’una marca de joguines, un espai dins una caseta de fusta amb calefacció ple de camions, tractors, cotxes i furgonetes de joguina perquè els nens i nenes poguessin jugar a resguard del fred (cosa que s’agreeix) i, si es volia, comprar-los. L’entrada, però, era gratuïta. El cas és que Nuremberg és una ciutat amb una important indústria de joguines, i això es nota! Més informació i fotografies en aquest post.

4. Hamburg

En total al centre d’Hamburg hi ha 4 mercats de Nadal. El més gran de tots i el que és més important és el de la plaça de l’Ajuntament. Totes les casetes tenen la mateixa estètica, un verd nadalenc amb dues portes principals molt il·luminades. S’instal·la durant tot l’advent, és a dir, des de finals de novembre a abans del dia de Nadal. Més info aquí.

5. Varsòvia i Cracòvia (Polònia)

El mercat de Nadal de Varsòvia està situat a l’Stare Miasto, a la plaça del mercat.  En aquesta plaça hi ha la font de la sireneta, que és l’emblema de la ciutat. Aquest mercat normalment dura fins el 6 de gener, així que hi podreu anar passat cap d’any. Hi ha altres mercats de Nadal a la ciutat, també.  Hi ha paradetes d’articles de Nadal, d’artesania i menjars típics (galetes de gingebre, formatge fumat amb melmelada, vi calent i dumplings). El mercat de Nadal de Cracòvia, situat a la plaça del mercat normalment, dura fins Nadal, no més enllà, i comença a finals de novembre.  És molt fàcil que us els trobeu nevats al desembre! Més informació aquí.

DSC_0967
DSC_0917
DCIM100GOPRO

6. El parc Tívoli de Copenhganen (Dinamarca)

El Tívoli és un dels parcs d’atraccions més antics d’Europa i Disney s’hi va inspirar per crear els seus. Imagineu-vos, doncs, un conte de fades! El millor de tot és que està situat al centre de la ciutat i el mercat de Nadal s’hi isntal·la dins. L’entrada val entre 15-20 euros per persona i pots entrar i sortir tantes vegades com vulguis el mateix dia. Però si vols pujar a les atraccions, s’han de pagar a part. Els dissabtes a la nit fan focs artificials, tot i que segur que per les festes de Nadal en fan més dies. Nosaltres hi vam anar el 31 de desembre i vam anar a celebrar les campanades allà, ja que a la nit també van fer focs artificials. Llegiu-ne més aquí.

DCIM100GOPROG0248551.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *