Aquest és un post que recull totes les propostes que tenim al blog de sortides per fer a una hora de Barcelona amb nens. Pensades per passar un dia a fora sense fer una quilometrada en cotxe, sobretot si aneu amb infants petits. Les hem ordenat de més a prop a més lluny, així que a mesura que aneu abançant la pàgina, les propostes seran una mica més llunyanes. També podreu escollir destí triant al mapa que teniu a continuació.
L’espai del Remolar i Filipines a Viladecans
A 20 minuts del centre de Barcelona. Una de les platges més verges que hi ha a la costa de Barcelonas és la del Remolar de Viladecans. És dins l’espai protegit dels estanys del Remolar-Filipines, al delta del Llobregat. És un espai d’accés gratuït i especial per l’observació d’aus i hi ha un itinerari senyalitzat per dos aguaits d’aus davant les maresmes. Us expliquem quina excursió hi podeu fer en aquest post.
La desembocadura del Llobregat
Heu vist mai com mor al mar el riu Llobregat? Es pot observar des del mirador de la desembocadura. És una passejada planera de 3km anar i 3 km tornar ideal per fer amb canalla. Heu de deixar el cotxe a l’àrea d’aparcament de la Brunyola o de Cal Tet (us ho deixem assenyalat al mapa) al Prat de Llobregat. Us expliquem com continua la ruta en aquest post.
Mirador dels avions del Prat de Llobregat
Són dos miradors situats just a sota el trajecte d’aterratge dels avions a l’aerport del Prat, de manera que els podreu veure de molt molt molt a prop just abans que toquin terra. És una activitat també a 20 minutets de Barcelona, als afores del Prat direcció la Platja. En trobareu més informació en aquest post.
Visita familiar a la granja de Can Colomé
Nova finca visitable per conèixer els animals de granja a prop de Barcelona. És a Sant Climent de Llobregat, al Baix Llobregat, a uns 20 minutets de Barcelona. És una finca on hi practiquen la permacultura, per tant els animals que hi tenen es destinen a la pastura i neteja dels boscos metropolitans. Hi podreu descobrir com viuen i s’alimenten les cabres, els cavalls i sobretot el ruc català, del qual en són criadors i conservadors. Us expliquem la nostra experiència en aquest post.
Mirador del semàfor
En aquesta mateixa zona del Prat on hi ha el mirador dels avions, s’hi pot fer una caminada xula a peu o en bicicleta, a tocar de Barcelona: fins al mirador del Semàfor del Prat de Llobregat. És una de les millors excursions amb nens a prop de Barcelona. Són uns 3km de caminada planera fins a la caserna dels Carrabiners, un edifici històric en runes però visitable. L’edifici del Semàfor, que és al costat, té una espectacular entrada en forma de passarel·la sobre la vegetació del delta, que passa per l’interior de l’edifici i s’enfila fins al seu capdamunt. Us donem més detalls de com arribar-hi en aquest post.
Exposició, scape room i tallers sobre l’alimentació saludable i sostenible a la Fundesplai
L’espai de la Fundaesplai del Prat de Llobregat té una gran exposició sobre l’alimentació saludable i sostenible que combina amb tallers per a nens i nenes i un scape room junior i per adults al voltant d’aquesta temàtica. És una manera d’explicar als més petits com el fet de menjar pot canviar el món. Us ho expliquem en aquest post.
Experiència pirata a Castelldefels
El castell de Castelldefels s’ha reformat recentment i després de molts anys tancat, ara es pot tornar a visitar i viure-hi una experiència sobre la història dels pirates, una activitat ideal per fer en família. La primera planta acull una mostra sobre la història de pirates i corsaris a Catalunya, amb la qual simulen un viatge per la proa d¡un vaixell, podreu entrar a la bodega i descobrir-hi els tresors i conversar amb el capità del vaixell. Una proposta molt didàctica, participartiva i novedosa per conèixer el propòsit del castell de Castelldefels, que va ser construit per defensar questa part del litoral dels atacas pirates. A la planta noble del castell fareu un salt de segles fins al XIX, la reforma que Manuel Girona va fer per la que va convertir en la seva segona residència. Llegiu-ne més detalls de la visita aquí.
Passejades al voltant de Sant Climent de Llobregat
A mitja horeta de Barcelona hi ha un poblet bonic, on vivim, Sant Climent de Llobregat. Us proposem una caminada a través de cirerers (florits al març i ataronjats a finals d’octubre) fins a pujar fins a l’ermita de Sant Ramon, a cavall entre Sant Climent, Viladecans i Sant Boi i amb unes vistes fantàstiques de tot Barcelona i la seva àrea metropolitana. Sortides, per a totes les edats, ben a prop de Barcalona que us faran desconnectar. Us les resumim totes en aquest post.
Una visita a la casa del ratolinet Pérez
De març a juny el Ratolinet Pérez obre les portes de casa seva en una visita teatralitzada familiar molt bonica, produïda per Sàndal, a les instal·lacions de Catalunya en Miniatura (Torrelles de Llobregat). La visita dura mitja horeta i es fa en grups reduïts: descobrireu els raconets on s’amaga, la biblioteca on guarda els informes de cada nen i nena, el seu taller on converteix les dents en perles, … Us donaran una llanterna perquè no us perdeu cap detall d’aquest lloc tan màgic. La visita es pot fer del 16 de març al 23 de juny del 2024 i està inclosa al preu de l’entrada la visita a les maquetes de Catalunya en Miniatura . Costa 16,50 els adults i 12,50 els nens de 3 a 12 anys.
La Colònia Güell
Una matí de sol. Aprofiteu-lo per passejar entre aquesta colònia modernista al costat de Barcelona (30 min), entre Sant Boi i Santa Coloma de Cervelló. És un poble tranquil entre moltes ciutats. La plaça, els balcons florits, les persianes, les terrasses de cafè. I una altra joia Gaudí. Es pot fer un recorregut a peu per veure els edificis més emblemàtics. I per acabar el passeig tranquil, pugeu fins al centre d’interpretació de la colònia Güell, un petit museu (entrada val 7 euros per persona) que dóna accés, també, a la Cripta de la Colònia Güell, feta per Gaudí, i que és Patrimoni de la Unesco. En trobareu més informació en aquest post i comprar les entrades en aquest enllaç. Des de la colònia Güell també us recomanem una ruta circular a peu pels camps del voltant, que podeu llegir en aquest post.
La roca del Barret
Seguim al Baix Llobregat. La Roca del Barret és una pedra enorme de 299 metres d’alçada de color terrós. Està ubicada al terme municipal de Begues i hi podeu arribar per camins des de Sant Climent de Llobregat (us caldrà un cotxe tot terreny) o des de Begues. És com viatjar al desert d’Arizona i un paratge molt semblant a les coves de Can Riera (Torrelles de Llobregat). Us expliquem com arribar-hi aquí.
L’arc de pedra de l’ermita de Bruguers (Baix Llobregat)
Aquesta és una altra de les nostres sortides preferides per fer amb canalla molt a prop de Barcelona. No cal travessar l’Atlàntic i anar fins als parcs naturals de Utah per trobar un arc de pedra vermella. En tenim un de català al barri de Bruguers, entre Gavà i Begues. A més el camí per arribar-hi és molt curt i el poden fer nens a partir de dos anys perfectament. De fet aquest arc el trobareu a pocs metres de l’ermita de Bruguers, on podreu deixar el cotxe. Si seguiu el camí arribareu al castell d’Eramprunyà. Us en donem més detalls en aquest post.
Tobogans gegants de Begues
És el parc de La Costeta de Begues (Baix Llobregat) on hi ha tres tobogans gegants genials per a grans i petits i una zona de joc de cordes molt entretinguda. Ens ha agradat especialment perquè està integrat a l’espai natural, en una zona d’ombra de pins i els tobogans llisquen sense problemes malgrat que ja fa més de mig any que es van inaugurar. És un plan a 45 minuts de Bracelona on podreu passar un matí entretingut i menjar en un bon restaurant de la zona. Us en deixem més detalls aquí.
Els arbres fruiters del parc agrari del Baix Llobregat
Una caminada fàcil per fer a principis de març: des de la Colònia Güell fins als arbres fruiters florits del parc agrari. Presseguers, perers i camps de carxofa. És una caminada fàcil i planera, es pot fer en bicicleta i arribar-hi en transport públic. Us ho expliquem en aquest post.
El cim del Montpedrós
La primera excursió que us proposem per fer amb nens i nenes al Baix Llobregat és fer el cim del Montpedrós, una muntanya que al Baix Llobregat se la coneix col·loquialment com ‘el volcà’, per la seva forma. És una ruta fàcil, 1,5 km d’anada i 1,5 km de tornada, fa una mica de pendent però és apta per fer amb canalla. La pujada es pot assolir en 25-35 minutets. Us expliquem comcoronar-lo en aquest post.
Les termes romanes de Sant Boi
TANCADES TEMPORALMENT PER REFORMES (2024)
Les de Sant Boi són les termes romanes més ben conservades de Catalunya. No eren públiques, formaven part d’una vil·la privada als afores de Barcino que es dedicava al conreu al costat del riu Llobregat. Van ser construïdes a finals de segle II i principis del III. Us expliquem més coses de les termes en aquest post.
El Museu de les mines de Gavà
Una altra proposta per fer a prop de Barcelona en família. El subsòl de Gavà és ple de galeries subterrànies. Són les úniques mines neolítiques que s’han trobat a Europa. Durant anys s’hi va extreure la variscita, un mineral de color verd que servia per fer joies i collars. La visita es pot fer per lliure, podreu entrar a una reproducció de les mines i veure com segueixen treballant a les excavacions i aprendre aquest procés. Mireu els horaris aquí.
Tortugues marines i dofins al CRAM
La primera proposta que us fem com a activitats per fer amb nens i nenes al Baix Llobregat, a prop de Barcelona, és una visita a la fundació CRAM, dedicada al rescat, cura i reinserció de tortugues marines, dofins i altres cetacis de la costa catalana. Està situat a la platja del Prat i hi fan molts tallers familiars per a nens i nenes de 3 a 12 anys. N’hi ha per exemple per aprendre a salvar dofins i tortugues marines o què fem si ens trobem un niu de tortugues. Us expliquem en què consisteixen en aquest post.
Visita a la colònia Sedó d’Esparreguera
Entrar a la turbina més gran de l’estat és el principal reclam de la visita a la colònia museu Sedó, una de les colònies industrials del riu Llobregat que més prestigi va tenir. És als afores d’Esparraguera i es poden visitar les sales amb la maquinària, els exteriors amb les simbòliques xemeneies i també part dels habitatges i de l’antiga església de la colònia. Us en parlem més en aquest post.
El gorg de la Mola a Sant Andreu de la Barca
Aquest és un lloc gairebé màgic enmig del Baix Llobregat més industrial. Un congost de parets altes que crea gorgs i salts d’aigua brillant de la riera de Corbera. Lloc per banyar-s’hi, sobretot els infants. És als afores de Sant Andreu de la Barca, a mitja horeta del centre de Barcelona. Una caminada fàcil fins al gorg. Us expliquem com arribar-hi en aquest post.
Les escletxes del Papiol
Les escletxes del Papiol són unes formacions rocoses als afores d’aquest poble de fàcil accés per a una excursió familiar. Des del centre del poble trobareu les indicacions per arribar-hi. Això i descobrir el castell que corona el poble. En trobareu més detalls en aquest post.
Altres excursions al Baix Llobregat i Garraf
De propostes al Baix Llobregat en tenim moltes i podríem omplir aquest post sencer. Però el millor és que consulteu aquest post on les recopilem totes (i n’hi ha més de 20!) per descobrir aquesta comarca a prop de Barcelona.
Temple budista del Garraf
Us proposem passar una tarda de pau i silenci al temple budista del Garraf. Està situat al Palau Novella (una antiga casa d’indians), dins el municipi d’Olivella, a uns 20 minuts de la la C-32 a Castelldefels. És l’únic monestir budista tibetà Sakya Tashi Ling de Catalunya. Doncs bé, si hi aneu en cap de setmana (dissabtes, diumenges i festius) ofereixen visites guiades (6 euros per persona) dins el monestir al matí i a la tarda en horaris concrets (11h, 12h, 13h, 15h, 16h i 17h). Si no, també podeu passejar pels seus voltants i sobretot l’stupa (la columna) típica dels monestirs budistes. Us expliquem més cosetes d’aquest entorn del parc natural del Garraf en aquest post.
Un passeig per Sitges
Una escapada a Sitges sempre és una bona idea. Per passejar per la platja i per descobrir, darrere l’església, el carreró estret que acull els Museus Maricel i el Cau Ferrat (que valen molt la pena visitar). Al centre, l’altra alternativa és la visita al museu del rom Bacardí (que inclou un taller de còctels i tast!) o fer un tour guiat. Us expliquem més raconets de Sitges en aquest post.
L’ermita de la Trinitat
És una petita ermita blanca, molt mediterrània, amb vistes a les coses del Garraf. S’hi celebra anualment un aplec, cada 26 de maig, i hi ha espai per barbacoes (de pedra, però s’ha de demanar permís) i taules de pedra de pícnic. L’ermita és molt cuqui i barreja una façana de pedra modernista. Però a més, és que hi ha un mirador preciós, un cobert de pedra i rajoles a una de les puntes amb vistes al mar. Per arribar-hi ho podeu fer des de Sitges o des da carretera de les costes del Garraf. Més detalls en aquest post.
El castell de Castellet i el pantà de Foix
Hi ha un lloc a Catalunya que ens recorda molt el llac de Bled d’Eslovènia. El pantà de Foix fa un mena de meandre i les vistes des del castell de Castellet són precioses. I té un castell medieval formós. És la seu del centre UNESCO de les Reserves de la Biosfera Mediterrànies i el gestiona Abertis. El castell data del 977 i va ser priopietat dels comtes de Barcelona, Sunyer i Borrell II. Us proposem una visita en aquesta zona en aquest post.
Fàbrica de xocolata Simón i Coll
Canviem de comarca. Us proposem una visita a la fàbrica de xocolata Simon i Coll, a Sant Sadurní d’Anoia. S’hi pot fer una visita guiada per 5 euros que inclou una degustació de xocolata. Us explicaran d’on ve el cacao que fan servir, veureu una part del procés d’elaboració dels seus bombons i acabareu a la seva botiga on no us podreu resistir a comprar alguna cosa! Us donem més detalls de la visita en aquest post.
El Museu Internacional de les Titelles de Catalunya
Una proposta cultural al Vallès Occidental, a Palau-Solità i PLegamans. És un nou museu fet amb el fons particulars que durant anys ha anat col·leccionant la mestra i titellaire Teia Moner. Hi trobareu titelles d’arreu del món i estils i al final de la visita, un teatret i titelles per provar i un petit espectacle de màgia i titelles. Per exemple, voleu veure una de les 4 reproduccions originals del Tomàtic del Club Super 3? A més a més, se situa en una masia reformada, on trobareu un espaiverd ampli amb un parc infantil molt xulo. Fan visites familiars guiades dos caps de setmana al mes i podeu comprar les entrades aquí.
L’espai de Roca Umbert de Granollers
Fem el salt al Vallès Oriental. Si ja coneixeu Granollers i la seva fantàstica Porxada i eix comercial, us proposem que us acosteu fins a Roca Umbert, una antiga fàbrica tèxtil reconvertida en un espai d’arts, biblioteca, centre cultural, audiovisual i cultura popular. Hi fan taller, xerrades, fires, concerts, … L’espai actualment està en plena reforma, però ja hi trobareu alguns dels pavellons en plena activitat. El que és també molt xulo són els murals pintats. Us expliquem més detalls en aquest post.
Parc del Falgar de les Franqueses del Vallès
En aquest post us volem parlar d’un parc molt a prop de Barcelona que té per nosaltres tots els ingredients: una proposta de jocs de fusta, que incentiven l’enginy, la motricitat i el respecte per l’entorn. On hi ha en un mateix espai propostes per a nadons i nens més grans i fins i tot els pares hi poden participar. 17 hectàrees, amb ombres, amb zones de relax i pícnic. Amb un petit llac artificial preparat per l’observació d’aus. Espai per córrer sense perills, per cridar, … El trobareu als afores de les Franqueses del Vallès, al Vallès Oriental, a una horeta de Barcelona. Informació completa en aquest post.
Un dia a Cardedeu (Vallès Oriental)
Més propostes al Vallès Oriental. Una d’elles és passar un dia complet a Cardedeu, el nostre poble. Us proposem excursions a peu als seus voltants, la descoberta d’una granja, un taller familiar de xocolata, botigues especials per nens i restaurants recomanats per anar amb canalla. Ho trobareu en aquest post.
Les passarel·les de la riera de Vallforners
Una mica més enllà de Cardedeu, a Cànoves, us proposem una excursió familiar facileta des del municipi fins al pantà de Vallforners travessant passarel·les que van serpentejant la riera. L’excursió fins a l’embassament són gairebé 4km anar (i 4km més tornar) però es poden fer amb poc més d’una horeta. Us recomanem deixar el cotxe a l’aparcament que veureu a l’entrada del poble (us ho deixem assenyalat al mapa) i que camineu fins a l’inici del recorregut al carrer de Vallforners. Llegiu-ne més en aquest post.
Visita a la granja de vaques Can Gel
Una proposta per fer en família a prop de Barcelona, a Dosrius (Maresme) però molt a prop de Cardedeu. Una visita a una granja lletera catalana en ple funcionament totalment pensada per ser un espai divulgatiu: aula d’entorn rural, instal·lacions àmplies i visitables, recorregut senyalitzat i zona de pícnic i lavabos. Un tracte i explicacions excel·lent per part de la família Gel que fan que sigui una sortida més que recomanable per fer amb nens. Trobareu més informació en aquest post.
Caldes de Montbui, vila termal
Caldes de Montbui és vila termal. Hi podreu visitar unes termes romanes molt ben conservades i també gaudir de l’aigua calenta en algun dels seus dos balnearis. Però la proposta més familiar és que visiteu el Safareig, una bassa pública recentment retsaurada en què us podreu banyar en aigua calenta a l’aire lliure per només 6 euros. Trobareu més informació en aquest post.
Gorg de la Sort i Aiguafreda de Dalt
Més amunt del poble d’Aiguafreda hi ha Aiguafreda de Dalt, un conjunt amb una església parroquial i el seu entorn que són l’origen del poble. Estan documentats a partir de l’any 898. En aquest llogarret hi podeu arribar en cotxe seguint la pista forestal indicada fins a Aiguafreda de Dalt i que passa per l’ ecogranja Salgot. Al costat de l’església hi ha taules per fer pícnic i podreu explorar unes antigues mines d’aiguadel segle XIV, el comunidor del segle XVIII i el cementiri medieval del segle XVII. Llegiu-ne més en aquest post.
La maqueta de trens més gran del sud d’Europa
El Màgic món del tren és una de les maquetes de tren més grans del sud d’Europa i és el projecte de la família Arumí de Santa Eugènia de Berga, a pocs quilòmetres de Vic. Hi han invertit anys de dedicació i, el que més ens agrada, recol·lectant peces, trens i maquetes dels seus viatges arreu d’Europa. En trobareu més informació en aquest post.
Un joc de gimcana, geocerca i scape room per conèixer 5 pobles d’Osona
Hi ha 5 municipis d’Osona que han creat una gimcana, geocerca i scape room per descobrir la seva història. Són Viladrau, Manlleu, Sant Bartomeu del Grau, Espinelves i Roda de Ter, que han ideat conjuntament un triple joc per fer en família. És un activitat pensada per nens i nenes majors de 7 anys i us en parlem en aquest post.
La foradada de Cantonigròs
Una excursió curteta però amb pendent (baixada d’inici i pujada de tornada) a Osona. El camí no és complicat i són a penes 3 km anar i tornar fins al gorg de la Foradada (a l’estiu us hi podreu banyar) , el salt d’aigua i l’enorme roca foradada. Caps de setmana i festius cal pagar una ecotaxa de 2,5 euros per persona. Us ho detallem en aquest post.
Museu del ferrocarril de Vilanova i la Geltrú
Si teniu infants tan fans pels trens com el nostre, aquets museu és perfecte per a ells. De fet és un museu molt apte per anar amb bebés, ja que té un pati gegant ple de locomotores velles per on poden córrer i pujar als vagons. Hi ha algunes locomotores que tenen espais remodelats per poder entrar als vagons. Això a Vilanova i la Geltrú, on hi podreu arribar en tren des de Barcelona. Llegiu-ne més en aquest post.
Montserrat
Un clàssic a qui no li calen presentacions. Si hi aneu en cotxe us recomanem pujar per la banda de Collbató, que té unes vistes espectaculars. Però si voleu afegir-li una mica més d’aventura pels més petits, opteu pel cremallera o l’aeri que els hi encantarà. No oblideu saludar a la Moreneta! Més informació en aquest post.
Calafell Slide
Aquesta proposta és per si us agrada una mica l’emoció. És un tobogan gegant que hi ha al poble de Calafell (Baix Penedès). És una atracció que havia existit al Tibidabo: un tobogan de 700 metres que baixa la muntanya i deslliçant amb un vagó que permet controlar la velocitat. Els nens de 3 a 7 anys han de pujar acompanyats d’un adult i a partir de 8 anys ja poden pujar sols. Trobareu més informació en aquest post.
Platja de Sant Salvador i Museu Pau Casals
La platja de Sant Salvador forma part del municipi del Vendrell. És un barri marítim, amb passeig, casetes, bars i restaurants. El passeig marítim és molt agradable i hi ha jocs infantils a la platja, un vaixell enorme. I la visita per completar el dia és al Museu Pau Casals. És la que va ser la seva casa durant poc temps, davant el mar. Fins que va haver de marxar a l’exili. La casa conserva totes les estances, els seus primers pianos i una sala enorme on feia petits concerts. Més informació en aquest post.
L’Arbre dels follets del Montseny
Al peu del Montseny hi ha un petit poblat de follets que viuen en cases de fusta als arbres. Hi ha el follet fuster, el follet dormilega, el follet que es banya al gorg, el follet rellotger, … Aquest poblat es pot visitar en família i aprofitar el matí per conèixer quins tipus de titelles hi ha i com es fabriquen. I ser espectadors d’un petit espectacle de titelles i de la màgia especial del món dels follets. Ho han aconseguit els titellaires Txo, que ens conviden al seu taller a Sant Esteve de Palautordera. En trobareu més detalls en aquest post.
Santa Fe del Montseny
Una sortida fàcil per fer amb nens (bàsicament perquè no és una caminada de pujades i baixades) és el recorregut al voltant del pantà de Santa Fe. La carretera entre Sant Celoni, Campins, Mosqueroles i Santa Fe és una passada de maca i quan arribeu trobareu força lloc per aparcar al voltant del restaurant i el centre d’informació. Alerta perquè el cap de setmana la Diputació ha habilitat busos llençadora per evitar-hi aglomaracions… Més informació en aquest post.
La font de Passavets
Un altre punt imprescindible al Montseny. És un raconet acollidor, que a la tardor acull una de les fagedes més boniques del país. Hi ha una font i el camí que puja fins al Turó de l’Home pel coll de Briançó o l’avetada de Passavets (són uns 8km). Us expliquem més cosetes en aquest post.
El Turó de l’Home
Hi ha un cim simbòlic pels vallesans; els 1706 metres d’alçada del Turó de l’Home. Aneu-hi un dia clar, que es vegi el mar, els Pirineus (sovint nevats) i amb una mica de sort també l’illa de Mallorca. Aneu-hi per trepitjar història: la primera estació meteorològica de la península Ibèrica, els terrenys d’una antiga base militar. Us expliquem més cosetes en aquest post.
El castell d’Hostalric
Predominant un turó basàltic, d’un antic volcà, a la comarca de la Selva, el castell d’Hostalric ha estat sempre una construcció de defensa. Ara en mans de l’ajuntament del municipi, els caps de setmana es pot visitar la fortalesa, i fer-ho en una visita teatralitzada adreçada al públic familiar. En trobareu més informació en aquest post.
Bosc elàstic, tirolines i recorregut descalç a La Selva de l’Aventura
A la banda osonenca del Montseny, entre Espinelves i Sant Hilari Sacalm, hi ha un parc d’aventures perfecte per tota la família. Hi ha bosc elàstic, amb el qual tindreu l’ocasió de saltar entre les copes dels arbres! És una sensació molt divertida! També podreu divertir-vos en família al recorregut de tirolines i també al camina descalç, un sender pel bosc d’un quilòmetre i mig que es fa sense sabates. Des de trepitjar textures diferents provinents del bosc (sorra, suro, fusta, palla, pedres, …), atrevir-se a fer-ho per l’aigua d’un rierol (si fa bon temps) a passar per ponts penjants. Us ho expliquem tot en aquest post.
Castanyers i fonts a Viladrau
Hi ha un lloc de boscos màgics, de llegendes de dones d’aigua i bandolers que recorren (o recorrien) els seus camins buscant justícia. Hi ha un lloc de boscos màgics, de boires baixes quan plou, de rituals durant les tempestes on fa anys, les dones que coneixien bàlsams de plantes remeieres d’aquesta terra eres executades per ser considerades bruixes. Més informació sobre Viladrau en aquest post.
L’Arboretum Masjoan
Si voleu fer un bany de bosc heu d’anar a l’arboretum Masjoan, un bosc privat als afores d’Espinelves amb els arbres més alts de Catalunya i amb espècies de tot el món. Si voleu veure sequoies gegants sense haver de creuar l’Atlàntic, aquest és el lloc on heu d’anar. Alguns d’ells estan declarats com a patrimoni natural per la Generalitat de Catalunya. Més informació d’aquesta visita en aquest post.
Pedres màgiques de Sant Feliuet de Savassona
Us proposem una de les excursions més fàcils i màgiques que podeu fer amb nens i nenes a la comarca d’Osona. Pedres gegants per saltar, grimpar i fer coves; pedres que a més durant molts anys han estat lloc de trobada de bruixes, envoltades d’una aura especial perquè s’hi han fet sacrificis… Misteri i una ermita amb vistes. La caminada és fàcil per fer amb nens petits, 10 minuts de pujada lleugera i 10 minuts més fins a l’ermita, però les pedres estan molt al’abast. En trobareu tota la informació en aquest post.
Sau i el Collsacabra
Una excursió al voltant de l’embassament de Sau amb múltiples possibilitats: la visita al Monestir de Sant Pere de Casserres enmig del meandre del Ter, la descoberta de les pedres màgiques de Sant Feliuet de Savassona, de la llegenda del gegant adormit de les muntanyes del Collsacabra, de l’antic poble inundat de Sant Romà de Sau i el seu campanar o una estada al Parador amb les millors vistes de la comarca. Us ho expliquem en aquests posts.
El salt del Mir (Osona)
Una caminada fàcil per fer amb nens partint de Santa Maria de Besora. Són 3km anar i tornar fins a una cascada àmplia, d’aigua que cau en filets, en un lloc remot a la vall del Ges i Bisaura. S’hi arriba en uns 30 minutets però no és circular. Us expluquem aquesta ruta en aquest post.
Santuari de Bellmunt (Osona)
Una excursió amb vistes: les que es poden veure des del santuari de Bellmunt, a Osona. Si és un dia de boira hi podreu veure un mar de núvols sobre la plana d’Osona. Si fa clar, hi veureu des del Montseny, Montserrat, el Pedraforca i els Pirineus. És a poc més d’una hora en cotxe de Barcelona i hi ha tota una comarca per descobrir! Més detalls en aquest post.
La fageda de la Grevolosa (Osona)
Una de les fagedes més majestuoses de Catalunya, sobretot per visitar a la tardor. Amb arbres centenaris gegants de fa més de 300 anys. És una de les excursions fàcils per fer amb nens a Osona, a tocar de la Garrotxa. Hi arribareu des de Sant Pere de Torelló fent una caminada de mitja horeta (amb pendent). Però val molt la pena! Us n’expliquem més detalls en aquest post.
Visita a les botigues antigues de Calaf
Si us n’aneu cap a la Catalunya Central us proposem un viatge en el temps a les botigues antigues de Calaf. En aquesta població han decidit recuperar l’esplendor del seu passat comercial tornant a obrir per visitar l’antiga merceria, pastisseria, la taverna i fins i tot l’escola del poble. És com si el temps s’hi hagués aturat i a les criatures els encantarà descobrir objectes de la vida quotidiana antics i als grans recordar com era la vida dels nostres avis i besavis. En trobareu més informació en aquest post.
El castell de Claramunt i la muntanya dels nens
Us proposem la visita a un castell dels més genuïns que hi ha a Catalunya amb una caminada per una muntanya pensada per fer amb canalla amb tota mena de reptes pensats per a ells molt vinculats amb la natura i l’entorn. El castell de Claramunt va servir de frontera entre Catalunya i Al-Andalus i el camí que hi arriba és ple de reptes relacionats com un espai per fer cabanes, per grimpar o escoltar l’eco. És una caminada fàcil per fer amb canalla i en aquest post us expliquem com arribar-hi
Ciència en família al Lab 0-6 Manresa
Si busqueu plans per fer en família que siguin indoor per dies de molt fred, pluja o molta calor, aquest del Lab 06 de Manresa és ideal. És un espai al centre de la ciutat de Manresa, a una zona universitària, pensat per compartir joc lliure en família, i d’aprenentatge. Són dues sales plenes de propostes de ciència i experimentació: una dedicada als 3-6 anys i l’altra dels 6-8 anys, per tant perfecte si busqueu activitats per fer amb criatures de diferents edats. A més a més, no és una activitat gens cara i un espai super preparat per anar-hi amb nens. Us expliquem en què consiteix. T’expliquem la nostra experiència en aquest post
El carrer del Balç a Manresa
Un viatge en el temps. Caminat per un carrer empedrat del segle XIV al centre de Manresa. Les portes de fusta, els picaporta de ferro, les canal·litzacions. Són uns metres de carrer que es van cobrir quan va créixer la ciutat i van quedar enterrats, però resguardats dels incendis de la guerra de Successió i del Francès, que han permès que es conservi tal com era set segles després. A la visita podreu trepitjar el carrer, veure l’exposició per entendre com ha pogut mantenir-se intacte fins als nostres temps. Podeu consultar aquí els horaris del centre d’interpretació.
Parc de l’Agulla de Manresa
Als afores de Manresa, hi ha un llac artificial que es va construir el segle passat per abastir d’aigua la ciutat. Avui funciona com a espai d’oci amb diverses possibilitats: un parc infantil amb propostes de fusta per a edats diferents, zona arbrada per descansar, un parell de bars i zona per practicar esport i passejar. Més informació en aquest post.
Tallers de cuina per infants i visita al monestir de Sant Benet
Una sortida ben completa per fer al Bages és passar un dia a Món Sant Benet. Podeu fer-hi tallers familiars de cuina a la Fundació Alícia (els tallers canvien cada temnporada) i completar-ho visitant el monestir, que té una visita guiada amb audioguia en una experiència immersiva molt molt xula. I podeu completar-ho amb un àpat al restaurant La Fonda o dormir a l’hotel Món. Us en parlem en aquest post.
Cardona: visites teatralitzades a la muntanya de Sal i el castell
Dues propostes familiars per fer a Cardona: al matí visita teatralitzada per endinser-vos a la muntanya de sal i a la tarda, visita teatralitzada per descobrir un secret amagat a la història del castell de Cardona. Dues de les visitea teatralitzades més xules que hem fet en família. Us ho expliquem en aquest post.
En bicicleta per la via del tren pel pla de Bages
ACTIVITAT TEMPORALMENT NO DISPONIBLE. Anar en bici per les vies del tren i travessar el pla de Bages és la proposta que ens fan des de l’ecorail del Cardener. Una experiència a l’aire lliure i per compartir tota la família, ja que hi ha l’opció de fer el recorregut sobre una bicicleta o fer-lo en un remolc. Ah! i tindreu l’ajuda d’unes bateries elèctriques perquè pogueu concentrar els esforços en contemplar el paisatge. Us n’expliquem més cosetes en aquest post.
Gronxadors al Bages
Gronxar-se amb el paisatge. És un concepte molt temptador per a passar un dia en família i una de les propostes de sortides per fer a una hora de Barcelona. Us expliquem com arribar a dos miradors amb gronxadors als afores de Santpedor en una caminada fàcil per fer amb nens. Ho podeu combinar visitant el Museu dels Maquis de Castellnou de Bages. En trobareu més informació en aquest post.
Mura
A una hora de Barcelona hi ha un poblet medieval amagat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, abans d’arribar a Manresa. La carretereta entre El Pont de Vilomara i Mura és de corves i pràcticament un sol sentit, però el trajecte val la pena. El poble està preparat per les visites, té molt aparcament habilitat, un parell o tres de restaurants i hostals (reserveu taula!) i cases rurals. Al desembre l’envaixen els tions! Més informació en aquest post.
Centre d’Apropament a la Natura de Navàs
Continuem a la comarca del Bages. Us proposem una activitat amb animals, animals en aquest cas en procés de recuperació. Una de les activitats familiars que ofereix el Centre d’Apropament a la Natura de Navàs són visites guiades per conèixer i alimentar els animals de granja i els de bosc mediterrani que tenen a les seves instal·lacions. Les visites són els dissabtes, diumenges i festius. Més informació en aquest post.
Montfalcó murallat
A 1 hora justa de Barcelona direcció Lleida per l’A2 hi ha el poblet minúscul de Montfalcói Murallat, a la Segarra. És el que s’anomena una ‘vila closa’ i domina un turó amb un castell de l’any 1043. La muralla, del segle XIII, i 8 metres d’alçada rodeja tota la petita població, on actualment hi ha 15 cases de pedra, allotjaments turístics i un restaurant. Us expliquem més cosetes d’aquest raconet en aquest post.
Reus
Reus és una ciutat bonica i agradable per passejar. Té un centre comercial ple de botigues i carrers al pas de vehicles i un punt central: la plaça del Mercadal. Aquí podeu fer una visita a la Casa Navàs, una de les cases modernistes més boniques de Catalunya, i podeu entrar al Gaudí Centre d’Interpretació (des de la terrassa del pis de dalt hi ha unes vistes de la Prioral molt xules). Aneu-hi a fer un vermut per exemple! més informació en aquest post.
Camí de ronda d’Altafulla a Torredembarra
A una hora de Barcelona direcció al sud, a la Costa Daurada, hi ha també caminets de ronda que no tenen res a envejar als de la Costa Brava. Us proposem recórrer el que uneix la platja d’Altafulla amb el far de Torredembarra, que és un recorregut fàcil per fer amb nens. A més, la vila closa d’Altafulla és un dels poblets més bonics de les comarques de Tarragona. Us. en parlem més en aquest post.
Solsona, la ciutat dels gegants
Famílies que tingueu nens apassionats pels gegants: el carnaval de Solsona és una festa gegantera que dedica el dilluns especialment als nens. Els gegants bojos de la ciutat surten amb els seus braços i manotes descontrolats a ballar pel centre de la ciutat i tot plegat acaba amb una mostra de balls a la plaça Major i la penjada del ruc petit a la plaça Sant Joan. Més informació de Solsona en aquest post.
El millor jardí botànic mediterrani d’Europa
A una hora i poc de Barcelona comença la Costa Brava i hi ha el jardí botànic mediterrani més important d’Europa. Us proposem una escapada a Blanes per recórrer els camins de ronda fins a Lloret, banyar-vos a les seves cales d’aigua turquesa i passejar en família pels jardins de Marimurtra. En aquest post us expliquem on podreu dormir-hi per menys de 50 euros.
Pujar al refugi als peus del Pedraforca
Des del mirador de Gresolet surt una de les caminades més fàcils i boniques per fer en família, fins al refugi Lluís estasen. és una volta que podeu fer circular i són escassos 2km. El primer tram el podeu fer seguint la pista forestal i aviat trobareu el desviament per enfilar cap al refugi. En 15-20 minuts podeu arribar-hi. Arribareu a una esplanada àmplia, de gespa, amb el refugi al mig. Lloc ideal per fer la croqueta, córrer i saltar i fer un pícnic (hi ha un parell de taules i els caps de setmana hi ha servei de bar). Per fer el camí de tornada, nosaltres vam agafar el caminet que surt a la part esquerra del refugi, direcció al mirador de Gresolet. És un corriol que passa enmig del bosc, en permanent baixada i alguns punts amb escales. En 10 minuts arribareu a l’aparcament. En total, la volta sencera es pot fer en una horeta (parada inclosa). En aquest post us expliquem altres activitats per fer amb nens al voltant del Pedraforca.
Si has arribat fins aquí també et pot interessar…
1 thought on “70 excursions i activitats per fer amb nens a prop de Barcelona”